Zabi svojho šéfa

Zabi svojho šéfa https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/246317/mid_zabi-svojho-sefa-246317.jpg 4 123 28

Příručka stážisty série

1. díl >

John Lago je nájomný vrah, najlepší vo fachu. Jeho terčom sú skorumpovaní vysokopostavení manažéri z najvýznamnejších firiem, ktorých likviduje rafinovaným spôsobom: zamestná sa ako stážista, infiltruje sa na najvyššie miesta korporácie a odpraví, koho treba. Hračka. Stážisti sú totiž neviditeľní. V tom spočíva tajomstvo siete atentátnikov zastrešených fiktívnou personálnou agentúrou s názvom Ľudské zdroje, a. s.. Mladí chalani v lacných oblekoch neurčitej farby tak nepozorovane odstraňujú šéfov firiem, ktorí by si na mená svojich vrahov nespomenuli, ani keby od toho závisel ich život. John Lago práve dosiahol dôchodkový vek nájomných vrahov – dvadsaťpäť rokov – a chystá sa na poslednú úlohu. Je stážistom v prestížnej manhattanskej advokátskej kancelárii, kde osemdesiat hodín týždenne varí kávu, zdvíha telefóny, nadáva na kopírku, skrátka robí všetko, na čo sú ostatní zamestnanci príliš leniví. Lagovym cieľom je jeden z trojice majiteľov. John sa tak púšťa do šialenej jazdy, keď musí čeliť najdrsnejšiemu konkurentovi, aký sa mu v kariére postavil do cesty: agentke FBI.... celý text

Literatura světová Humor Thrillery
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

The Intern’s Handbook


více info...

Přidat komentář

Ignis
01.09.2023 4 z 5

Dost mě to bavilo, bylo to sice dost přestřelený, ale zábavně. Jen k dokonalosti tomu něco chybělo.

borufka
12.08.2022 3 z 5

Začátek dobrý, jen žádné velké překvapení - jaksi, když tuto knihu čtete, tak je jasné, že jsem vše přežil... A konec zase na mě překombinovaný. Při čtení jsem se pobavila, ale knížka jde do bazaru, podruhé jí číst nebudu.


Baja333
02.08.2021 1 z 5

Kniha s příznačným názvem, jelikož jsem měla chvílemi pocit, že opravdu čtu pouze nějakou nezáživnou příručku.... Občas jsem ani nevěděla co čtu. Samotný příběh by se dal sepsat na pár stran.

zbožňuju_knihy
02.12.2019 1 z 5

Bohužel pro tuto knihu jsem ji četla po "Čas žít, čas umírat" od Remarque-a. A proto je pro mne tato kniha odpad. Lacině napsaný.
Mám pocit, že si někdo popletl přebal.

SBH
13.08.2019 3 z 5

Bylo to čtivě napsané a občas jsem se zasmála, což jsou asi jediná pozitiva. Namísto příručky stážisty jsem dostala životopis nájemného vraha. Jednoznačné zklamání. Děj byl nesmyslně překombinovaný - opravdu Bobovi odstranění jedné osoby stálo za tolik let úsilí? S mizivou pravděpodobností úspěchu? Thriller to taky nebyl, protože jsem se nebála ani o jednu postavu. Novela vložená za konec hlavního příběhu zopakovala tentýž děj hrubšími literárními prostředky. Naprosto zbytečné omílání jednoho tématu.
Takže zase omyl na základě nepřesné anotace.

CharlesWard
02.05.2018 4 z 5

Až na trapnou milostnou vsuvku naprostá paráda. Chvílemi jsem 200% souhlasil s tvrzením Booklistu na přebalu knihy. Jen doprovodnou novelu bych možná, místo na konec, přesunul na začátek svazku.

gacie
11.03.2018 2 z 5

Tenhle typ knížek jsem nikdy nečetla, ale jednak mě zaujal název a jednak také hlavní pointa. Líbí se mi nápad firmy Lidské zdroje a jejich působení na trhu. Začátek knížky mohl být trošku živější a rychlejší. Akorát u tohoto druhu četby mě zarazila ta lovestory, kterou ani zrada a smrt nerozdělí.

komin347
25.11.2017 4 z 5

Až na ten konec v podobě hollywoodského happyendu a doprovodnou novelu, kterou si autor mohl odpustit byla kniha celkem čtivá.

gersie
21.11.2017 4 z 5

Nezničitelný všemocný hrdina , který je vlastně vrahem. Je mu 25 a umí téměř vše, ale před svými zaměstnavateli (budoucími obětmi) se tváří jako nekňuba. Díky tomu že se jakoby náhodou zamiluje do stejně dokonalé krásky se nám do příběhu dostává i romantika. Tak už jen dotáhnout ten happyend a je to vše......Amerika jak se patří.

Annkag
08.11.2017 3 z 5

Originálny pohlad na to ako sa zbavit šéfa :)
Nápad autora bol skvelý a čakali by ste niečo typu ,,Šéfové na zabití,, ale nie príbeh Vás prekvapí skutočnostou že ide o vraha vychovaného spoločnostou ktorá dostáva zakázky práve na vraždy šéfov ktorý sú trnem v pate vedeniu alebo donášajú na iných klientov spoločnosti ktorá si hovorí Lidské stroje...
Upúta vás príbeh jeho detstva i tá čas ked doslova bojuje o svoju lásku,miesto v živote a pátra po svojom otcovi a otázkach na odpovede prečo musel byt vychovávaní v pečovatelských rodinách.
Humorné,nenásilné a krásne miestami vulgárne

Sunday
26.08.2017 5 z 5

To byl fakt nářez, ku***sky dobrej, milí sirotci!!!

Sirael23
05.07.2017 4 z 5

John Wick v papírové podobě. Za mě dost dobré.

adam5955
20.10.2016 3 z 5

zacatek byl zdlouhavy. Trvalo mi, nez jsem nasel chut precist druhou pulku. Ale tu jsem zhltnul za den. Chytlo to pekne grady. A jedna povidka na konci mela sama o sobe stejny prubeh, jen v mensim meritku. Mozna mit ta kniha o 100stran mene, bude to top. Ale tak... kazdopadne urcite vydrzte a ctete

happy-smile
23.06.2016 4 z 5

Sice jsem si zezačátku říkala, že na tom není nic nějak výjimečného a že to je knížka tak za tři hvězdičky, nakonec mě to ale opravdu začalo bavit a byla jsem zvědavá na to, jaké nástrahy si na stážistu osud ještě přichystá. Pointa na konci byla překvapivá, i když tak trochu i mimo mísu, ale čert to vem, já jsem se bavila.

Hella
16.05.2016 2 z 5

No - blbina jako hrom. Ale kupodivu jsem to nedokázala odložit dokud jsem nedočetla.

zuzi1162
14.05.2016 3 z 5

Nabubřelý způsob psaní by se možná dobře poslouchal ve filmu či seriálu, ale takhle v knize nic moc. Nebavilo, v půlce jsem to odložila.

GreenTee
30.04.2016 3 z 5

Na začátku bylo třeba si zvyknout na násilnou tematiku a drsnější styl vyprávění, se kterým se nesetkávám běžně. Pak už to šlo lehce, děj se odvíjel příjemnou rychlostí se zajímavými odbočkami a bavilo mě, jak byl hrdina neustále paranoidní, že ho někdo zabije, ale hrozbu, která mu ve skutečnosti byla nejblíž, neodhalil. Konec ve stylu "všechno je jinak děti" mě rozhodně uspokojil čtenářsky víc, než kdyby to zůstalo "a žili šťastně až do smrti, která může přijít kdykoliv a od kohokoliv".

Chris13
02.01.2016 4 z 5

Hezké, vtipné s nečekaným koncem :)

Kočičáci
09.11.2015 3 z 5

No nevím, já jsem z toho úplně odvařená nebyla :-( nemám moc ráda akční scény, které jsou takto "přitažené za vlasy." Za mě průměr, který neurazí, ale ani nenadchne...

QEDS
26.10.2015 5 z 5

Tuto knihu jsem přečetl do slova a do písmene na jeden zátah. Jakmile jsem začal číst nemohl jsem přestat a tak jsem knihu odložil až po přečtení poslední stránky. Opravdu výjimečná kniha. Opravdu doporučuji přečíst.

Štítky knihy

humor napětí

Autorovy další knížky

Shane Kuhn
americká
2015  72%Jak zabít svého šéfa
2016  74%Nepřátelské převzetí

Kniha Zabi svojho šéfa je v

Právě čtených1x
Přečtených165x
Čtenářské výzvě12x
Doporučených7x
Knihotéce125x
Chystám se číst62x
Chci si koupit10x