Případ Trudeau

Případ Trudeau https://www.databazeknih.cz/img/books/74_/74642/pripad-trudeau-74642.jpg 3 8 2

Kanadská Trudeauova stanice, kterou obývají vědečtí pracovníci z nejrůznějších zemí, se nachází hluboko za polárním kruhem. Na počátku polární noci, během ní je stanice zcela odříznuta od světa, zasáhne tento zvláštní mikrosvět šokující událost. Prakticky v jednom okamžiku zemřou venku v terénu tři vědci a jejich mrtvá těla naleznou jejich kolegové v děsivém stavu. Vše ukazuje na dosud neznámou smrtelnou infekci. Kanadští správci stanice požádají o pomoc Spojené státy, a tak je na místo tragédie spuštěna z letadla americká bioložka Jessie Hanleyová, která má celou záhadu vyluštit. Jessie záhy zjišťuje, že smrtelné nebezpečí pravděpodobně nehrozí jen vystrašeným obyvatelům stanice. Neviditelný zabiják u totiž mohl proniknout za hranice temné ledové pustiny. Ve stejné době, kdy se Jessie dramaticky dostává na Trudeauovu stanici, se daleko v severních mořích rozbíhá podivná utajovaná akce ruského vojenského námořnictva. Velitel operace, starý admirál Ruděnko, brzy poznává, že půjde o nejtragičtější misi jeho života. I on se toti setkává s důsledky podivné infekce...... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Knižní klub , Knižní klub
Originální název:

The Trudeau Vector , 2005


více info...

Přidat komentář

Banny_L
01.03.2018 3 z 5

Uff dočteno.. Námět vcelku zajímavý, leč je to přes 400 stránek hutného textu (nějak jsem se nemohla začíst - zřejmě to střídání vyprávění z Ameriky a z Ruska), aby se pak stal zázrak a vše paní doktorce došlo najednou.. A s věkem začínám být zřejmě puritánka :), ale erotické vsuvky mi přišly hrozně umělé..

kyssling
08.09.2014 2 z 5

Celkově taková nevyvážená kniha, námět celkem super, ale jako by se pak autor nedovedl rozhodnout zda to bude stísněný thriller, špionážní thriller nebo jen dramatické honění za virem. Především závěr je imho nebetyčně odfláknutý. Začátek i prostředek pěkně buduje atmosféru, postavy, charaktery, slabší je popis prostředí.
A pokud je kladná postava vykreslena jako kladná, těžko se smířit, že miluje někoho, kdo kryje vraždy.
Velká škoda, místy to připomíná scénář klasického filmu "Věc".


Autorovy knížky

Juris Jurjevičs
lotyšská, 1943
2006  65%Případ Trudeau

Kniha Případ Trudeau je v

Přečtených17x
Knihotéce11x