První lež

První lež https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/480506/bmid_prvni-lez-iKd-480506.jpg 3 27 11

„Nemůžu zapomenout. Řekls mi, abych to udělala, ale já nemůžu. Pořád si to všechno pamatuju. Ta první lež, to ta nás dovedla až sem.“ Když právník Paul Reeve přijíždí z práce, něco mu nehraje. Potemnělý dům ho vyděsí a svou ženu Alici nalézá s krvavým nožem na dopisy v ruce a mrtvým tělem v koupelně. Alice tvrdí, že vraždila v sebeobraně, a Paul o jejích slovech ani na vteřinu nepochybuje. Společně se zbaví těla a myslí si, že jejich noční můra je za nimi. Není. Když se o ně začne zajímat policie, která vyšetřuje vraždy bývalých Paulových spolužáků, jejich do té doby poklidný život se jim začne sypat jako domeček z karet. Tajemství, které je na začátku pevně spojilo, mezi ně také vrazilo klín. Zvládne se Alice vypořádat s tím, co provedla? Mají vraždy Paulových bývalých spolužáků něco společného s mrtvým tělem v jejich koupelně? Mohou věřit lidem kolem sebe, nebo alespoň jeden druhému?... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Cosmopolis
Originální název:

The First Lie , 2019


více info...

Přidat komentář

Lexie321
30.05.2022 2 z 5

Psycho.
Začiatok bol sľubný ale potom kapitoly s Alice boli ako za trest. Celkovo to jej nevyspytateľné spravanie mi dosť kazilo príbeh a ten koniec bol totálnym sklamaním zdravého rozumu. Neodporúčam.

Pípasek
08.01.2022 5 z 5

Naprostý souhlas se Zuzulinkou.


oblakaknih
04.01.2022 2 z 5

2,5/5
První lež je kniha, která mě jednoduše zaujala anotací, přičemž jsem právě měla náladu na thriller. Pokud bych ji měla zhodnotit jednou větou, napsala bych, že jsem určitě četla lepší.

Námět jako takový není vůbec špatný, dokonce bych ho označila i za originální, ale představovala bych si ho o něco lépe zpracovaný.

Při čtení jsem našla hned několik drobností, které se u mě bohužel zařadily spíše do negativních mezí.

Příběhem provázejí dva hlavní hrdinové, manželé, kteří kvůli tajemství, které oba střeží, prožívají rozpad jejich vztahu. Ani jednoho z nich jsem si nemohla oblíbit, ani se do nich naplno vžít. Oba dělali nepochopitelná a zbytečná rozhodnutí, která příběh zbytečně komplikovala. Ano, čím by bez nich příběh byl, ale dle mého názoru by to šlo i jinak. Pár kapitol je v knize z pohledu vyšetřovatelů, kteří řeší případ týkající se hlavního hrdiny. Těch by mohlo být klidně více.

Jediné velké plus na knize je její čtivost. Se stylem psaní jsem neměla nijak velké problémy, jen místy mi některé věty připadaly kostrbaté. Jakmile jsem si ke knize sedla a začetla se, četla se velmi dobře a rychle. Popsala bych ji jako odpočinkové čtení, ale já bohužel čekala tajemný a propracovaný příběh, který budu chtít vyřešit. Ve skutečnosti mi ale bylo poměrně jedno, jak to s hlavními hrdiny dopadne.

Vražda nám dáva podnět k řešení vztahu, který mezi sebou mají hlavní hrdinové a příběh manželů tak převažuje nad vyšetřováním případu, osobně bych byla radši, kdyby tomu bylo naopak.

Rozhodně to není knížka, u které bych litovala přečtení, ale také mě nijak zvlášť nenadchla.

mi-nul-o
10.12.2021 2 z 5

Strašně rozvleklé.

Misa.K1
03.12.2021 3 z 5

Knížka byla čtivá, ale nesedělo mi, že by se soudce choval tak jako Paul, působilo to na mě nevěrohodně.
Alice byla opravdu ufňukaná hysterka, nejednou mě napadlo, že kdyby musela chodit do práce a neseděla pořád doma, tak by neměla čas všechno tolik řešit. :-)

Kočička911
22.11.2021 3 z 5

Já vlastně nevím co myslet o této knize.
Bylo to čtivý, ale něco mi furt vadilo v obsahu a nevím co..
Asi to byla fňukna Alice :)

spencer
14.11.2021 3 z 5

Hlavní hrdinka Alice v sebeobraně zabije neznámého útočníka v jejím domě. Když její muž Paul, uznávaný právník, dorazí domů, rozhodnou se společně zahladit všechny stopy. Bohužel tím jejich noční můra nekončí. Alice je touto událostí stále pronásledovaná, což nemohlo přijít v méně vhodnou chvíli. Policie se začne o Paula zajímat kvůli vraždám jeho bývalých spolužáků. Mohl s tím mít tajemný muž v koupelně něco dočinění? A mohou si s Alicí po tom všem důvěřovat?
Nadějný napínavý začátek se v průběhu čtení v poměrně nezáživný příběh. Moc mě mrzí, že se autor vydal cestou popisování a ne ukazování. Čteme o Aliciných výčitkách svědomí, ale mnohdy to působí, jakoby nám je autor spíš oznamoval. Nejedná se navíc o knihu, kde byste si postavy oblíbily, což se v tomto případě dalo čekat. Konec mě nakonec překvapil, avšak cesta k němu byla pro mě osobně trochu kostrbatá...

Zuzulinka
09.11.2021 5 z 5

Kniha se mi velice líbila. Zejména pro změny a zvraty v ději, které se často objevovaly. Dočetla jsem s velkým zájmem, jak děj knihy i jejích dvou hlavních hrdinů skončí. Vřele doporučuji přečíst.

Kizuizi
04.11.2021 4 z 5

Příběh je sice místy předvídatelný, ale nechybí mu napětí, ani zajímavé postavy. První lež mohu doporučit všem, kdo mají rádi rodinná a psychologická dramata, a nevadí jim k tomu i kapka krve.

ilovebook88
15.09.2020 4 z 5

Kniha na mňa zapôsobila ale vôbec sa mi nepáčila postava Alicie. Nerozumela som jej myšlienkovým pochodom, jej správaniu. Celkom dosť mi vadila. Ale námet knihy bol dobrý a dobre sa čítala.

Petronela16
15.09.2020 3 z 5

(SPOILER) Začne to zaujímavo,ale tak asi v polovici už som mala chuť prestať,lebo mi išla na nervy hlavná hrdinka .Totálne psychiatrický pacient, jedna ufnukana , nechutná hysterka, ktorá vlastne nevie čo chce.Ku koncu sa dej celkom zaujímavo rozvinie, aj keď o happyende by som nehovorila.Prave preto, že hlavný hrdina mi bol celkom sympatický neviem ,neviem, či bolo vhodné nechať na slobode práve jeho tehotnu ženu, veď čo už len ona vychová sama z toho decka? Ďalšieho psychiatrického pacienta! Takže tak.