Příručka pro automechaniky

Příručka pro automechaniky https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/285167/bmid_prirucka-pro-automechaniky-QsA-285167.jpg 5 1 1

Příručka se obrací nejen ke čtenáři vyučenému, ale i ke všem zájemcům o bezpečný provoz a správnou údržbu automobilu. Klade hlavní důraz na tabulky technických, seřizovacích a identifikačních údajů, které jsou v opravářské praxi nejvíce potřebné. Obsahuje technologické údaje a pokyny pro vybrané práce, které i vyučený pracovník zná jenom rámcově, a údaje, s nimiž se dosud většinou nesetkal. Je určena pro pracovníky opraven motorových vozidel, seřizovacích stanic, i pro ostatní zájemce o motorismus.... celý text

Přidat komentář

draka
29.07.2020 5 z 5

Výborná komplexní příručka, nejen pro automechaniky. Šestnáct kapitol, které nás seznámí takřka se vším, co potřeboval znát a umět každý mechanik.
Tehdy jsme ještě opravovali, protože takřka veškeré díly a součástky byly nedostatkové. Naučilo nás to improvizovat. Věděli jsme, jaké součástky a díly se dají po určité úpravě použít, přizpůsobit z jiného vozidla nebo z úplně jiného stroje, či zařízení.
Pracoval jsem v dopravním závodě, kde byla osobní doprava i rozvoz potravin a svoz mléka, a Tatry jezdily při stavbě dálnice na tři směny. Autobus musel ráno odvézt lidi do práce, potraviny se musely být brzy ráno v obchodech, mléčko dávali kravičky každý den, i v neděli i ve svátek.
Nikoho nezajímalo, jak se to má opravit, kde sehnat. Ráno muselo být vozidlo k dispozici. Vím, že většinu z nás tahle práce bavila. Koho ne, odešel jezdit, stal se řidičem. Byla to krásná škola života a později se mi velmi hodila.

Štítky knihy

auta, automobily

Autorovy další knížky

1972  100%Příručka pro automechaniky
1975  0%Seřizovací tabulky automobilů
1966  0%Opravy, zkoušení a seřizování motorových vozidel

Kniha Příručka pro automechaniky je v

Přečtených1x
Knihotéce1x