Příroda v noci

Příroda v noci https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/388580/bmid_priroda-v-noci-gSs-388580.jpg 4 11 4

Představ si tmu a v ní jen dvě oči. Kdo se to dívá? Kočka, nebo strašidlo? Světlo, které vydávají různí tvorové v přírodě, fascinuje lidstvo odpradávna. Vůbec nejradši bychom si na ně posvítili – abychom měli ve všem jasno. V této knize zjistíš, co svítí v lese, na nebi i pod vodou nebo jak vypadá planeta Země v noci. Až dočteš, polož otevřenou knihu přímo pod lampičku. Počkej pár minut a pak zhasni. Cvak! Nasvícená ilustrace se rozzáří ve tmě do všech stran!... celý text

Přidat komentář

jitka_dankova
03.01.2024 3 z 5

Kniha, která ve velmi krátkých textech dětem přibližuje, kde všude svítí světla v přírodě. Texty jsou krátké, kniha je naučná, obsahuje pěkné informace o fosforeskujících živočišných druzích i houbách a přizpůsobení živočichů pro vidění ve tmě. Ani slovo o negativech světla v noci (tj. neřeší aktuální témata a problémy planety a přírody). Informace o UFO mi přišla v téhle knize krapet mimo. Mapa osvětlení Země je hezká, ale opět ani slovo o negativech (zvlášť třeba pro ty živočichy).
Hlavní veliké negativum knihy ale je, že nesvítí, jak bylo slibováno. UV baterky, o kterých se píše v diskuzi, bohužel nemáme, takže knihu dáváme dál, syny vůbec, ale vůbec nezaujala.

Chensie
16.10.2021 4 z 5

Co třeba někam napsat, že je potřeba použít UV světlo? Ne každý na to přijde. My jsme to objevili náhodou a do té doby jsem nadávala, že jsem koupila nefunkční knihu. Funguje. Je to pěkné, ale je potřeba to hodně nasvítit pod UV světlem. Dětem jsem koupila malé UV baterky a od té doby si knihy zamilovali. Myslím, že by neuškodilo znínit takto podstatnou věc v anotaci.


Lucissia
09.07.2019 4 z 5

Kniha není špatná, ale možná bylo očekávání příliš velké. Svítili jsme baterkou a něco málo viděli, ale i textu něco malinko chybí. Proto "jen" čtyři hvězdy... :-)

havranice
20.04.2019 4 z 5

Kniha by byla v zásadě moc fajn, kdyby lépe fungovalo to, co má svítit ve tmě. Že by stačilo nasvítit stránky večer baterkou, to absolutně nehrozí. Ani nasvícení lustrem o třech silných žárovkách nedá úplně přesvědčivý výsledek. Funguje ale ostré denní slunce nebo nasvícení takovou tou lampou na bankovky. Tu doma naštěstí máme, čímž se pro nás kniha stala použitelnou, jinak by to bylo zklamání. Pokud tedy toto budete mít ošetřeno, mohu knihu doporučit. Je tam šest dvojstran, na každé trochu textu, vlastně těch informací není úplně mnoho, ale nejsou volené špatně, pro děti jsou chytlavé, zajímavé, snadno zapamatovatelné, doplnili jsme to pak trochu podrobnějšími informacemi z internetu. Prostě kniha vám nejen sdělí, ale i vám dá možnost uvidět, jak různé ryby, rejnoci, medúzy, štíři, pavouci, larvy, oči zvířat a ztrouchnivělé pařezy světélkují v noci. Pak je ještě možno se z knihy naučit poznat čtyři známá souhvězdí a vidět, jak planeta vypadá z vesmíru stran toho, že se všude svítí. A to je v kostce zhruba vše. Není toho mnoho, ale výběr informací je celkem zdařilý.