Prokletý osud

Prokletý osud https://www.databazeknih.cz/img/books/56_/56101/proklety-osud-56101.jpg 3 8 8

Co je to samota? Možná jste na tom někdy byli právě tak jako hlavní postava. Téměř čtyřicetiletá knihovnice Marcela žije pouze se svým kocourem v malém domku za městem. Její celý život tvoří knihy. Ne že by jí to stačilo. Určitě ne. Jenže ona rezignovala. Časy spojené s hledáním pana Božského jsou pryč. Ona má svůj bezpečný svět zprostředkovaný knihami. Život se jí začne měnit s příchodem jistého muže do knihovny. Od té doby se začíná dít spousta zvláštních věcí, přicházejí podivné obálky s ještě nejasnějším obsahem. Je to pouze náhoda, nebo vše souvisí s oním mužem, který se jeví jako velmi příjemný člověk? Našla Marcela svého partnera pro život? ... celý text

Přidat komentář

mariva
18.09.2019 2 z 5

Knížce, ve které je hlavní postavou knihovnice, nedokážu odolat, ale tentokrát to bylo hodně slabé. Příběh byl chaotický, romantika se střídá s hororovými situacemi a závěr je opravdu nečekaný. Různé příběhy postav, které podle mě nesouvisí s dějem, jsem nepochopila. Závěrečné vyřešení mi připadá přehnané a epilog to dorazil. Hvězdičky dávám spíš za to, že mě příběh stále nutil číst dál, abych věděla, jak vše dopadlo, ale kdybych knihu nečetla vůbec, měla bych lepší pocit.

Šmoulinka1980
12.02.2018 3 z 5

Opravdu zvláštní příběh. Čekala jsem spíše příběh alá červená knihovna, jak se starší osamělá knihovnice seznámí s osudovou láskou na celý život. Zpočátku to tak i vypadalo. Ale časem se ukázalo, že vše je jinak a konec byl vskutku nečekaný. A byla jsem šokována i chováním samotné knihovnice jak vše nakonec "vyřešila". Hodnocení je nižší, ale na druhou stranu to bylo nevšední čtení a za přečtení kniha určitě stojí.


Marika Vanova
22.01.2013 4 z 5

Trochu zvlastni pribeh. Z pocatku klidny pribeh mlade svobodne knihovnice, dale vice a vice zvlastnich okolnosti a nakonec setkani s vrahem. Hlavni hrdinka resi nastalou situaci zvlastnim zpusobem, pro me naprosto necekanym.

bookcase
27.08.2011 4 z 5

Napínavé,tajemné a ze života knihovnice :)

Autorovy knížky

2010  63%Prokletý osud