Putování liščího jezdce

Putování liščího jezdce https://www.databazeknih.cz/img/books/60_/60631/putovani-lisciho-jezdce-60631.jpg 3 10 2

Román z Mithgaru – zázračného světa plného magie a nebezpečí. Mága Alarma překvapuje nečekaná návštěvnice: stopu vysoká žena, která přijíždí na lišce. Jde o paní Jinnarin, pysku, jednu z legendárních bytostí Skrytých. Pysky dokáže z útočiště Darba Glain vylákat jen ta nejhorší naléhavá záležitost. A tak tomu také opravdu je, protože Jinnarin k Almarovým dveřím přivádí strach. Její muž Farrix už před měsícem zmizel. Sledoval, jak je k zemi z polární záře postupně stahována řada záhadných chomáčovitých cárů, a proto se vydal pátrat po příčině. Od jeho odjezdu Jinnarin neustále sužuje zlý sen, v němž stojí v jakémsi křišťálovém paláci a bezmocně přihlíží, jak k němu po bledavě zeleném a bouří zmítaném moři připlouvá černá galeona. A jak se blíží, mění se v hrůzu tak zdrcující, že se Jinnarin probouzí v ledových spárech strachu. Je přesvědčena, že noční můra je varování, a Farrix se nachází v děsivém nebezpečí. Rozjíždí se za Alamarem, který Farrixovi vděčí za záchranu života. Pyska a mág se posléze vydávají na cestu za pohřešovaným Farrixem – na cestu, během níž se ocitnou na proslulém korábu elfa Aravana, na cestu, která pysku, elfa, lidské bytosti a Trpaslíky staví proti Pánu zla, který se říše Mithgar snaží zmocnit pro vlastního Temného boha…... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Classic
Originální název:

Voyage of the Fox Rider , 1993


více info...

Přidat komentář

lampernaqui
12.09.2023 2 z 5

Vzhledem k tomu, že mám za sebou román Dračí kámen od stejného autora, věděl jsem, že nemám čekat zázraky. Znovu jde o román, který je veskrze průměrný a bere si ze všech možných fantasy co nejvíc to jde a splácává to dohromady. Největší výhrady mám ale k příběhu, kde vlastně dvě třetiny knihy hrdinové jen tak bloudí - vědí, koho mají hledat, ale netuší jak a kde. A tak prostě zkouší štěstí a když to nevyjde, zkusí ho jinde. Člověk by po sto stránkách alespoň očekával, že hrdinové na něco přijdou a začnou konečně využívat mozek. Ono ne, stále pokus - omyl. Potom holt nejde hrdinům jakkoliv fandit.

špulo
28.01.2023 2 z 5

Najskôr som chcel napísať zdrvujúci komentár na tri A4ky, ale nejak ma prešla chuť. Vygúglil som recenziu na jednom webe, tak som ju sem podstrčil. Dodám k nej len toto:
Kto netrpí pri čítaní R.Jordana, R.Hobb a im podobných naháňačov slov, tak si to užije. Ja som trpel dosť. Postavy niečo zažijú, potom sa o tom celkom detajlne porozprávajú medzi sebou alebo s inými postavami. Donekonečna niečo plánujú a podobne. Moc sa to nezlepšilo ani v cieľovej rovinke. Keby toto autor vyškrtol bola by to ľahká oddychová hájfentezy, ktorá by možno nenadchla, ale ani neurazila. A kde sa v klasickej žánrovke vzali výrazy ako vánoční svátky, bible, katechizmus, satanáš, to teda netuším. Skoro mi vytieklo ľavé oko.
K prekladu. Žeby aj v originále mágovia začínali takmer každú komunikáciu takto: Ha!, Bah!, Hech! Ehech! atď?
Tststs...


Autorovy další knížky

Dennis L. McKiernan
americká, 1932
2001  60%Dračí kámen
2000  60%Do předpeklí
2002  60%Do pekla
2002  68%Putování liščího jezdce