Příliv - Temné hlubiny

Příliv - Temné hlubiny https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/481978/priliv-temne-hlubinyLO6R8v-WtX-.jpeg 4 71 19

Příliv série

< 2. díl

V prvním dílu se Nicole musela vyrovnat s extrémními změnami. Ztrátou otce a přestěhováním z Aljašky do Kalifornie přišla o svůj starý život. Pak poznala Daniela, který ji okamžitě začal zasvěcovat do pro ni neznámého světa surfování i temné erotiky. Že se topila? To se jen plácala na mělčině. Nyní ji čekají temné hlubiny Danielova života. Vše, na co si jen těžko zvykala, se obrátí vzhůru nohama. Můžete očekávat velké návraty, odkrytí nevyřčených tajemství a zvraty, které zamávají životem téměř všem postavám. Těšit se nově můžete i na kapitoly z pohledu Daniela, protože hlavně jemu se nečekaně změní život od základů.... celý text

Přidat komentář

nikca1994
24.04.2024 4 z 5

Tahle kniha se mi líbila více než první díl. Nejen tím, že má o trochu větší písmo, ale také má kratší kapitoly což je fajn a je to i lépe rozdělené. Děj byl hezký jen mi bylo dost líto co se stalo Danielovi a jak se pak ke všem choval, ale na druhou stranu to bylo pochopitelné, držela jsem mu palce aby se uzdravil. Nakonec to vše dobře dopadlo skvěle.

Kristy.Seb
01.02.2024 4 z 5

Druhý díl měl děj, to se mi líbilo. Jen nechápu ten začátek knihy s Kate.. Na to jak se tváří, že miluje Nicol, se tak vždy nechoval.


mischa5364
13.07.2023 5 z 5

Upřímně ani nemůžu říct, který díl se mi líbil více. První nám nabízí hodně Kalifornie, surfování a sexu a druhý? Druhý je pro změnu jedna velká emoční jízda. Kde samozřejmě nechybí surfování, ale už tu pro něj není tolik prostoru jako v prvním díle. Strašně moc se mi tu líbil Daniel. Bylo na něm poznat jak moc se posunul dopředu i přes jeho minulost. Máme tu dokonce i kousek Aljašky, kde se ovšem posere co muže. A tady odtud to byl pro mě neskutečný emoční zážitek. Prožívala jsem vše jak s Nicol, tak s Danielem. Bylo mi ho tak neskutečné líto. A i chápala proč se choval jak se choval.
Navíc v druhém díle dostává větší prostor i James. Nejlepší kamarád Daniela. Toho sem si zamilovala už v prvním díle. Jeho hlášky a vtip knihu posouvá zase o level výše.

Já doufám, že se v budoucnu dočkáme pokračování. Protože jejich příběh jsem si naprosto zamilovala.

michaelakoc
29.06.2023 4 z 5

Včera jsme dočetla také Temné hlubiny. Líbily se mi o desetinku méně, jak první díl Příliv, ale to jen z osobních důvodů, že se mi v prvním díle neskutečně líbilo surfařské prostředí, surfování, oceán, Kalifornie a to vše okolo. Ty popisy byly dokonalé.

Tady v tom díle dostaneme o trochu méně Kalifornie, trochu Aljašky a ještě méně Havaje, ale pořád to jsou části knihy, které jsem si doopravdy vychutnávala.

Temné hlubiny jsou odkazem na Danielovu minulost, na jeho psychický stav a také na fázi jeho zotavení, je to velmi trefné přirovnání.

Nicole se zvládá vyrovnat s Danielovou minulostí, i když to má někdy doopravdy těžké, ale v momentě, kdy se jeho temná stránka přenese také do přítomnosti, to už ani Nicole nezvládá a je to pochopitelné, i když Daniela miluje a doopravdy by pro něj udělala cokoliv, nemůže snášet vše a věčně.

Cesta na Aljašku nedopadne podle jejich představ a to, co si Nicole vysnila pro sebe a Daniela, se možná nikdy neuskuteční ... a to jen kvůli jednomu okamžiku ve vlnách. Nicole si to dává za vinu a v hádce jí to za vinu dá také Daniel ... a to je poslední kapka pro jejich vztah.

Dostaneme trochu Johna, prohlubuje se přátelství mezi Jamesem a Nicole a také se dozvíme, jak je to s rodinou Daniela (jeho rodiči a jeho sestrou Eileen). To je také zajímavá část knihy.

TOP scény - doopravdy jsem Danielovi lásku k Nicole věřila, restart po té trojce, rozhovor Daniela a Johna, tandemové surfování Nicole a Daniela, jejich stejné tetování z Havaje, Nicole a začátek jejího sportování, to ráno po spaní pod širákem u oceánu, poslední scéna. Miluji.

Rozhodně vezměte tyto 2 knihy na dovolenou a ponořte se do četby. Dostanete lásku, sex, oceán, surfování, Kalifornii, hudbu, adrenalin a nádhernou romantickou linku. Série se mi zaryla hluboko a vím, že ji budu číst brzy znovu a pamatovat si ji a její příběh budu už napořád. Děkuji za dokonalý čtenářský zážitek.

pogmanka
12.02.2023 4 z 5

U druhého dílu jsem se trochu bála, jestli tam bude dostatečně dost věcí, aby to za druhý díl stálo a musím říct, že ano. Ač některé pasáže by se daly vynechat nebo zkrátit. Ale i tak se tam pořád něco dělo a ač se tam hodně řešil vztah hrdinů, nebylo to nic nudného a opakujícího. Stejně tak prostředí bylo stejně lákavé a stejně tak chemie mezi hlavními postavami pořád ukazovala, že je o co stát. Moc pěkná série od české autorky, pokud autorka napíše i něco dalšího, určitě si to přečtu.

Lucyk01
28.01.2023 5 z 5

Na knihu jsem se neskutečně těšila. Lucku Schánělovou jsem i podpořila v kampani na Pointě už podruhé a udělala jsem správnou věc. Hrozně jsem si přála, aby kniha vyšla, protože mě jako jedna z mála českých autorek zaujala. A po prvním díle jsem musela znát i konec příběhu. Autorka knihou pozitivně překvapila a já jsem s knihou velice spokojená.

Její styl psaní je zajímavý a čtivý. Příběh se výrazně vymyká od ostatních autorů v české literatuře. Do příběhu jsem se rychle začetla a nešlo přestat číst dál a dál. Děj se nám tady znovu komplikuje a vyplynou zde i šokující tajemství, které jsem opravdu nečekala. Daniela s Nicole jsem si už v prvním díle zamilovala. Daniel je můj crush :) A opravdu mezi nimi byly temné hlubiny, vybrala originální a výstižný název knihy. Nejvíce mě v knize iritovala postava Katie a také další postavy, které se tam náhle vyskytly, ale to už by byl veliký spoiler.

Vášeň a chemie mezi hlavními protagonisty je cítit na sto honů daleko, ale to, co se stane Danieli změní život jemu, ale i vám všem. Postavy cítí mnoho emocí najednou a vy s nimi soucítíte stejně jako já jsem soucítila. Samozřejmě erotické scény nesmí chybět a ty byly velice pikantní. Líbilo se mi, že děj knihy má hloubku nejenom sexuální. Opravdu tuto autorku doporučuji, nezklame! Těším se na její další knihy, které si pro nás čtenáře připraví a já můžu ji zase podpořit v rámci předprodeje.

Určitě si v budoucnu dám rereading této série, protože v mé knihovně bude mít vždycky volné místo. DOPORUČUJI!

Anna_Malik_Ova
13.10.2022 4 z 5

Temné hlubiny splnily, ne, ne, ne, jinak… spíš předčily má očekávání. Myslela jsem si, že se to bude víc točit okolo žárlivosti Nicole (té se taky dočkáme) a celkově mileneckému handrkování s Danielem, ale oproti prvnímu dílu, tu jde autorka opravdu do hloubky.

Nicole rozhodně dospěla a Daniel je nucen postavit se sám sobě - své výbušnosti, svému dominantnímu já, svým nejčernějším myšlenkám. Velmi oceňuji krátké vstupy do jeho hlavy, bylo to osvěžující a taky chvílemi vyloženě chytré, smutné a dojemné. Autorka má úžasný cit pro popisování prostředí, ale řekla bych že ještě větší nadání má pro vykreslení emocí. Smála jsem, abych o pár chvil doslova zírala s otevřenou pusou.
Dočkáme se tu i vášně, což já prostě v knihách miluju a mám radost, že až tak moc se Daniel zase nezměnil. Každopádně bylo úžasné sledovat, kam se jejich vztah dostal a co všechno překonali. Konec byl dle mých představ a přesně tak, jak jsem doufala, že to skončí. Skvělá práce a doporučuji

musivila
10.07.2022 5 z 5

„ Byla pro mě osobní drogou a každý feťák se dřív či později předávkuje. Tak prosím, hlídej mou hladinu Nicole.“

Druhý díl se mi líbil ještě více než první. A i když z počátku kniha vypadá, že se budeme jen točit kolem surfování a sexu v režii Daniela, jako tomu bylo v prvním díle, opak je pravdou. Za polovinou nabere kniha úplně jiné grády a těžko se mi odkládala z ruky. Byla jsem moc zvědavá, jak vše bude dál. A jsem ráda, že jsem si dopředu nečetla žádné komentáře.
Daniel byl skvělý, nebýt jeho stinné stránky.... ale to už by byl moc dokonalý. Nahlédneme více do jeho „temných hlubin“ … a zda se podaří Nicol jej z nich vytáhnout nebo se sama v nich utopí, to si musíte přečíst...

….„Zatracenej oceán. Je nádhernej, nebezpečnej, zrádnej.“ Božskej a zároveň smrtící!“ Jako ty, v duchu jsem mu odpověděla …..

Pozn.: Poznáme tady i více sympaťáka Jamese … nebylo by špatné si přečíst i jeho příběh.

MamaKnihomolka
09.05.2022 4 z 5

Druhý díl série Příliv od české autorky Lucie Schánělové a já se k němu konečně dostala. Už se mi stýskalo po písčitých plážích, surfování a nesympatické, naivní Nicole.
•••
Musím říct, že oproti prvnímu dílu je na první pohled lepší v tom, že je lepší sazba knihy, větší písmo a kratší kapitoly ( což oceňuji). O erotické scény není nouze a peprnými slovy autorka také nešetřila.
•••
O naivitě Nicole a jejímu celkovému chování se asi ani nebudu vyjadřovat. Ne každá postava všem sedne. Jinak Daniela už také známe z předchozího dílu. Sexy surfař s trošku temnými choutky a minulostí dostane do kolen snad každou. Hrozně mě fascinovala jeho nepředvídatelnost. Člověk nikdy nevěděl, jak se zachová.
A James? Skvělej už od začátku. Jeho pozitivní nálada, vhodné i nevhodné poznámky kolikrát napjatou a nepříjemnou atmosféru, která sálala z knihy zlepšily.
•••
Co jsem nečekala a velmi mile mě překvapilo bylo to, že je tam i cestování. Líbí se mi, že se děj už neodehrává jen v Kalifornii, ale i na jiných místech.
Druhý díl je podle mě určitě lepší a zajímavější než první. Jak už ve zvratech nebo v prostředí.

KlosKa
04.04.2022 5 z 5

Wow.
Česká, začínající autorka ? Parádní série, která mě vtáhla a nepustila. Doporučuji, stojí za přečtení a zaslouží si reklamu ;)

Krchnaida
13.02.2022 3 z 5

První díl byl lepší, ale pokračování bylo taky fajn :-) .

Lili125
03.02.2022

Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda máme očekávat třeba i třetí díl?

TerryDee
30.01.2022 5 z 5

Konečně to přišlo! Na tohle jsme čekali už u předchozí knihy. Postupně se dozvídáme o Danielově minulosti. A máme i možnost sledovat, jaký to má dopad na jeho vztah s Nicole. Myslím si, že nás jako čtenáře nemohla jeho minulost tolik šokovat, neboť jsme u Daniela očekávali všechno možné. Přece jen je to Daniel, že!? I když je pravda, že za něco bych ho sama propleskla. A koukala jsem se, že to Nicole takhle ustála. Už to nebyla ta naivní a nezkušená dívenka z minulého dílu.
Nicméně pak se stalo něco, co otřáslo nejen našimi hrdiny, ale i námi čtenáři. Tohle bylo opravdu silné na momenty a člověk mohl cítit tu bezmoc a bolest. Každou další stránkou jsem si říkala, že to bude dobrý, že to dobře dopadne.
P.S. Snad se dočkáme cesty kolem světa.

katasokolov
14.10.2021 4 z 5

Co by mohlo být lepšího, než si v takovém nečasu připomenout letní dny, a to skrze druhý díl románu Příliv, který nás opět zavede do surfařské komunity v prosluněné Kalifornii.

Nicole se nám trošičku víc odvazuje, Daniel zase odkrývá některá svá tajemství a dokonce pocity. Kolem dvousté strany přijde zvrat, který ukáže, zda jejich vztah vydrží a finální rozuzlení samozřejmě prozrazovat nebudu :).

Opět jsem dostala čtivý text, který jsem slupla za jeden den a jako oddechové čtivo tedy mohu s čistým svědomím doporučit.

Příběh mi pěkně připomněl můj oblíbený seriál Animal Kingdom, u kterého před nějakým časem skončila nejnovější řada a strana 31 zase Stmívání a Edwardův nejdůležitější proslov celé tetralogie :D.

NikolaSkop
12.10.2021 4 z 5

Nooo, první díl - Příliv - mě uchvátil o něco víc. Ale jsem opravdu velmi ráda že jsem četla toto pokračování protože jsem se konečně dozvěděla jak to bylo s Danielem !!!! Nato jsem se neuvěřitelně těšila!!!!!! :) Takže ano, tato kniha a její předchůdce -Příliv- rozhodně stojí za přečtení.

Zuzu12345
12.10.2021 5 z 5

Opět jsem se mohla ponořit do příběhu Daniela a Nicole a bylo to skvělý. V Temných hlubinách vypluly na povrch další intimnosti z životů obou hrdinů (samozřejmě teda spíš z Danielova) a dávalo to knížce neuvěřitelný náboj a mně chuť pořád číst + jsou prostě úžasné popisy prostředí, kdy se dokážu úplně naladit na vlnu, kde se zrovna knížka odehrává. Bylo těžké knížku nepřečíst za jeden den :)
Z tohoto žánru knihu opravdu řadím k těm skvělým :) Díky!
P.S. Konec supr, ale snad se někdy budeme moct těšit i na cestu kolem světa

Mousiiinka88
08.10.2021 5 z 5

Nikol a Daniela známe z Přílivu, a ani tam nebyl jejich vztah ideální, ovšem to, co vylézá na povrch nyní… můžu doopravdy říct, že to byly doslova TEMNÉ hlubiny!!Tak trochu mám chuť Lucku obejmout, za to jak Temné hlubiny napsala a taky mám chuť vzít pánvičku
a jednu jí pořádnou trefit za to, jak to napsala.
Totálně nechápu, jak mě dokázala pohltit, uzemnit, naštvat a rozněžnit v jednom, jen proto, aby mě na konci knihy vyflusla totálně požvejchanou a já nevěděla čí jsem a zda je vlastně konec.
Ukázala mi, že i když si to člověk dost možná o sobě myslí, není bůh a stačí sekunda a všechno je jinak. To, co se tam odehrálo, jsem nečekala! Vždyť Daniel je obří přílivová vlna,
která zvládne všechno a s úsměvem.
Nemůžu říct, že bych nebyla šokována dalšími a dalšími střípky z Danielovi minulost. Ale co si budem, u něj člověk musí očekávat opravdu všechno, protože ať vás napadne jakákoli šílenost, sebenepravděpodobnější, Daniel ji zaručeně prožil.
Každopádně jsem se v tomhle díle naučila oba hlavní hrdiny tak trochu nenávidět, ale neberte to ve špatným slova smyslu. Já je sice tak trochu nesnáším, ale svým způsobem je miluju. A jooo, Nikol už začala lézt na nervy i mě. Oni dva – Nikol a Daniel – jsou si svým způsobem souzení – navzájem se potápí a zase tahají nad hladinu.
Chtěla jsem vraždit za to, že Nikol Danielovi až moc odpouštěla a neuměla říkat ne a chtěla jsem vraždit i za to, že Daniel to musel moc dobře vědět a choval se jako prase.
Oceňuju, že v tomto díle byl víc věnovaný prostor i Jamesovi, je prostě úžasňák a zlatíčko. I když i on má u mě vroubek, chlapec. Kdo četl Temné hlubiny, ví jistě proč.
Zhltla jsem je za jediný den. Nedalo se jinak. Prostě jsem musela vědět, co bude dál. Nastaly ale i chvíli, kdy jsem knihu musela zavřít a odejít, trochu to rozdýchat a až pak jsem se mohla vrátit zpátky, abych mohla pokračovat. Byla taky chvíle, kdy mi po tvářích tekly slzy, a cítila jsem tu bolest… Lucka tohle dokázala napsat tak, že jsem cítila každou jednu emoci.
A jooo nebojte, mám i něco, co se mi nelíbilo. Tročku mě zmátla poměrně rychlá rekonvalescence po zranění. V tu chvíli bych ocenila v knize možná větší popis času, abych se jako čtenář utvrdila v tom, že ten čas tam doopravdy byl a uplynul a nebylo to lusknutím prstu.
Kdybych si měla vybrat mezi jedničkou a dvojkou, volím dvojku! Rozhodně! Dávám 4,5 hvězdičky z 5

Kukicka
07.10.2021 4 z 5

Kdyz jsem objevila v soukromych zpravach informaci od autorky, ze druhy dil vyjde, jen pokud se vybere dostatecne mnozstvi penez a ze toto muzu podporit, kdyz si knihu koupim v predprodeji, nevahala jsem ani minutu. Me velmi vyhovuje autorky styl psani. Je v nem neskutecna lehkost a i kdyz se mi prvni dil mozna libil pribehem malinko vic, tak jsem spokojena a knihu jsem si moc uzila. Co mi nebylo vysvetleno v prvnim dile, jsem se dozvedela hned v uvodu knihy druhe a pokud autorka jeste neco vyda, budu mezi prvnimi ctenarkami, jelikoz toho mam v tomto zanru nacteno hodne a plno svetovych autorek, jejich dila jsou prekladany do mnoho jazyku a urcite nemusi resit, jak vubec knihu vydat, ve me casto tak dobry pocit, po precteni, nevyvolava...

Petriii
06.10.2021 5 z 5

Tak já jsem tedy naprosto spokojená! V druhém díle bylo skvěle vidět, jaké Nicole udělala pokroky a už nebyla na přes držku,i když nějakou naivitu v sobě stále měla. Ale to k ní prostě patří. Spíš mi tu více vadil Daniel a to jak tvrdil jak Nicole miluje,ale jeho činy byly všelijaké.
Zvratů bylo habaděj,což miluju a ty erotické scény... Wow! :D
Nicméně prostředí úžasný,jako bych byla na plážích a moři s nimi,skvěle popsané. A ta Aljaška! To je moje srdcovka,úplně jsem se tam viděla!
Celou knihu jsem se nenudila,užívala si tu jízdu s nimi a i když to bylo parádně zakončené,budu doufat v Poslední vlnu ;) 5*