Psychopat ve vaší posteli - Manipulace a psychický teror ve vztahu

Psychopat ve vaší posteli - Manipulace a psychický teror ve vztahu https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/433594/bmid_psychopat-ve-vasi-posteli-manipulac-nSZ-433594.jpg 4 14 8

Prožili jste někdy vztah s psychopatem? I když o tom třeba nevíte, je to klidně možné. Psychopaté dokážou být okouzlujícími mistry manipulace, a vy najednou začnete jejich extrémní chování vnímat jako něco normálního, i když vám to ubližuje. Psychopat zneužívá vaši empatii, uvádí vás do chaosu, kdy už nevěříte sami sobě. Lichotí vám, tváří se, že jste jeho spřízněnou duší a postupně vás izoluje od vašich přátel, stáváte se figurkou na jeho šachovnici a s hrůzou zjišťujete, že vaši přátelé a blízcí najednou táhnou proti vám. Kniha Psychopat ve vaší posteli nabízí cestu z toxického vztahu. Autor uvádí řadu příkladů, kdy se to podařilo, a povzbuzuje všechny, kdo uvízli v nezdravém vztahu. Můžete být svobodní!... celý text

Literatura naučná Psychologie a pedagogika
Vydáno: , Portál
Originální název:

Psychopath Free: Recovering from Emotionally Abusive Relationships With Narcissists, Sociopaths, and Other Toxic People , 2015


více info...

Přidat komentář

Noisette73
16.09.2022 2 z 5

Moc Americké, moc nepřesné, psychologií se zabývám, jinak bych si možná nevšimla, za mě tato kniha není zrovna nejlepší.

Alanna
02.09.2021

Alespoň se domnívám, že autor není odborník, je to spíš někdo se zkušeností života s nějakou narošenou osobností. Nevím, jak by na knihu nahlížel psychiatr.
Na druhé straně pro někoho, kdo tím prošel, může být velmi poučná.


uzivatel2769
24.08.2021

Oceňuji velmi srozumitelně popsanou psychopatovu strategii lovu. Psychopatický vztah v počáteční fázi idealizace se oběti jeví tak dokonalý, že to snad ani nemůže být pravda :o)

hu_87
29.05.2021 3 z 5

(SPOILER) Jedná se o takovou tu typickou příručku pro lidi, kteří třeba neví co dál, zažili si něco špatného atd. - v tomto případě probírá autor psychopaty. Autor se často opakuje (ale to už v takových příručkách bývá) a omílá nějakou myšlenku pořád dokola.
Na konci knížky je stručný test, zda je jistá pravděpodobnost že znáte psychopata.

Co mi vadilo o něco více byly tyto věci:
1. Překlad zkratek testu MBTI - když už ty jednotlivé zkratky týkající se introverze/extraverze - usuzování a tak dál překladatel přeložil do češtiny, mohl do závorky uvést jaká zkratka se u toho používá ve skutečnosti. Takže "jsem typ INCV" je dost očirvoucí.

2. Asociální porucha osobnosti - velmi chybné označení! v tomto případě má autor zřejmě na mysli ANTIsociální či disociální poruchu osobnosti, asociální porucha osobnosti se jako pojem NEPOUŽÍVÁ a když už, tak maximálně v souvislosti se schizoidní poruchou osobnosti (to jsou právě lidi kteří nepotřebují vztahy, nemají z nich potěšení - proto asociální, nebo volněji doslovně "nesociální"). Ovšem pokud toto označení použil v originálu už sám autor, značí to hlubokou neznalost na to, že byl sám jak říká obětí vztahu, ve kterém dominoval psychopat.

DreamerX9
25.02.2021 3 z 5

Manipulátoři a psychopati nikdy nevíme, kdy se s nimi můžeme setkat a je skutečně těžké je odhadnout. Souhlasím, že tato kniha byla velice poučná a také výstižná.

Pitbullka
16.10.2020 4 z 5

Poučná kniha plná pravd. Líbilo se m i zpracování. Jen mi vadilo, že některé informace se stále opakovaly dokola.

Bibionyka
12.07.2020 5 z 5

Moc poučná kniha, která lidem vysvětluje, co vlastně znamená slovo psychopat. Mnoho z nás se totiž mylně domnívá, že psychopati jsou jen nějací sérioví vrazi, ale tak to není. Psychopati jsou především bravurní manipulátoři.

iceVS
05.07.2020 5 z 5

Na rozdíl od jiných knih na toto téma, tahle je z pohledu člověka, který se snaží vrátit zpátky k normálnímu životu před vztahem s psychicky narušeným zlatíčkem.
A musím říct, že mě překvapilo, jak moc výstižná kniha je. Tedy z mého pohledu je tam trochu moc motivačních frází typu "vesmír má s vámi jiné plány a vy jste ti jedineční a nejlepší", ale jinak mám pocit, že Radkin Honzák a Robert Hare mají konkurenci.
Kniha je perfektně zpracována, nejen obsahově, ale i český překlad i korektura.

Štítky knihy

psychologie poruchy osobnosti vztahy manipulátoři psychopati

Autorovy knížky

2020  80%Psychopat ve vaší posteli - Manipulace a psychický teror ve vztahu