Pro příštích sedm generací. Rada starých moudrých žen představuje svou vizi budoucnosti Země

Pro příštích sedm generací. Rada starých moudrých žen představuje svou vizi budoucnosti Země https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/113625/pro-pristich-sedm-ge.jpg 4 13 6

Již několik let se schází Rada babiček (Grandmothers Council), kruh třinácti starších žen, převážně šamanek a léčitelek, původem z domorodých kultur z pěti kontinentů, z nichž některé jsou žijícími legendami svých národů. Tato kniha přináší jak jejich osobní příběhy, tak poselství a rady, které můžeme využít při přípravě potravy pro své rodiny, zlepšování fyzického a mentálního zdraví svého a svých blízkých i potírání násilí, válek a chudoby. V knize své úvahy představují rovněž moudré ženy Západu včetně Alice Walker, Glorie Steinem, Helene Norberg-Hodge a Carol Moseley Brown. „My, babičky, jsme přišly ze všech koutů světa, abychom vyprávěly o vědomostech, které nosíme v sobě. V mnoha jazycích nám bylo řečeno, že nadešel čas učinit pravá rozhodnutí pro naše rodiny, pro země, které milujeme... Stojíme na prahu. Uvidíme přicházet změny. Dokážeme-li ve svém srdci vytvořit vizi, bude se šířit. Přinášíme světlo, a proto nemáme jinou volbu než se spojit. Jako ženy moudrosti nás nemůže nic rozdělit. Když se kondor setká s orlem, domů přilétají ptáci hromu a blesku.“ „Je fascinující, jakou moudrost nám v tomto přelomovém období historie lidstva a planety tyto moudré ženy předávají.“ - Jean Shinoda Bolen, M.D., autorka knih Goddesses in Everywoman a Urgent Message from Mother „Moudré ženy celého světa povstávají jménem veškerého života. Jejich příběhy jsou ohromující a jejich poselství je mocné a inspirující.“ - Sandra Ingerman, autorka Soul Retrieval a Medicine for the Earth ... celý text

Duchovní literatura New Age
Vydáno: , DharmaGaia
Originální název:

Grandmothers counsel the world


více info...

Přidat komentář

kástečkou
10.01.2021 4 z 5

Kniha je laskavým a živým důkazem o moudrosti starších. Líbí se mi síla ženského kruhu, intuice a právě té laskavosti k chybování mladších.
Kniha v sobě nese poselství celému Světu, nevtíravě, neultimátně. Žádné vyhrožování když něco, tak něco...
Stejně jako spousta dalších směrů kniha poukazuje na zbídačený stav naší Planety a lidstva, avšak člověk při čtení nemá pocit, že by se měl okamžitě oddělat nebo že už nezmůže nic. Toho si na knize cením nejvíce!

Petanee
29.10.2019 3 z 5

Podle těchto babiček jsme kvůli domýšlivosti, nenasystnosti a lhostejnosti přestali žít a pouze přežíváme. Nedostatek sebekázně a pokrytecký materialismus nás přivedly na pokraj sebezničení. Prodali jsem blahobyt budoucích generací za okamžitý zisk... Pod záštitou OSN "parta holek" usedá v kruhu ke společné motlitbě za lepší zítřky - takhle jsem si opravdu přechod od slov k činům nepředstavoval, ale třeba to jen nedokážu docenit...


sira
27.05.2016 4 z 5

Kniha byla zajímavá, ale čekala jsem ještě trošku víc. Každopádně myšlenky tam stojí za to si přečíst, inspirovat se a využít knihu jako odpočinkovou.

douchová
26.07.2015 5 z 5

Důležitá knížka.

bytost
12.03.2013 5 z 5

Tato kniha není jen o tom, že se sešlo několik starých žen a zjistily, že mají podobné osudy a názory. Kniha je hlavně o tom, že bez moudrosti, která se v ústním podání předávala z generace na generaci nebude možná budoucnost lidstva.

Tyto ženy jsou představitelkami jednotlivých světových kultur a své rodové moudrosti chtějí uchovat pro příští pokolení. Tak , jak se zvyšují vibrace planety Země, tak dochází k tomu, že ženy jako nositelky božské podstaty tvoření nejen lidských bytostí (svých dětí)
ale také jako ty co mají silné intuitivní schopnosti tvoří most mezi nebem a zemí, tím nastává doba aby ony umožnily mužům
v jejich blízkosti pocítit a načerpat tolik potřebnou lásku a světlo!

Ženy budou stále více aktivní v tom, co jim bude velet jejich srdce a je to tak správně, budou cítit potřebu být si vzájemně sestrami, bez ohledu na to v jakých koutech světa jsou jejich kořeny ! Čtěte, je to vize budoucnosti pro nás VŠECHNY .

Nico
07.03.2012 4 z 5

Kniha mě přinejmenším zaujala. Několik starých žen z různých koutů světa a různých domorodých národů se sejde, aby zjistily, že principy, které vyznávají jsou jim společné. Dobrá new age literatura.

Štítky knihy

postmoderna léčitelství civilizace šamanismus člověk a příroda domorodé kmeny

Autorovy knížky

Carol Schaefer
americká, 1946
2007  85%Pro příštích sedm generací. Rada starých moudrých žen představuje svou vizi budoucnosti Země