Prolhaný příběh

Prolhaný příběh https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/497751/bmid_prolhany-pribeh-mn2-497751.jpg 4 28 7

Psychologický román s jednou mrtvolou. Prolhaný příběh je psychologický román české autorky o tom, jak si lidé lžou - navzájem, sami sobě, vědomě i nevědomě. Skorodetektivní příběh nás zavádí do idylické vilky na českém venkově, ale také do temných koutů lidské duše, které každý z nás ukrývá před světem. Je brzy ráno po veselce v romantické vilce na českém venkově. Svatební fotograf se probouzí a v zahradním bazénku objevuje tělo svatebčanky Rosy. Idylku střídá zděšení a panika. Ženich je zničený, nevěsta podezřelá, hosté opilí a policisté nezkušení. Co se vlastně na „mezinárodní svatbě“ stalo? Je těžké dát dohromady jednu pravdu, protože každý účastník slavnosti vidí sled událostí trochu jinak. Jak jeden po druhém vyprávějí o tom, co nešťastné noci předcházelo, začíná to vypadat, že možná stačilo málo, aby svatba skončila jako jakákoli jiná – kocovinou a odjezdem. Pár jiných rozhodnutí na životních křižovatkách a karty mohly být rozdány úplně jinak. (Pozn.: Na obálce uvedeno nakladatelství BizBooks)... celý text

Přidat komentář

intelektuálka
01.01.2024 4 z 5

Smutné vyprávění o jedné Šípkové Růžence .... ale ji princ polibkem neprobudí ....

Svatba na českém venkově otevírá příběhy jednotlivých účastníků .... a každý z nich něco skrývá .... a každý má svou osobní pravdu ....

Jak se má vyšetřovatel dopátrat co se tu vlastně stalo ?

Nakonec se na tom kolotoči polopravd a lží točí i čtenář ....
A to vysvětlení překvapí ... kdo je tu vlastně vinen ?

Byla to zajímavá prvotina s náhledem do svědomí člověka .... doporučím.

nada3314
24.10.2023 4 z 5

Prolhaný příběh jsem měla přečtený za den, nebylo to jen tím, že je kniha krátká. Je to hlavně tím, že autorka umí velmi čtivě psát a udržela si mou pozornost od začátku do konce. Příběh se odehrává v česku s českými hrdiny, ale má nádech ciziny. Nejedná se však o typickou detektivku, sice máme mrtvolu, ale vyšetřování je spíše v pozadí.

Poselství vidím v tom, že nám román chce ukázat, jací lidé jsou, jak se chovají ve vypjatých situacích a jak dokonale umí předstírat a jak se umí přetvařovat a nechají se vmanipulovat do situací o které nestojí, ale nejsou schopni se přinutit a říct dost! A nebo, to já nechci a dělat nebudu. Je to odjakživa tenká hranice, ale autorka to zvládla skvěle. Poukázala přesně na to, co tímto počinem chtěla říct a vše ostatní nechala na čtenáři, ať se s tím popere. Bára Nuňez mi svým psaním nejednou připomněla Shari Lapenu. Tohle já můžu, takže doporučuji a moc se těším co nám Bára uvaří/napíše příště :-)


Jane2016
10.10.2023 4 z 5

Po dočtení musím říct, že se mi autorka strefila přesně do vkusu. Příběh příjemně plyne a čte se prakticky sám. Pokud se rozhodnete si knihu přečíst, můžete se těšit na příběh plný tajemství, lží, ale i komplikovaných vztahů. Stanete se svědky toho, jak z malých rozhodnutí vzniknou velké události. Ale i toho, že jedna maličkost Vám dokáže změnit život vzhůru nohama.

Pokud hledáte netradiční a originální oddechovku, tak tohle bude něco pro Vás. Za sebe příběh doporučuji všemi deseti. Neskutečně moc se těším na autorčiny další příběhy, máme se ještě rozhodně na co těšit!

veronika7822
02.05.2023 5 z 5

Svižný a čtivý příběh o velkých a malých tajemstvích. Hlavní motiv není veselý, humor autorky je ale příjemně sarkastický a stránky ubíhají samy. Pohled skrze optiku jednotlivých postav, časté dialogy a barvité vizuální popisy připomínají filmový scénář. Zábavná oddychovka na dovolenou :)

Los456
05.11.2022 4 z 5

Bylo to fajn, zajímavá oddechovka, jenom to není detektivka

bagel
04.11.2022 1 z 5

Za mě určitě ne, děj mě nebavil a měla jsem problém knihu dočíst.

Elena101
17.08.2022 5 z 5

Báječná knížka! Doporučuji všem milovníkům detektivek a psychologických románů o mezilidských vztazích. Velmi napínavé, četlo se jedním dechem :-)