Příručka pozemšťana

Příručka pozemšťana https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/528279/bmid_prirucka-pozemstana-657b4bfb637c2.jpg 4 2 1

Naučte se orientovat v prostoru a v čase. Je to lehčí, než si myslíte. V této knížce se společně projdeme vesmírem, lidskou historií, hmotou i vědomím. Uvidíte, která místa ve vesmíru jsou pro nás podstatná a která ne. Naučíte se zastavit Slunce. Připijete si s Kleopatrou. Budete fandit mozku v ringu. A nakonec zjistíte, jaká je vaše adresa v časoprostoru. Zní to možná složitě, ale nebojte, knížku slupnete jako malinu.... celý text

Přidat komentář

Pasadenka
14.12.2023 3 z 5

Autor této příručky se zaměřuje primárně na dětské publikum. I proto knížku koncipuje v humorném duchu. Knížka se pokouší lehkou formou ukázat populární vědecká fakta. Aby to nebylo jen nudné žvanění, máme zde kromě autora také dvě jeho alter ega. Dvanáctiletého synka (věk vznikl sečtením věku autorových dvou synů 4 a 8) a starého nerudného dědka strejdu Borise, který zde zastává roli zpátečnického dinosaura.

A co samotná knížka? Žádný přesah se nekoná, knížka psaná laikem pro děti, a hlavně pro zábavu. A z tohoto úhlu pohledu je skvělé, že si autor dělá radost a vyprodukoval ucelenou knížku místo podcastu, nebo youtubového kanálu. Kvalitou se to přesně těmto formám přibližuje, takže vše funguje, jak má.

Audio bohužel padá na jak na neprofesionálním mixu, tak na autorově nedostatečném hereckém výkonu. I když při hraní postav se do projevu dostává barva, energie a prožitek, u samotného čtení je projev nevýrazný a nejvíc to tahá za uši v momentech, kdy se jedná o emotivní vyjádření. Takže pro nás, kteří jsme rozmazleni poslechem knih čtených herci je to hodně cítit. Na druhou stranu hodně anglických knih má daleko horší přednes.

Autorovy knížky

2023  80%Příručka pozemšťana

Kniha Příručka pozemšťana je v

Přečtených2x
Knihotéce1x
Chystám se číst2x