Průjezd zakázán

Průjezd zakázán https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/54882/bmid_prujezd-zakazan-g8f-54882.jpg 3 10 3

Kriminální příběh amerického autora, jehož hrdinkou je bývalá vysokoškolačka, živící se v New Yorku jako taxikářka. Po smrti svého přítele novináře, který se zabýval případem pochybné sebevraždy v politických kruzích, pokračuje v pátrání sama. Přichází na stopu utajovaného vojenského výzkumu - je však odhalena a stíhána dvojicí najatých gangsterů, kteří mají příkaz ji umlčet. Dochází k dalším vraždám, dívka je pronásledována a svůj život může bránit pouze rychlostí a důvtipem. Vrozená tvrdohlavost a zásadovost jí nejen umožní překonat strach, ale nakonec odhalit jak pachatele, tak i kořeny celého případu.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Československý spisovatel
Originální název:

Not a through street , 1981


více info...

Přidat komentář

jarunka54
03.04.2020 2 z 5

Není to klasická kriminálka

Harry
18.12.2013 3 z 5

Kriminálka z New Yorku, ve které se mladá taxikářka Emma zamotá do vyšší hry, když zemře její přítel a ona se snaží dopátrat proč. Mladá žena je několikrát v ohrožení života - jde o firnu zabývající se chemickými přípravky a jejich účinku na lidský organizmus ( vazba na válku ve Vietnamu).
Kniha není podle mě špatná, musíte se orientovat ve jménech atd.


Rafa-P
10.07.2013 2 z 5

Pro mě značně zmatený příběh. Příliš mnoho zvratů a nečekaných změn v chování některých postav. Celý příběh jsem nevěděl, kdo je na čí straně a nakonec vlastně hlavní hrdinka zůstala sama proti všem, ale zvítězila :)

Autorovy knížky

1989  58%Průjezd zakázán