Přišel jsi, když venku pršelo

Přišel jsi, když venku pršelo https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/465060/bmid_prisel-jsi-kdyz-venku-prselo-RpS-465060.jpg 4 32 17

Kniha popisuje životní období mladé ženy vdávající se z lásky, která se však brzy změní v hořkost. Alice si bere svého přítele Richarda Skálu, když zjistí, že je těhotná. U jejích rodičů bydlet nemohou, protože vinou bratra o všechno přišli, a tak začnou bydlet ve vile Richardovy matky v malém městě Javorov. Jejich společné soužití začíná mít počáteční trhliny, a když o Vánocích Richard nečekaně oznámí, že odjíždí do Afghánistánu na vojenskou misi, dostane trhlinu největší. Alice zůstává s malým synem v domě své tchyně, která jí situaci vůbec neulehčuje, a snaží se najít východisko ze zdánlivě neřešitelných nesnází. Aniž by to chtěla nebo plánovala, seznámí se se svou osudovou láskou, Pavlem. Nemají to však snadné, oba mají jiné partnery a smysl pro morální povinnost. Jejich láska je však silná a opojná, ale stejně tak bolestná a spalující. Zpočátku se snaží tomu velkému citu bránit, ale zjišťují, že jeden bez druhého nechtějí být. Navíc se blíží čas, kdy se vrátí Richard z Afghánistánu. Bude to ale úplně jiný Richard, než kterého Alice znala.... celý text

Přidat komentář

m.valova
11.10.2022 4 z 5

Příběh byl sice rozvleklejší,ale líbil se mi.V této době se mi nějak nechce číst těžká a náročná témata a tak jsem nenáročnost uvítala.S takovým chlapem jako byl Richard bych opravdu žít nedokázala a Alice se tomu všemu dokázala postavit čelem a takže jsem jí fandila a přála štěstí i když lidské vztahy jsou složité a vždycky je někdo ten opouštěný a smutný,zvlášť pokud jde o vztah ve kterém jsou děti ..

Allla9
07.04.2022 3 z 5

Knížka je za mě slabší průměr. Přijde mi na mnoha místech hodně povrchní.


Marekh
06.03.2022 3 z 5

Celkové hodnocení: 70 %

Romantický příběh pro ženy. Alice je provdána za Richarda, který odjíždí na misi do Afghánistánu. Zamiluje se však do muže, který se jmenuje Pavel. Je to její osudová láska.. Jsou různé názory na tuto knihu.

Celkové se kniha četla dobře, střídají se pohledy Alice a Richarda (většinou Alice), kapitoly jsou krátké. Některé části mohly být více propracovanější. V románu jsem nenašel žádné nelogičnosti, příběh by se mohl klidně odehrát ve skutečném životě.

Při čtení jsem se zamyslel nad otázkami vztahů a manželství. Je fajn mít vedle sebe člověka, kterého milujete, se kterým všechno prožíváte - pěkné i špatné chvíle, na kterého se těšíte a je vám oporou. Důležitá je tolerance a upřímnost.

Kniha má pěkný přebal.

Citáty z knihy:

Láska je doba, kdy si rozum bere dovolenou a city přesčasy.

aninaji
01.01.2022 3 z 5

(SPOILER) Kniha se mi četla dobře, stránky rychle ubíhaly. Ale zdejší nadšení bohužel úplně nesdílím. Celé mi to přišlo takové nedotažené, zevrubné, málo do hloubky. Např. hlavní hrdince se narodí syn. Těhotenství od jeho zjištění do porodu zabere sotva dvě strany a narození miminka jeden odstavec o třech řádcích. V románu o lásce, navíc psaném ich-formou, je to pro mě docela málo. Důležité mezníky v životech hrdinů jsou jen krátce a nezúčastněně zmíněny pár slovy a jede se dál. Spoustu informací se čtenář vůbec nedozví. Kolik je hrdinům let? Jak vypadají, jak se oblékají, chodí do školy, pracují/už nepracují? Tohle všechno bych se ráda dozvěděla co nejdřív. Když nic z toho nevím, je těžké si hrdiny představit a nějakým způsobem se s nimi ztotožnit. U některých postav to není zmíněno za celou knihu. Věřím, že se najdou čtenáři, kterým vyhovuje skutečnost, že si hlavní hrdiny mohou představit jakkoli. Mně to bohužel brání v hlubším prožitku z příběhu. Děj je popsán jednoduchým jazykem a dialogy občas tahají za uši. Copak dnes se někdo oslovuje "moje milovaná" nebo "drahý"? Příběh sám o sobě je mile obyčejný a uvěřitelný, ale z výše popsaných důvodů ve mně nevyvolal skoro žádné emoce.

eva0409
28.09.2021 5 z 5

Krásný příběh, který se čte jedním dechem.

myšpa
22.08.2021 5 z 5

Kniha se dobře četla, příběh se klidně mohl stát, tak jak je popisován.

Verika
02.08.2021 5 z 5

Pěkný životní příběh, který může zažít opravdu každý. Skvěle popsané změny charakterových vlastností, city a emoce. Hlavní hrdinku Alici jsem si oblíbila. Dobře napsaná kniha, kde není zdlouhavé popisování, píše se v kratších větách, a tak mi velmi rychle přibývaly přečtené stránky. Pro mě neznámá autorka, která mě mile překvapila. Zařazuji mezi oblíbené a těším se na další její knihu.

zdehan
20.06.2021 5 z 5

Moc pěkná kniha ze života přečteno za jeden den nemohla jsem se od ní odtrhnout.

josska
13.06.2021 5 z 5

Kniha se mě moc líbila,pěkný i smutný příběh,,i takové věci se mužou stát,,hlavni hrdince jsem fandila a jsem ráda,jak to dopadlo,,těším se na další knihu autorky...

petra431
31.05.2021

Kniha mne velmi rychle a nenásilně vtáhla do děje, chvílemi jsem měla pocit, že já jsem Alice Skálová a prožívám její příběh a to, jak se hlavní hrdinka cítí. Pohladilo mne po duši rozpracování tématu osudové lásky, která je tak jemná, něžná a přitom silná a naplňující. Její vývoj byl velmi poutavý, citlivý i místy lechtivý, což knize dodává příjemný, osvěžující náboj. Takové příběhy se kolem nás (v nás) stávají a všichni je známe. Nebo ne? :-) Pěkně se čte, ideální na léto!

Míla451
10.05.2021 5 z 5

Velmi povedená prvotina mladé autorky. Čtivý román. Těším se na další!

Marcella003
29.04.2021 5 z 5

Chtěla bych autorce poděkovat za krásné čtení! Kniha se mi moc líbila, úplně mě vtáhla do děje, nemohla jsem se od ní odtrhnout. Kniha byla reálná, protože něco podobného jsem si prožila taky. Budu se těšit na další knihu, kterou si určitě koupím. Autorce přeji hodně úspěchů. M.

struky416
28.04.2021 5 z 5

knihu som prečitala a musim povedat ,ze jednym dychom. Vyborna kniha vhodna na dovolenkove citanie.Mam rada taketo zivotne pribehy tak som si tu knihu vychutnala. Kniha ma dokonca i jemny eroticky podton.Urcite ju doporucujem vsetkym zenam ,ktore maju radi romantiku.

michal624
28.04.2021 4 z 5

Autorce zasílám spravedlivý počet hvězdiček v hodnocení

michal624
28.04.2021 4 z 5

Knihu jsem si na doporučení přečetl a byl jsem mile překvapen. Příběh Alice se mi moc líbil a asi skutečně by se mohl i stát. Je zde pečlivě popsána změna charakteru hlavních osob, což dodává na autentičnosti. Autorka trochu nechala otevřený konec, možná si nechává vrátka na další díl nebo jen dopřává čtenáři vlastní závěr. Kniha byla velmi čtivá a doporučuji všem, kteří mají rádi klidné i když někdy i napínavé čtení. Přeji autorce hodně spokojených čtenářů.

Danago
25.03.2021 2 z 5

Za mě bohužel velice slabé. Já jsem se do knížky musela nutit. Dialogy mi přišly nepřirozené. Celý příběh dost plytký, i když nápad je to zajímavý a mohl by s toho být pěkný psychologický román, toto mně bohužel přišlo jako velice jednoduchý románek pro ženy. Konec už nemohl nic pokazit ani napravit. Já jsem to tak nějak očekávala.

KatkaHutyrová
22.03.2021 4 z 5

Krásná, velice čtivě napsaná knížka. Příběh, který se klidně mohl stát. Psáno v první osobě - chvílemi jsem měla pocit, jako by mi to vyprávěla kamarádka někde na kávě. Čtení jsem si neskutečně užívala a stránky mi ubíhaly jedna za druhou.
Jednu hvězdičku ubírám za úplný závěr, který mi tak úplně nesedl. Přišel mi kýčovitý a zbytečně otevřený.
Ta knížka je skvělá a staví na reálném příběhu, ale konec je jak vytržený z červené knihovny a celé mi to zkazil.
Jinak autorce moc držím palce a těším se na všechny další knihy, které napíše. Určitě si je koupím a přečtu.

Štítky knihy

nevěra pro ženy partnerské vztahy manželství

Autorovy knížky

Sandra Rokosová
česká, 1983
2021  79%Přišel jsi, když venku pršelo

Kniha Přišel jsi, když venku pršelo je v

Přečtených40x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených2x
Knihotéce7x
Chystám se číst36x
Chci si koupit14x