Prokletí jménem láska

Prokletí jménem láska https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/508112/bmid_prokleti-jmenem-laska-5ZR-508112.jpg 4 16 5

Šťastná nevěsta Táňa se ve svých bílých šatech chystá uzavřít manželský svazek se svým snoubencem, ale ten se k oltáři jaksi zapomene dostavit. Kam Roman zmizel? Proč si to na poslední chvíli rozmyslel? Jeho odchod spustí lavinu smůly, která se Táně lepí na paty všude, kam se jen pohne. Vždyť jí ta láska přináší do života jen samé neštěstí! Útěchu má pouze v černém kocourovi Panu Polepetkovi a zpěvačce Mariah Carey, na jejíž písničku si s Romanem měli zatancovat první novomanželský tanec. V nejkritičtějším bodě své sebelítosti narazí na Viktora, který to s partnerskými vztahy a láskou nemá také lehké. Během vzájemného poznávání dokonce zjistí, že jejich osudy jsou téměř stejné. Co kdyby tu existovala možnost varovat lidi před nepřízní lásky a uchránit si tak své srdce před ošklivou zlomeninou? Láska je v jistém smyslu i závislost a láskoholici by měli držet při sobě. Je lepší nezamilovat se vůbec než riskovat, že vztah s druhou osobou vykvete v nenávist? Táňa i Viktor věří, že když si napraví své karmy a podělí se o své tragické zkušenosti způsobené vztahem s bývalými partnery, budou mít naději na poklidný život. Ale je to skutečně to, co oba chtějí a potřebují... celý text

Přidat komentář

Mon.CouCou
12.06.2023 5 z 5

Tento román mě zaujal nápadem, a tak jsem si tuto jednohubku pro ženy nenechala ujít.
Pocit, že vysněný den snad každé romantičky dopadne fiaskem, se dá přirovnat k noční můře. Navíc, když se tato katastrofa stane na malé dědině!
Hlavní hrdinka, fakt hodně bláznivá Táňa a docela sympaťák Viktor(už kvůli SUDOKU!) tak rozjíždí vlastní, originální linku ze zklamání k odpuštění. Nápad na zápletku mě hodně zaujal. Série vtipných trapasů pak čtenáře nenechal bez úsměvu. Je pravda, že mě překvapila délka příběhu a těšila se na závěrečnou sérii klišé, které čtenář předvídá od počátku. Avšak opak byl pravdou, ten závěr už je hodně na našem snění. :-)
Celkově hodnotím knihu-takovou slovenskou verzi Bridget-pozitivně, zase ideál na dovču. Ale což, doba dovolených se blíží. :-)

Knihomolka97
21.03.2023 2 z 5

Kniha mě zaujala na první pohled obálkou a anotací, ovšem nedostala jsem to, co jsem čekala. Ale začnu pozitivy. Do knihy jsem se hned začetla,vžila se do hlavní hrdinky, cítila její zklamání a frustraci. Roman, který ji nechal stát u oltáře, se zachoval opravdu jako zbabělec. Můžu ale říct, že jeho důvod mě překvapil. Myslela jsem si něco jiného a úplně špatně. Do života ji pak při absurdní situaci vstoupil Viktor, též zklamaný v lásce. Viktor byl sympaťák, uměl překvapit, lišak jeden. V jednom momentu ovšem velmi, velmi zklamal. Na druhou stranu zamilovaný člověk ty růžové brýle sundá třeba až na několikátý pokus, že. Ale teda Táňa je oproti Kikině (bývalce Viktora) hotový poklad!!
Moc se mi líbil nápad založení skupiny láskoholiků. Nejdřív jsem byla trochu skeptická, ale fungovalo to parádně.
Největší zádrhel knihy je pro mě hlavní hrdinka. Ano, měla smůlu, zároveň si však za některé věci mohla sama svou nezodpovědností a přístupem. Čekala jsem u ní určitý progres, ale měla spíš jen takové světlé momenty, kdy ji jakoby osvítilo. Jedním z nich bylo třeba to, jak se zachovala poté, co se dozvěděla důvod Romanova útěku. Nebudu samozřejmě prozrazovat, ale dávám palec nahoru.
Když už jsem si říkala, že bych si ji snad mohla oblíbit, zachovala se tak, že mě zase vrátila zpátky. A takhle to bylo bohužel několikrát. S pořádkemto máme podobně (taky jsem věčný oddalovač, vím to :D ), ale jinak ne, není moje krevní skupina.
Bohužel taková hrdinka dokáže čtení otrávit. :( Možná by to bylo uvěřitelnější, kdyby jí bylo o pár let méně.
Romantická linka typu slow-burn se mě výsledku nějak víc nedotkla. Když to řeknu blbě, tím jak se to vyvíjelo, ke konci mi bylo pak už docela jedno, zda spolu hrdinové skončí nebo ne. Líbilo se mi ovšem, jak se mezi Vikem a Táňou rodilo přátelství po tom nešťastném seznámení.
Kniha není úplně tenká a pár částí, popisů, by se dalo zkrátit. Párkrát jsem se zasmála, jindy jen kroutila hlavou.
Mrzí mě takové hodnocení, protože autorka psát urcitě umí, má originální nápady a láká mě i její nová kniha Gideon. Nenechám se odradit.
Dole v komentářích vidím nadšené ohlasy, zkrátka 100 lidí 100 chutí. Myslím, že pokud se na Táňu naladíte, máte z poloviny vyhráno.
2,5*/5*


Sally1993
13.03.2023 5 z 5

Na knižke som sa veľa nasmiala. Hlavná hrdinka Táňa bola prípad :-) prekvapilo ma, prečo ju Boris nechal pred oltárom. Určite si ju ešte prečítam.

andreamrs
12.08.2022 4 z 5

Už nějakou dobu jsem si chtěla přečíst knihu, kde by byla hlavním tématem (nepovedená) svatba. A do ruky se mi dostala kniha Prekliatie menom láska.

Už na začátku jsem ji pro sebe nazvala “Bridget Jones s kočkou.” Hlavní hrdinku Táňu musíte milovat nebo ji totálně nesnášet. Já tady ty trhlé, tragicky komické postavy, kterým se sype na hlavu jeden trapas a průser za druhým, prostě miluju. Táňa byla místy úplný magor, posedlá Mariah Carey a schopna zabít pro balíček křupek.

Prostě boží, já se tak nasmála. Bála jsem se, že se třeba začnu nudit, když je kniha poměrně obsáhlá, ale na nudu nebyl čas. Kromě nádherně vtipného a oddechového děje moc chválím celé provedení knihy, zejména detaily kočky na zadní obálce, mě tady ty věci vždycky tak potěší!

Vknihách
30.04.2022 5 z 5

Táto bichľa(bola som prekvapená hrúbkou knihy)ma zaujala od prvého momentu ako som ju zbadala na soc.sieťach. Nie,nebolo to len kvôli prevažne fialovej obálke,aj keď…fialovú sa nedá nemilovať.
Krásne farebné prevedenie, ktoré jednoznačne upúta! Prebal fialový (s postavami),pod prebalom do očí bijúca červená a predsádky púpavovo žlté! Nepovedala by som, že tieto farebné kombinácie by mohli byť šťastnou voľbou,ale boli!
Dosť už ale o dizajne, poďme na príbeh.
Začnem prológom. Síce ma autorkin štýl písania pripútal od prvých riadkov a aj samotný úvod bol priam akčný,celkom mi nesedel dôvod svadby hlavnej hrdinky. Vymenovala hneď niekoľko motívov, prečo sa svadba zorganizovala,ale ani raz nezaznelo TO podstatné slovo, láska. Okrem tohto "detailu" mi na knihe naozaj nič neprekážalo. Správne švihnutú Táňu som si obľúbila oveľa viac,ako ona obľubovala sprchu(najmä v prvej tretine knihy) XD Celý vesmír sa spikol proti nej a to, čo sa jej dialo bolo miestami až tragikomické. Prvé stretnutie s pohoďákom\ťuťkom Viktorom bolo za 100bodov. Niekomu sa situácia môže zdať nevhodná ich veku,infantilná, ale zaručene takéto originálne stretnutie nečítate, či nevidíte bežne(aspoň ja som sa s tým stretla po prvýkrát). A veď to poznáte. Ako sa hovorí,na pos*atého aj hajzeľ spadne. Táňa dostávala príučku za príučkou a ja ako čitateľ,som sa schuti zasmiala,ale veru prežiť si to,by som nechcela ani za peňažnú odmenu. Ja síce nie som fanúšičkou Mariah Carey,ale obdivovatelia tejto popovej divy si v knihe prídu na svoje. Informácie,kopec textov a úsmevné situácie aj vďaka piesňam a Táninmu hudobnému hluchu. Tiež oceňujem podpornú skupinu Láskoholikov. Hlavná hrdinka sa role vedúcej\moderátorky zhostila nad moje očakávania (úprimne,pri jej "šťastí" som si myslela, že skupina bude prepadák). Viktorova láska mi pila krv od prvej zmienky a môj dojem sa každým jej výskytom,aj nepriamym,len zhoršoval. A aj na Viktora som mala nervy,(nesprávne) zaľúbený chlap je hotová pohroma. Musím spomenúť aj naj kamošku Pati.
Zdala sa byť super,ale čím ďalej, tým viac mi pripadala, že Táňu pri sebe len trpí. Za všetko ju kritizovala(niežeby si nezaslúžila),podpora 0 bodov a pri problémoch s bývaním to vymyslela bravúrne o_o "skvelá" kamoška!
Sklamaná som zo záveru. Prečo?! Prečo sa musel príbeh skončiť v tom najlepšom?!
Výhrady iných ku knihe chápem a rešpektujem,ja som si však knihu otvorila v správny čas! Presne toto som potrebovala. Romantická komédia, ktorú by som si vedela predstaviť aj sfilmovanú,len netuším, ktorá herečka by sa podujala zhostiť úlohy tak trochu šialenej Táni(veď kto si pri behu na horúcom asfalte nevšimne, že stratí šľapku XD ) .

Autorovy další knížky

2023  93%Gideon
2022  76%Prekliatie menom láska

Kniha Prokletí jménem láska je v

Přečtených15x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených1x
Knihotéce55x
Chystám se číst22x
Chci si koupit6x
dalších seznamech1x