Prodavač novin světovým vynálezcem

Prodavač novin světovým vynálezcem https://www.databazeknih.cz/img/books/60_/60196/bmid_prodavac-novin-svetovym-vynalezcem-uIG-60196.jpg 4 6 6

Přidat komentář

switch.man
01.02.2019 5 z 5

Taková útlá knížečka to byla.. skočila mi do ruky, když jsem neměl co číst, jelikož jsem se stěhoval a všechny knihy mé hromádky "k přečtení" jsou zatím beznadějně zabalené a uskladněné.. A pak člověk okem zavadí o tuto krásnou obálku, koukne na titul a už mu to nedá. Dobře jsem udělal! Tohle je naprostá oslava tvůrčího ducha člověka (v podobě Edisona). Tak motivující, tak dech beroucí.. co vše dokáže jeden člověk s vášní, pokud má vůli, zájem a nebojí se zlých jazyků a velkých hráčů. 1500 patentů a Edison na sklonku života je smutný, že se dostal teprve lehce pod povrch věcí a nebude mít už čas dostat se hlouběji a vynaleznout další tisícovky věcí, které lidstvu usnadňují život a práci. I tak toho Edison stihl vykonat tak za 10 běžných životů ne-li více... Smekám před Vámi, pane Edisone a před všemi Vám podobným.
PS: krásná grafika obálky, 1937

martin0624
11.06.2018 4 z 5

Jako dítě jsem tu knihu miloval pro její optimismus


Nikki.Jukki
31.07.2016 4 z 5

Moc hezky zpracovaný román s biografickými prvky. Krásně se četla, čtenář si nenásilným a čtivým způsobem mohl připomenout znalosti ze školy a dozvěděl se něco nového z oblasti vědy a techniky či Edisonova života. Klidně by kniha mohla být i delší, ráda bych se tímto způsobem dozvěděla víc.