Promiňte, je tohle už konečná?

Promiňte, je tohle už konečná? https://www.databazeknih.cz/img/books/86_/86755/prominte-je-tohle-uz-konecna-86755.jpg 5 3 4

Je velmi promyšlený milostný román plný poezie. Autorka jej napsala s neuvěřitelnou lehkostí a citlivostí pro dialog a příběh, přičemž zúročila své zkušenosti z divadelních prken. Vyprávění o životech dvou lidí, plné nenadálých zvratů, nedorozumění i komických situací, zaujalo rakouské a německé filmaře.

Literatura světová Romány Biografie a memoáry
Vydáno: , NLN - Nakladatelství Lidové noviny
Originální název:

Verzeihen Sie, ist das hier schon die Endstation? , 2001


více info...

Přidat komentář

Nicole_picole
22.01.2021 5 z 5

Taková něžná kniha.

Terry11
04.09.2015 4 z 5

"Mluvíte jako terapeut."
"Třeba v této chvíli něco na ten způsob jsem. Přestože nemohu takové to běsnění s terapiemi vystát. Každý, kdo se v životě zrovna nebaví, vyhledává terapeuta. Místo aby si to nejdřív protrpěl. Aby trpěl. Kdo nemá zkušenost s tím, že trpí, nezíská žádnou životní zkušenost. Bez životní zkušenosti není radosti ze života, bez radosti ze života, není život dobrý."

Dlouho jsem ji sháněla, strašně se těšila a pak jsem tu tenounkou knihu četla čtyři dny. Něco mi na ní vadilo. Forma byla lákavá - dialog mezi dvěma lidmi dovedený do maximální podoby. Jeden z aktérů byla Češka, hovořilo se o Praze, milostný příběh, rozebíraly se vztahy. Tak proč mě to kruci nechytlo tak jako mailový příběh jiného rakouského autora (D. Glattauera )? Nevím. Nevím.


lenkaknel
23.11.2014

Terry11: http://muj-antikvariat.cz/hledani?q=Promi%C5%88te%2C+je+tohle+u%C5%BE+kone%C4%8Dn%C3%A1%3F&search_sub=Hledat

Drimwisible
26.09.2011 5 z 5

Dokonale ma pohltila atmosféra, dialógy, cit, nežnosť vyjadrovania... pre mňa najkrajší román.
Aj to, že sa stretávali príbehy dvoch ľudí, takže sa tam odohrávali aj akési malé roly popri ľúbostnom spoznávaní. V dialógoch sršala jemnosť a jednotlivé Smelikove a Nelyne monológy do seba úžasne zapadali. Treba pri nej rozmýšľať, no ľahko sa do nej vnoríte. Keď som prekladala stránky rozhostilo sa vo mne akési príjemné teplo, atmosféra, nesilenosť. Dovŕšil to u mňa príbeh o púšti, čo bolo akési zakončenie a určite sa k nej vrátim, pretože to je moja srdcoka. Veľa mi dala.

Autorovy knížky

Erika Pluhar
rakouská, 1939
2005  93%Promiňte, je tohle už konečná?

Kniha Promiňte, je tohle už konečná? je v

Přečtených3x
Doporučených2x
Knihotéce2x
Chystám se číst3x
Chci si koupit1x