První život Angely M.

První život Angely M. https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/176653/bmid_prvni-zivot-angely-m-NGv-176653.jpg 4 7 3

Na základě dokumentů a rozhovorů s dobovými svědky se autorům podařilo vylíčit život Angely Merkelové v novém světle a ukázat, že představa, která doposud přetrvává o jejích 35 letech života v NDR, neodpovídá realitě. Nebyla ani apolitickou vědkyní, ani její srdce netlouklo pro jednotu Německa. Ambiciózní a k systému loajální fyzička patřila k vědecké elitě státu SED, formované pod sovětským vlivem, a zasazovala se o demokratický socialismus. Vskutku pozoruhodná výchozí pozice pro pozdější spolkovou kancléřku a předsedkyni CDU.... celý text

Literatura naučná Biografie a memoáry Historie
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Das erste Leben der Angela M. , 2013


více info...

Přidat komentář

konicekbily
13.05.2022 4 z 5

Pokus o popsání života Angely Merkelové před tím, než se stala v Německu kancléřkou se vydařil. V knize jsou zmiňovány události, jimiž byl ovlivněn život a osud Angely. Na některých místech pamětník historických událostí (to jako já) se musel zastavit ve čtení a zamyslet se, zda to odpovídá tomu, co si pamatuje. Odpovídá to. Samotné zpracování ale moc čtivé není.

katushah
13.02.2019 4 z 5

Velmi zajímavá kniha o jejím životě v NDR. :-)


Zefi
28.05.2017 4 z 5

Kniha mapuje zivot Angely Merkel nez sa stala kancelarkou. Citatel pochopi mnohe suvislosti aj ohladne jej politickeho vztahu s Vladimirom Putinom.