Psí šťastlivci a smolaři - Nalézání štěstí na obou koncích vodítka

Psí šťastlivci a smolaři - Nalézání štěstí na obou koncích vodítka https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/350909/mid_psi-stastlivci-a-smolari-nalezani-s-hNz-350909.jpg 3 7 3

Příběh o velké lásce k malým čtyřnohým přátelům Elizabeth Abbottová vždy milovala zvířata a především psy, ale až když ji okolnosti donutily zanechat nejmilovanějšího psa Tommyho na zpustošeném Haiti, stali se právě psi kompasem jejího života. Pro Tommyho se vrátila, aby ho zachránila, a započala svou životní cestu, na níž zlepšila úděl mnoha psů i lidí. V této knize se Abbottová dělí o příběhy plné lásky, které podnítil jeden malý psík, o zážitky získané při zachraňování psů i o přátelství navázaná během její životní dráhy. Přesvědčí nás o síle pouta mezi člověkem a zvířetem i o tom, že díky takovému poutu mohou být překonány jakékoliv hranice.... celý text

Přidat komentář

jaja1989
17.01.2023 1 z 5

Já nevím proč, ale autorka mi byla nesympaticka a ani styl jejího psaní se mi nelíbil.
Přeskakování z tématu, měst a zemi není pro mě oddychové čtení, což jsem od téhle knihy očekávala.
Určitě je milovníci psů a ukápla i slzicka, kdyz psi umreli ale jsou i líp napsané knihy než tato

alnahu
23.03.2018 4 z 5

Vyprávění Elizabeth Abbottové velké milovnice psů se mi velmi líbilo. Její velká láska byl pes Tommy ,kříženec labradora a německého ovčáka , který v ní probudil poslání a udělal z ní ochránce psů. Zajímavě jsou popsány programy pro problémové psy, které zkazily jejich páníčci a oni dostaly druhou šanci. Kdy byli zařazeni do výcvikového programu a pak se mohly vrátit do rodin , které je adoptovaly. Velice zajímavě je popsán vězeňský program výcviku psů, kdy mají psi vliv na nápravu člověka a odsouzený může denním výcvikem změnit povahu psa.

„Dokud si člověk nezamiluje nějaké zvíře, část jeho duše zůstává neprobuzená“ Anatole France


saman001
15.02.2018 4 z 5

Spousta zajímavých věcí, ale neseděl mi styl někde napůl mezi pamětmi a dokumentem, proto o hvězdičku míň. Jinak rozhodně doporučuji a nejen pejskařům. Kniha o smutku i o naději. K obsahu stačí citát:
"Tomuto zvířeti se stala křivda; máte pocit, že byste s tím měli něco dělat. Dítě má svůj hlas, aby řeklo, že je něco špatně - chudák němá tvář musí trpět potichu. Je to hořké, moc hořké ticho."
Asi tak.

Autorovy další knížky

Elizabeth Abbott
kanadská, 1946
2005  72%Historie celibátu
2017  60%Psí šťastlivci a smolaři - Nalézání štěstí na obou koncích vodítka