Psychologie umění

Psychologie umění https://www.databazeknih.cz/img/books/58_/58545/bmid_psychologie-umeni-e7h-58545.jpg 4 10 2

Vydání této monografie pokrylo mezeru v čs. bibliografii, kde doposud neexistuje psychologie umění ve vztahu ke všem uměleckým druhům. Kniha je pojednána na základě komunikace uměním, tedy tvůrce-dílo-vnímatel. Zabývá se metodologií, psychologií tvorby a vnímání. Je praktickou pomůckou nejen pro studenty uměleckých oborů a umělecké tvůrce, ale také pro všechny zájemce o tuto problematiku.... celý text

Přidat komentář

zipporah
01.12.2012 5 z 5

... je skriptum pre vysokoškolákov. Napriek tomu je to vynikajúci výklad, vzorná kniha. Ak človek sa o niečo zaujíma a chce skutočné fakty, výsledky prác z celého sveta, všetky tie rozumy v jednej knihe, teda najobjektívnejšiu spoveď, najlepší výber by mal hľadať v skriptách. Riadky písané stroho. Vďaka tomu, že ide o niečo, čo sa chytá v živote každého človeka, po obsahovej stránke je toto zaujímavejšie než molekulová biológia. Mnohé citáty, analýzy osoby, diel, definície, myslím, že medzi prvé kroky, ako sa skúmať umenie, je psychologický aspekt, keďže umenie tvorí človek a umenie prežíva znovu človek.

zipporah
19.12.2011 5 z 5

Výborná kniha pre laikov, amatérov, pseudoumelcov... kam patrím ja a potom pre tých, ktorí študujú umelecké školy. Zrozumiteľne a objektívne písané, čo je hodné piatich hviezdičiek. Najväčšmi sa mi páčia sprievodné citáty a úryvky z iných kníh, no pán autor má niekoľko vlastných výstižných citátov a odkazov na našu dobu.


Autorovy další knížky

Jiří Kulka
česká, 1950
2008  76%Psychologie umění
2001  50%Grafologie - systém a technické termíny
1991  60%Grafologie
1988  80%Psychologie pro konzervatoře

Kniha Psychologie umění je v

Právě čtených2x
Přečtených14x
Doporučených2x
Knihotéce8x
Chystám se číst35x
Chci si koupit8x
dalších seznamech3x