Příroda a krajina Moravskoslezského kraje

Příroda a krajina Moravskoslezského kraje https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/294290/bmid_priroda-a-krajina-moravskoslezskeho-1aO-294290.jpg 5 3 1

Kniha není primárně určena pro přírodovědce ale pro všechny, kteří mají zájem o přírodu. Najdete v ní trochu vyprávění, poetiky, vtipu i poznání. Jednotlivé kapitoly jsou uvedeny obrázky malíře Petra Válka, v těchto obrázcích pozorný čtenář najde mnoho z toho, o čem se v následující kapitole bude psát.

Přidat komentář

Taťka Hraboš
27.10.2017 5 z 5

Velmi mile jsem byl touto knihou překvapen. Nejen že člověku poskytne spoustu zajímavých informací o jednotlivých typech ekosystémů či druzích rostlin a živočichů na území MS kraje (včetně krásných fotografií), ale dokonce se tu člověk dozví, kam konkrétně se má vydat, aby toho či onoho vzácného živočicha či rostlinu mohl na vlastní oči spatřit. Je otázkou, zda je to ku prospěchu i těm zvířatům či rostlinám, zájemcům o bližší poznání zdejší přírody však bezpochyby. Kromě toho mě potěšily pasáže o lidskou činností zvláště postižených oblastech a o tom, jak (pokud jí do toho moc nezasahujeme) si s nimi příroda dokáže hezky poradit (a kupodivu tam pak najdeme skoro bohatší, každopádně však mnohdy vzácnější faunu a flóru, než v u nás jinak běžném prostředí).

Autorovy knížky

2013  93%Příroda a krajina Moravskoslezského kraje