Principy

Principy https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/520800/bmid_principy-tTN-520800.jpeg 4 8 3

Ray Dalio v knize zpřístupnil svoje výjimečné životní a pracovní principy, které z obyčejného chlapce ze střední třídy z Long Islandu udělaly jednoho z nejúspěšnějších lidí naší doby. Principy, které může uplatnit každý, aby dosáhl svých cílů. Odhalil celou řadu unikátních principů, které podle něj stojí za jeho úspěchem a o něž se rozhodl podělit v této knize. Principy překypují novátorskými myšlenkami, jejich jádro tvoří srozumitelný, přímý přístup k rozhodování, včetně Daliova inovativního procesu „zvažování věrohodnosti“ –, který může uplatnit každý bez ohledu na to, o co usiluje. Kniha nabízí i generální plán na zavedení „ideové meritokracie, snahy o smysluplnou práci a smysluplné vztahy. Ray Dalio je jedním z nejoriginálnějších investorů a podnikatelů naší doby. Ze společnosti Bridge-water Associates (založil ji v roce 1975) vybudoval za čtyřicet let největší hedgeový fond na světě a jednu z nejvýznamnějších společností ve Spojených státech (podle Fortune). Ray Dalio je uveden v žebříčku Time 100 nejvlivnějších lidí na světě stejně jako v žebříčku Forbes 100 nejbohatších lidí.... celý text

Literatura naučná Biografie a memoáry Osobní rozvoj a styl
Vydáno: , Aktuell
Originální název:

Principles: Life and Work


více info...

Přidat komentář

martin_aston
18.08.2023 5 z 5

Veľmi hutná a extrémne praktická kniha. Ray Dalio vykladá karty na stôl, úplne otvorene a podrobne popisuje princípy, ktorými sa riadi v súkromnom aj pracovnom živote. Toto je jedna z najužitočnejších a najpraktickejších kníh, aké som kedy čítal. Absolútne odporúčam.
Čítal som v origináli, preklad zhodnotiť neviem.

Mety15
12.08.2023 5 z 5

Geniální. Ray Dalio je člověk, který se řídí velmi dobrými principy jak v životě, tak v práci a v této knize své principy zveřejňuje. Sám Dalio je pak důkazem, že tyto principy jsou funkční a čeho všeho jsme schopni s nimi dosáhnout. Rozhodně stojí za přečtení, pracovní principy především pro lidi ve vedoucích pozicích.


pegasusss
31.08.2021 5 z 5

Veľmi výživná kniha, pokiaľ chcete vybudovať a viesť spoločnosť založenú na rozume a nie na autorite.

Autorovy knížky

Ray Dalio (p)
americká, 1949
2021  85%Principy

Kniha Principy je v

Právě čtených4x
Přečtených14x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce7x
Chystám se číst6x
Chci si koupit10x
dalších seznamech1x