Psí táta aneb (ne)herec a jeho smečka

Psí táta aneb (ne)herec a jeho smečka https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/504917/bmid_psi-tata-aneb-ne-herec-a-jeho-smeck-HKE-504917.png 4 6 3

A tak k nám do domácnosti přišla Kačenka. Poprvý jsem ji uviděl na cvičáku. Holky ji tam přivezly a zavolaly mi, ať přijdu. Netušil jsem proč. Asi si fakt myslely, že sem takovej bručoun. A pak jsem ji zahlídl. Strakatej malej buldoček, s jedním nakouslým ouškem, okousanýma tlapkama, vystouplejma žebrama a neskutečně vytahanýma cecíkama. Zbídačenej pejsek, ale s tím nejkrásnějším pohledem na světě. Když tu teď všechno píšu, jsem rád, že tu jsem sám, protože mám chuť brečet jako želva. Ve vztahu s Kačenkou máme tolik emocí, že o tom nesmím moc přemejšlet. Všichni pejsci na cvičáku běhali, jen Kačenka seděla u mý nohy a koukala na mě. Když jsem se rozešel, popoběhla se mnou. Oddaná byla už tenkrát, a otevřená i přes veškerý její utrpení. Na nikoho nikdy nezanevřela a má všechny ráda. Byla šťastná, že s náma může být. A já tam stál a nevěděl, co mám dělat. Koukal jsem na ni z tý mojí vejšky, něco jsem na ni brumlal a mrzelo mě, že jsem o ní pochyboval.... celý text

Přidat komentář

Nočnípták
27.01.2024

Již od mého dětství mě provází psí kamarádi. Miluju je, vždy jsou členy naší rodiny, ale na víc jak dva najednou jsem neměla nikdy odvahu.
Autorovi a jeho ženě můžeme odvahu závidět. Mít psa je štěstí. Mít jich osm to je štěstí násobeno osmi. Také však je to osmkrát znásobená starost a práce. Kde vzal pan Hrabě vůbec čas všechno to sepsat pro nás čtenáře? Moc pěkně se mně to četlo, odpočinula jsem si. Asi se půjdu podívat do útulku, máme teď právě jen jedno štěstí.

RoseDadas
04.06.2023 3 z 5

Z pohledu osoby, která má sama doma adopťáčka, musím říct, že kniha mapuje nejrůznější úskalí, ke kterým zkrátka se zvířetem v domácnosti dříve či později vždy dojde. Text je psán hovorově, jako kdybyste se samotným autorem seděli na jednom na zahrádce a on vám vyprávěl své životní peripetie. Miroslav Hrabě má obrovský smysl pro humor, který, jak se domnívám, bude čtenářům velmi blízky. Ovšem je třeba zmínit, že místy se vtipné situace opakují a fráze s hééércem je po několikátém zmínění už jaksi otřepaná.


Renike
01.01.2023 5 z 5

Tak Mirko, klobouk dolu. Jsem ráda za to, jakou životní změnou jsi prošel od doby našeho prvního setkání u nás v práci. Doma mám též 4 zvířata - 3 kočky a jednoho mopse, podstatě tuším jaké to musí být náročné, veselé a taky někdy zoufalé. Už jen věnování mi z knihy chybí, ale snad si dočkám. První má letošní přečtená kniha a zařazují ji i do čtenářské výzvy, jelikož je to 1. autorova kniha.

Štítky knihy

psi

Autorovy knížky

Miroslav Hrabě
česká, 1981
2022  77%Psí táta aneb (ne)herec a jeho smečka

Kniha Psí táta aneb (ne)herec a jeho smečka je v

Přečtených10x
Čtenářské výzvě4x
Knihotéce1x
Chystám se číst4x