Proč jsou krkavci lepší rodiče

Proč jsou krkavci lepší rodiče https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/265335/mid_proc-jsou-krkavci-lepsi-rodice-265335.png 4 5 2

Angelika Bartram a Jan-Uwe Rogge, autoři řady bestsellerů na téma výchovy, ukazují rodičům, jak najít správnou rovnováhu mezi uvolněnou a autoritativní výchovou. Autoři se domnívají, že v současné době mnoho rodičů inklinuje k přílišné kontrole svých dětí a přehnanému opečovávání – často s těmi nejlepšími úmysly. V konečném důsledku však své děti okrádají o skutečné prožitky, možnost učit se z vlastních chyb, překonávat překážky a rozvíjet se. Výsledkem bývají (takřka) dospělé děti, které nedokážou vylétnout z rodného hnízda, protože samy by v životě neobstály. V tomto rádci jsou matky a otcové humorným způsobem konfrontováni s nejčastějšími výchovnými chybami a dozvědí se, co to znamená pro ně samé a především pro jejich děti. Důležitou součástí knihy jsou autentické rozhovory mezi dětmi a rodiči a pochopitelně i celá řada praktických a zcela konkrétních tipů, rad a námětů k zamyšlení.... celý text

Přidat komentář

Edeltruda
08.08.2019 4 z 5

Průvodce nejen pro úzkostné rodiče od batolecího do dospělého věku dětí. Po trochu suchopádném začátku jsem se dozvěděla přeci jen několik nových zajímavých věcí, např. o separační úzkosti už školních dětí. Za nejpřínosnější pak považuji část o pubertálním věku:

"Dorůstající děti potřebují konflikt, třenice s vlastními rodiči. Protože, kde je tření, tam je i teplo, a tam, kde člověk cítí teplo, vzniká vztah."

zuzi1162
26.06.2016 5 z 5

Pro mě to byla super kniha. Rodičovství je těžké období v tom, že nevíte co jak máte dělat a navíc to každý dělá jinak. Tahle kniha mě utvrdila, že ten směr co mám, je minimálně aspoň dobrý :).


Autoři knihy

Jan-Uwe Rogge
německá, 1947
Angelika Bartram
německá, 1952

Kniha Proč jsou krkavci lepší rodiče je v

Přečtených10x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce1x
Chystám se číst5x
Chci si koupit2x