Příručka nativní astrologie- díl II. a III.- Horoskop a tělesné vzezření

Příručka nativní astrologie- díl II. a III.- Horoskop a tělesné vzezření https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/109215/bmid_prirucka-nativni-astrologie-dil-ii--2nq-109215.jpg 4 2 1

Příručka byla autorem zpracována již v r.1945 Původní originál k tisku připravil Ing. Vladimír Kvasnička

Přidat komentář

Zvlčelý
21.11.2022 4 z 5

Jindřich Šob odvedl velký kus práce při sbírání podkladů pro Příručku nativní astrologie. Je nutno si uvědomit, že jde o sbírku všeho možného, autor zde nehodnotí postupy různých astrologů, pouze poukazuje na různé používání a nechává tak možnost každému vyzkoušet, posoudit... Velká škoda, že došlo k vydání pouze prvních čtyř dílů obsáhlé sbírky a další pravděpodobně nikdy vydány nebudou. Nebo se najde nějaký "dědic", který je bude schopen a ochoten poskytnouti?

Opět zajímavý souhrn postupů různých astrologů, člověk se seznámí s působností různých aspektů (zejména sdružené aspekty jsou zde zajímavě popsány, to se v knihách astrologických moc nenajde), různé druhy citlivých bodů, hodnocení síly planet; a může posoudit třeba vliv planet a znamení na tělesný vzhled (beru, že autor to psal jako souhrn a nehodnotil, protože já bych podle toho rozhodně nic neurčil, moc všeobecné, často protichůdné).

Autorovy další knížky

Jindřich Šob
česká, 1901 - 1982
1991  80%Příručka nativní astrologie- díl I.
1992  80%Příručka nativní astrologie- díl II. a III.- Horoskop a tělesné vzezření
1993  90%Příručka nativní astrologie- díl IV.