Pád do chaosu

Pád do chaosu https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/520269/bmid_pad-do-chaosu-2HG-520269.jpeg 4 8 3

Protektorát série

< 2. díl >

Sanda s Tomasem pustili na svobodu nejnebezpečnější inteligentní loď ve vesmíru a teď jim jde o život. Sanda netuší, komu může věřit, ale jedno ví jistě — pokud se nechce stát loutkou mocných, musí přijít na kloub tajemství souřadnic ukrytých ve své lebce. Cesta k nim je však oříšek, který ona sama nerozlouskne. Záhadné místo se nachází za takzvanou mrtvou bránou — Casimirovou bránou vedoucí do bezvýznamné soustavy, kterou Prima zase uzavřela, protože ji neuznala hodnou kolonizace. Sanda potřebuje loď, posádku, informace a hlavně přátele. S těmi se pouští do dobrodružství plného lásky a nenávisti, života a smrti, kamarádství a zrady, prastarých tajemství a vysokooktanové akce.... celý text

Literatura světová Sci-fi
Vydáno: , Host
Originální název:

Chaos Vector , 2020


více info...

Přidat komentář

Sarah11
22.03.2024 3 z 5

První díl, i když se nezařadil mezi moje nejoblíbenější sci-fi, měl docela dobře našlápnuto, přestože už jemu jsem vytýkala jeho délku, ale tohle bylo vyloženě zdlouhavé a vlastně úplně zbytečně. Autorka se sice snaží hlavním hrdinům házet klacky pod nohy (a že jich není málo), ale když ze všech situací vyváznou bez úhony, už je to trochu nuda. Nehledě na to, že Sanda za celou dobu neuposlechne jediný rozkaz a zkrátka si dělá, co chce, aniž by za svoje činy musela nést jakékoliv následky. Každý se s tím prostě smíří a jede se dál.
Co mě ale nakrklo asi úplně nejvíc je absence jakéhokoliv vyvrcholení. Autorka to krásně všechno splétá dohromady, takže čekáte, co se všechno na konci semele a ono... nic? Jako vůbec nic?
Bonusové body má u mě kniha za Tomase, Noxe a Arden, kteří jsou paradoxně mnohem zábavnější než jakákoliv z hlavních postav.

Tina.T
17.01.2024 3 z 5

Tak jsem nakonec oproti všem předpokladům, kdy se mi nechtěla dočítat ani jednička, nakonec přečetla i dvojku. A musím říct, že jsem tomu docela přišla na chuť. Druhý díl už byl výrazně ucelenější, skládanka do sebe zapadla a to, co v prvním díle nefungovalo, tady šlapalo. Z Tomase se vylíhl sympaťák, na jeho části sem se v knize vždycky těšila. Autorka z toho sice dělá telenovelu, záměrně natahuje děj a klade jim do cesty překážky, ale všichni víme, jak to skončí a držíme jim palce.
Od inteligentních lodí se to posunulo někam jinam a je to asi ku prospěchu věci. Ale pořád je hrozná bichle a prospělo by tomu zúžení. A taky méně lesbiček, gayů, nebinárních, neutů, černochů, směsic etnik, atd. A to jsem tolerantní a nemám s nimi problém. Kdo ho má, bude asi nemile překvapen, že je jich kniha doslova plná a běžný heterosexuál je tam spíše výjimka.
Knihu bych si sama o sobě nekoupila, ale když na mě bafla v knihovně, proč ne.


finka
20.11.2023 4 z 5

Víceméně i tady je relevantní můj komentář k předešlému dílu. Přiznám se, že na začátku mě autorka popisem neuta Arden vyděsila: jde z toho strach, na lidi se to dívá jako na hromadu DNA a samo sebe vidí jen jako vodnatý pytel masa - naštěstí jen strašila. Pevně doufám, že heterosexuálního androida spisovatelka ve třetím díle nevykastruje.
O hvězdu navíc se zasloužil tentokrát Tomas.

Autorovy další knížky

2023  83%Rychlostní zbraň
2023  88%Pád do chaosu
2024  100%První brána

Kniha Pád do chaosu je v

Právě čtených1x
Přečtených10x
Knihotéce37x
Chystám se číst18x
Chci si koupit8x
dalších seznamech1x