Promyšlené vraždy Agathy Christie

Promyšlené vraždy Agathy Christie https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/212968/mid_promyslene-vrazdy-agathy-christie-212968.jpg 4 16 16

V publikaci navazující na úspěšné a oceňované Utajené zápisníky Agathy Christie nás znalec a archivář díla královny detektivek John Curran provádí šesti desetiletími její spisovatelské dráhy. Mimo jiné popisuje, jak ji vydavatel přemluvil, aby změnila závěr své první detektivky.

Literatura naučná Biografie a memoáry O literatuře
Vydáno: ekniha , Knižní klub
Originální název:

Agatha Christie's Murder in the Making. Stories and Secrets from her Archive , 2011


více info...

Přidat komentář

MalatekD
20.12.2015 4 z 5

Je to velmi dobrá knížka zabývající se vývojem detektivních nápadů, než je Agatha přetvořila v konkrétní díla, pro všechny fanoušky Agathy Christie velice zajímavé. Ale upozorňuji, že aby četba této knihy pro vás měla smysl, musíte mít načteno alespoň 90 procent agátiných knih, jinak se v tom nevyznáte a ještě vám to vyspoiluje závěr nějaké knihy, kterou byste si třeba později přečetli.

tenax
17.08.2013 4 z 5

Dost obtížné čtení, v některých případech mi chyběla znalost konkrétního díla, ale přesto velice zajímavé. Autor nezapře archiváře, podrobně rozebírá každý detail, změny jmen postav a dějiště, odchylky a naopak podobnosti zápletek. Je vidět, že má všechno podrobně promyšlené a nastudované. Hlavně jsem obdivoval překladatele, protože musel vyhledat české verze a v poznámkách je uvádí. V každém případě jsem získal přehled o celém díle A. Ch. včetně chronologie psaní a vydávání (což je v mnoha případech dost odlišné). Jdu shánět předcházející knihu Utajené zápisníky Agathy Christie.