Psychosomatika

Psychosomatika https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/320346/mid_psychosomatika-qk2-320346.jpg 4 15 3

Celostný pohled na zdraví těla i duše - Gerhard Danzer. Celostný pohled na zdraví těla i duše. O psychosomatice se s nadsázkou hovořilo jako o medicíně budoucnosti, protože odkrývá souvislosti mezi tělem a psychikou člověka a poukazuje na psychické pozadí řady somatických onemocnění.

Literatura naučná Psychologie a pedagogika Zdraví
Vydáno: , Portál
Originální název:

Psychosomatik , 1998


více info...

Přidat komentář

Měnící
05.02.2019 4 z 5

Nadšeně jsem přečetl části věnované zdravotním obtížím, a naopak některé předchozí pasáže v knize jsem úplně vynechal. Líbilo se mi uvedení několika různých a někdy i dosti protichůdných hypotéz.

hu_87
18.01.2019 4 z 5

Docela fajn. Co mi vadilo, byla poměrně vyčerpávající historie psychosomatiky. Něco se četlo lépe a něco hůře a i když si z knížky odnáším poměrně dost, mám dojem, že mi tam ještě něco chybí.


LordSnape
12.02.2017 4 z 5

Dobrá a poučná kniha. Danzer nejdříve uvede historii a pozici psychosomatiky v rámci přístupu v lékařství a zcela právem vyrve čtenářovi to, co si dosud myslel, že o tomto oboru ví. Druhá část knihy se pak skládá z příkladů a klinických studií, kde se ukáže, jak se k danému problému postavit a jak jej podchytit a léčit za pomoci celostního přístupu, kdy je duše i tělo jeden veliký, harmonický celek člověka.