Ptáčkové

Ptáčkové https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/144693/ptackove-144693.jpg 4 9 4

Zkušený ilustrátor známý z knih, kde je prioritní vědecká ilustrace. Jaromír Zpěvák nakreslil dvaatřicet nejznámějších ptáků, s nimiž se můžeme setkat v našem okolí, a doplnil každou ilustraci verši, které ptáčka přibližují. Verše obsahují naučné prvky, takže jde o jakousi „přírodovědu“ ve verších. Kniha je vhodná pro ZŠ, možná i jako společná četba. Hodí se nejen do hodin literatury, ale především do vlastivědy i výtvarné výchovy.... celý text

Přidat komentář

milamarus
20.11.2023 5 z 5

Souhlas s předchozími komentáři. Povedená knížka!

------------------------------------------------
LEDŇÁČEK

Na větvičce nad potokem
vodu hlídá bystrým okem.
Mihne-li se v proudu rybka,
vyrazí hned jako šipka,
ostrým zobákem ji chytí
jistěji než rybář sítí.

Najdete ho všude tam,
kde hladinu rybky čeří.
Na sluníčku jeho peří
září jako drahokam.

Briv
01.04.2023 4 z 5

* Protože jsme se synem celou zimu krmili ptáčky na krmítku, byla potřeba se na ně podívat i v knížce, kde jsme ptáčky měli spojené i s krásnou básničkou. Ilustrace jsou moc pěkné, každý ptáček je tam dobře poznatelný - syn mi dává za pravdu, protože pokaždé jsme k četbě měli i atlas ptáků a porovnávali si je. Je to moc hezká povedená knížka, hlavně pro milovníky ptactva, ale věřím, že dokáže zaujmout i ostatní.


witiko
19.04.2017 5 z 5

Zpěvné a nápadité, zajímavě rytmizované básničky seznamující děti s nejběžnějšími ptáky svědčí o tom, že autor naslouchá ptačímu zpěvu opravdu srdcem. Mimořádně povedená knížka!

hrubiv
08.01.2013 5 z 5

Knížka se zcele jistě bude líbit nejen malým ornitologům, ale každému, kdo dokáže vnímat přírodu kolem sebe..dívat se a naslouchat.