Psí štěstí

Psí štěstí https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/534588/bmid_psi-stesti-65f94d95ed913.jpg 4 10 4

Mel je úspěšná mladá žena se skvělou kariérou. Jednoho dne ale dostane dopis, který otřese jejími pečlivě připravenými plány. Prateta jí odkázala veškerý majetek pod podmínkou, že bude jeden rok bydlet v jejím domě na pobřeží a povede tam obchod s uměním. K dědictví dokonce patří i pes. V kouzelném přímořském městečku na ni čekají milí lidé i přátelé z dětství, a hlavně právník Alex, ze kterého se jí vždycky rozbuší srdce. Při procházkách po pláži s malou labradorkou Čoko objevuje radost ze života. A najednou si uvědomí, že našla štěstí a domov. Odváží se do svého života pustit i lásku?... celý text

Přidat komentář

Mikky01
23.04.2024 4 z 5

Kniha "psí štěstí" od spisovatelky Petry Schier je dokonalá a pohodová romance. Pokud k tomu všemu máte rádi pejsky, tak je to ideální čtení právě pro Vás. Příběh byl svižný, měl spád a byl psán velmi jednoduchou formou. Knihu jsem přečetl za víkend, takže myslím, že to je dostačující důkaz toho, jak moc se mi kniha líbila :-D.

Hlavní hrdinkou této knihy je Melanie, velmi úspěšná a ambiciózní mladá žena, která má svůj život nalajnovaný od A do Z. Jenomže jednoho dne do jejího života vstoupí nečekaný zvrat, protože dostane dědické vyrovnání po své zesnulé pratetě, kterou viděla naposledy před 20-ti lety v dětském věku. Jenomže vše dostane pod jednou podmínkou, a to, že po dobu jednoho roku bude bydlet v jejím domě, vést obchod a starat se o psa jménem Čoko. Melanie si vezme na několik týdnu dovolenou a odjíždí do domu na pobřeží, kde si nechá čas na promyšlenou, zda dědictví přijme anebo se ho vzdá ve prospěch jednoho z dalších dědiců.

Během pobytu na pobřeží poznává Melanie spousty nových přátel, najde si milence a začíná zjišťovat, že život, který měla předtím, se ani zdaleka nemůže rovnat tomu novému. Melanie sice byla úspěšná, ale neměla žádné přátele ani známé. S její matkou se od dětství dost často stěhovaly, takže si Melanie neměla čas vytvořit s jinými lidmi hlubší pouta, a to jí zůstalo až do dospělosti.

A ano, už jsme u toho, na scénu samozřejmě přichází krásná labradoří fenka Čoko, která si Melanii od první chvíle zamiluje. Melanie nikdy nevlastnila žádné zvíře, takže i toto je pro ní nové. Čoko Vám v knize bude podsouvat své myšlenky a názory na věc, takže se mnohdy budete u čtení uculovat.

hlavní hrdinka Melanie byla ze začátku velmi chladná a odtažitá. Říkal jsem si, že to bude zase jedna z hlavních hrdinek, které bych dal ránu mezi oči. Jenomže postupem času začne Melanie ukazovat svou lepší stránku osobnosti, kterou celou dobu potlačovala. Scéna, kdy Melani s Čoko běhají po pláži a doslova se rochní spolu v bahně, byla tak vtipná a kouzelná, že si prostě tyto dvě nelze nezamilovat.

Dočkáte se i erotických scén, takže se máte na co těšit. Já bych tam raději viděl dva muže, ale co se dá dělat :-D.

Hodnocení 9/10

luculi
22.04.2024 4 z 5

I tentokrát jsem zvolila román. Melanie je kvůli životu své matky dost uzavřená a antisociální, dalo by se říct. Žije jen pro práci, nemá přátele a dokud nepřijde bomba v podobě nežádoucího dědictví, má dojem, že jí nic nechybí.

Po smrti její pratety má zdědit její dům a obchod. Musí proto zajet do jednoho malého městečka, spíše vesnice, ve které kdysi strávila dvě léta. Nejenže musí zjistit, jak naložit s dědictvím a se svým životem, navíc znovu potkává lidi ze svého dětství, což ji dost ovlivňuje.

Zjišťuje, co všechno jí v životě chybí a tak má pár týdnů na rozhodnutí o své budoucnosti. Oproti předchozí knize, kterou jsem nedávno četla, jsou tu krásně vykresleny rozdílné charaktery postav, i když ty přátelské duše jsou tu samozřejmě opět přemnoženy. Jakoby v dnešní době stále znamenalo maloměsto jednu velkou rodinu. Nicméně jsem se dočkala i toho, že Melanie je dost komplikovaná osoba a nenechá se jen tak ovlivnit a změnit. V podstatě jsem do poslední stránky netušila, jak se nakonec rozhodne ohledně své práce a místě bydliště. Misky vah byly dost vyrovnané po celou dobu.

Líbilo se mi, jak drobné změny v jejím chování a názorech přicházely velmi postupně, takže to budovalo i trochu napětí. K tomu krásné maloměsto, idylka, čtyřnohý psí parťák s občasnými vlastními průpovídkami, vývoj vztahu Alexe a Melanie (samozřejmě seznámení jasné od začátku) atd. Bavilo mě to, bylo to čtivé, nebylo to tak naivní, ale hvězdičky strhávám za ten epilog po třech měsících. To mi přišlo příliš rychlé. I když chtěla Melanie změnit sama sebe a svoje rozhodovací procesy, tohle bylo až moc.


Jane2016
20.04.2024 4 z 5

Máte rádi pohodové knížky, romantiku a jste milovníci pejsků? Tak tohle bude kniha pro Vás! Tato knížka na Vás dýchne pohodou a klidem už po přečtení prvních pár vět!

Já se do čtení pustila s velkými očekáváními. Chtěla jsem si odpočinout a nasát atmosféru života na pobřeží. A tohle všechno se mi povedlo. Kniha je příjemně napsaná, nenáročná a než se nadějete, budete u poslední kapitoly.

Pokud hledáte nějakou fajn knihu na léto k moři, tak tuhle opravdu moc doporučuji. Myslím, že během jejího čtení zapomenete na všechny starosti a budete si jen užívat příběh Mel a malé labradorky Čoko. Co víc si může čtenář přát!

Upozornění: Nezaručuji, že si po dočtení nebudete chtít pořídit svoji malou labradorku!

AlenaF
10.04.2024 3 z 5

Nenáročné, ale velmi příjemné čtení.

Štítky knihy

sex moře a oceány láska milostné romány erotika romantika

Autorovy další knížky

Petra Schier
německá, 1978
2021  85%Chlupatý dáreček
2024  86%Psí štěstí

Kniha Psí štěstí je v

Právě čtených4x
Přečtených10x
Knihotéce59x
Chystám se číst28x
Chci si koupit10x
dalších seznamech1x