Pánové Prstence

Pánové Prstence https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/51699/panove-prstence-51699.jpg 3 31 6

Prstenec série

< 3. díl >

Román Pánové Prstence se opět odehrává ve vzdálené budoucnosti, kdy lidé už potkali ve vesmíru řadu inteligentních tvorů. Louis Wu se po úspěšné stabilizaci Prstence cití vinen za smrt dvacetiny populace Prstence, žije jako potulný "čaroděj," odmítá loutkařovy omlazovací nabídky a netuší, že Nejzadnější svým vyspělým programovým vybavením drtivou část oné dvacetiny zachránil. Výčitky svědomí mu velí zemřít starodávným způsobem - stářím. Louisova známá Strojařka Val zorganizuje obchodní výpravu za Travními obry. Zjistí, že v cílové oblasti se ve stínu levitujícího průmyslového komplexu přemnožili upíři a decimují místní inteligentní hominidy. Z obchodní výpravy se stává výprava válečná...... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Baronet
Originální název:

Ringworld Throne , 1996


více info...

Přidat komentář

ludek.n
27.11.2023 2 z 5

Na Prstenci se rozhořely mezidruhové a protektorské boje. Proti přemnoženým upírům se spojilo hned několik ras v čele se strojařkou Valavirgillin a Teggerem Rudým pastevcem. Zatímco oni zápasí o právo na život, Protektoři se pustili do boje o výsadu chránit a ovládat celý Prstenec. Na první pohled vypadá toto shrnutí děje krystalicky průzračné, jasné, čisté a dokonale pochopitelné. Jenže ve skutečnosti je to guláš tak gigantických rozměrů, že mu nestačí ani celý Prstenec. Není tu vidět jediný nový nápad, a ani ty převařené nestojí tentokrát za nic. Niven je v Pánech Prstence těžkopádný, utahaný a bezradný. Jako by si s rozehranou partií nevěděl rady. Už v předchozích Stavitelích si vypomáhal spoustou vaty, v tomto díle se mu však hroutí úplně všechno, na co sáhne. Nesmyslnější zápletku aby člověk pohledal. Nespočetné množství postav se potácí odnikud nikam (a občas i zmizí neznámo kam). Netušíte, kde se vzaly, proč tu jsou a k jakému cíli směřuje jejich úsilí. Hrdina předchozích knih Louis Wu je stínem sebe sama a s ostatními to není o mnoho lepší. Je to přehazování písku vidlemi a výsledný dojem tentokráte nezachrání ani finále (můžeme-li poslední kapitoly knihy takovýmto honosným názvem vůbec označovat). Skoro si začínám myslet, že Larry Niven neměl k úvodnímu Prstenci žádné další díly přidávat.

Fatis04
17.05.2021 3 z 5

Třetí kniha v sérii pro mě znamená konec s Prstencem i Nivenem, další jeho knihy už číst nebudu. Až příliš mnoho rishování a i když jsem četla dvojku a trojku za sebou, tak jsem se začala ztrácet v ději a čas od času jsem nevěděla, kdo je kdo a proč zrovna dělá co dělá. Knihu jsem dočetla téměř s nechutí a byla jsem ráda, že jsem u konce. Takže mě každý Prstenec oslovil míň a míň. Nejlepší je jednička.


Bašťák
29.12.2020 4 z 5

Opět o něco hutnější pokračování Prstence, tentokrát na samé hranici fantastiky. Je třeba číst pozorně a vydržet, kniha se odmění dvojcí neuvěřitelných příběhů tj. o pádu Temného Hnízda a závěrečnou protektoří rošádou.

Predator3313
18.04.2019 3 z 5

Už u minulé knížky se mi zdálo, že ( minimálně co se Prstence týče ) mě Niven baví, když píše fantasy. Takže první 2/3 knihy se mi celkem líbíli. Je fakt že kdyby tam bylo mít rishování, asi by to nevadilo ale jinak dobré. Když se ale na scéně objevili protektoři, vesmírné lodě a začala odborná hatlamatilka ohledně přesměrovávání přenosných disků atd. tak to už mě moc nebavilo. Nicméně kniha celkem v poho, na první díl to ale nemá. Hodnocení bych dal tak 70%

Jack Bauer
22.11.2017 odpad!

Po dvou kapitolách jsem to vzdal. Hrozná slátanina, nedá se to číst.

zaphod3846
01.10.2016 2 z 5

Příšerná slátanina ze světa "Prstence", extrémně nebavilo. Takřka celou knížku jde shrnout do věty "Všichni souloží se všemi, a k tomu bojují s upíry". Finále to malinko spravilo, ale jinak nejhorší z celé série.