Příliv

Příliv https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/459371/bmid_priliv-h8v-459371.jpeg 4 110 35

Příliv série

1. díl >

Nicole se po otcově smrti podvolí přání své matky a odstěhuje se s ní z Aljašky do Kalifornie. Tam dojde k osudovému seznámení s místním surfařem Danielem Bennettem. Nicole si je vědoma toho, že Daniel, který žije tak trochu bohémským životem, není typ muže, na jaké byla doposud zvyklá, a proto si lásku k němu dlouho nechce přiznat. Postupně odhaluje Danielovu temnou minulost. Uvědomuje si, že adrenalin, který prožívá při surfování, přenáší i do postele: obyčejný sex mu nestačí. A pak prožijí noc, která jí otevře oči.... celý text

Přidat komentář

nikca1994
19.04.2024 4 z 5

Tahle kniha se mi líbila měla krásný příběh o surfování a o Kalifornii a Aljašce. Příběh rychle plynul četla se celkem dobře a byla zajímavá a dost jsem se dozvěděla o surfování. Dokonce jsem si oblíbila všechny postavy jen je škoda, že tam nebylo více téma o vedlejších postavách i když to by se mělo objevit v dalším dílu. Jen co mi dost vadilo je, že to bylo psáno dost drobným písmem což mi ze začátku docela vadilo než jsem si na to zvykla. Další věc, která mi také vadila, že mi tam několik stránek chybělo a dokonce jsem tam měla několik stránek stejného textu což byla škoda , protože jsem se nedozvěděla co bylo na chybějících stránkách. Knihu jsem měla půjčenou z knihovny a nejedná se o to že by stránky byly vytrženy, ale prostě špatný výtisk možná se v této edici jednalo pouze o tuto knihu. Jdu na další díl tak snad bude v pořádku.

Kristy.Seb
31.01.2024 4 z 5

Strach způsobuje váhání. A nerozhodnost způsobí, že vaše nejhorší obavy se stanou skutečností.

Příběh byl rozhodně zajímavý a čtivý. Tyhle drsné praktiky sice nechápu, ale na cteni dobrý. A velmi chválím českou autorku.


mischa5364
13.07.2023 5 z 5

Pokud hledáte knihu na léto Příliv je to pravé ořechové pro Vás. Autorka nás zavádí do slunné Kalifornie. Kde se seznamujeme s Nicol a Danielem. Musím říct, že jsem se v knize nestihla absolutně nudit autorka nás nešetří a hned od začátku nas vtáhne tak do děje, že se prostě nedá odtrhnout. Její vykreslení Kalifornie byla dokonalá měla jsem několikrát pocit, že na pláži stojím s nima. Další věc Co musím vyzdvihnout je popis surfování. Upřímně jsem o něm věděla pěkný houby a teď ? Samotnou by mě to lákalo zkusit.
Co se tyče Nicol a Daniela ? Tam to prostě funguje už od prvního dne jejich setkání. Až mi z toho bylo horko.
Vedlejší postavy mají taky co do sebe. A v druhém dílu dostanou trochu více prostoru, ale to až v další recenzi na druhy díl.

michaelakoc
27.06.2023 4 z 5

Tak ale toto byla dokonalost. Děkuji, děkuji a ještě jednou děkuji autorce za dokonalý čtenářský zážitek. Knihu jsem objevila na základě poutavé anotace a řekla jsem si, že ji musím přečíst, o to více, když je od české autorky.

Neměla jsem žádná očekávání, ale od prvních stránek jsem byla naprosto unešena a drželo mě to až do té nejposlednější stránky. Hned také začnu číst druhý díl, od toho se nedá odtrhnout.

Rozhodně knihu doporučuji teď na léto, okamžitě budete chtít do Kalifornie, surfovat a užívat si místní atmosféry.

Já jsem milovnice silných a originálních romantických linek, to zde dostaneme, mezi Nicole a Danielem chemie přímo jiskří. Zápletka mezi nimi není nijak složitá, ale Daniel rozhodně složitý je. Většinou k těmto temným mužům netíhnu a hledám hrdinkám jiné mužské protějšky, kteří budou více hodni jejich lásky, ale Daniela schvaluji všemi deseti, i s jeho temnotou. Věřím, že ve druhém díle bude vše ještě více a lépe vysvětleno.

Pro Nicole je stěhování z Aljašky do Kalifornie náročné, ale díky Danielovi rychle zjišťuje, že i zde může najít své místo.

Víte, co mě na knize baví ale úplně nejvíce? Ta surfařská atmosféra, oceán, surfování, závody - to se autorce povedlo vykreslit naprosto dokonale. Miluji.

Jo a také James, to je láska, mohlo by ho být v celé knize mnohem více.

TOP scény - miluji, jak je Daniel přímý a upřímný, od začátku Nicole jasně řekne, na čem u něj je, žádné vytáčky, když si ji nesl z pláže na rameni domů, když ji učil surfovat, těch scén bych tam chtěla mnohem více, pečení jablečných koláčů, vylitá omáčka a následné události, společné bruslení, přátelství s Jamesem (Nicole a James), Nicole za volantem Danielova auta, finální záchodová scéna a pak i ta na pláži.

Mon.CouCou
20.06.2023 5 z 5

Chtěla jsem lehce ochladit i nažhavit, a erotický román ze slunné Kalifornie a surfařské tematiky je dobrou volbou.
Sbližování dvou rozdílných osobností, Nicole a Daniel. Nečekejte žádný čajíček, tady se autorka nebála využít i adrenalinové scény.
Co chci vyzdvihnout jsou dokonalé popisy jak prostředí, tak i surfaření. Troufám si říct, že každý, kdo by chtěl začít podnikat nebo propadnout tomuto sportu, musí knihy přečíst. (Já jsem brambora. Zkusila jsem to a pak chodila celé léto jak šmoulinka - tolik modřin jsem neměla ani v dětství ).
Každopádně jde o velice příjemnou oddechovku, kde chemické napětí by se dalo krájet. Spousta sexu, BDSM, bejvalky, soutěže, vln i sluníčka - přesně to jsem od knihy očekávala a dostala. Jedinou výtku - k tomu králíkovi - já pořád čekala, kdy vytasí karotku. Alespoň jako sexuální pomůcku... :-))))

dooky
03.05.2023 3 z 5

Nebylo to vyloženě zlé, ale na více jak tři hvězdy u mě určitě ne. Až neuvěřitelně uspěchaný začátek, zdlouhavý prostředek a na konci bez nějakého většího dramatu/zvratu/vysvětlení Danielovy povahy vyšuměl závěr. Navíc tam byl popisován jako vrah jehňátek a ve finále měl pouze zálibu v drsném sexu, který byl sice na hraně, nicméně nikoho neznásilňoval, do postele s ním ty ženy dle všeho lezly samy a ještě rády. Na druhou stranu, pokud to byla autorčina prvotina, tak není vůbec zač se stydět. Již jsem četla daleko a daleko horší a od známých světových jmen.

pogmanka
31.12.2022 4 z 5

Na začátku jsem byla trochu nejistá, rychlost vztahu mi přišla až moc, ale postupem času převážila čtivost a zajímavost knížky. Je totiž neuvěřitelně čitelná a má zajímavé téma. Ukazuje vztah, který je pro jednu osobu zničující a ukazuje, že ani když to ví, nedokáže tomu uniknout právě kvůli tomu co cítí. Sexuální scény byly napsané opravdu dobře a já se těším na druhý díl.

andreamrs
12.08.2022 4 z 5

(SPOILER) Pro mě jedna z nejrozporuplnějších knih. Zaujala mě krásnou obálkou, tak jsem si ji ráda koupila a podpořila českou autorku. Kniha je velmi čtivá, děj nás zavede do prosluněné Kalifornie a surfařského světa. O surfování nic nevím, proto mě moc potěšilo, že se tomu autorka v knize hodně věnovala. Opisy prostředí působí autenticky a já si přišla součástí toho světa, nicméně jsem knize musela hvězdičku ubrat, a to z několika důvodů. Toxické vztahy v knihách mi nevadí, ale ani jedna z hlavních postav mi nebyla sympatická. Daniel byl takový klasický fuckboy, který měl potřebu Nicole ovládat v posteli i mimo ní. Postavu Nicole jsem bohužel nemohla ke konci už ani vystát, byla tak naivní, vysloveně až hloupá - to ale není úplně špatný - ráda si přečtu v druhém dílu, zda a jak se posunula (takže bych to za negativum ani neoznačila, ne každému povaha postavy sedne).
Co je za mě ale velké negativum, je to šíleně malé písmo, kvůli kterému jsem si čtení pořádně neužila.

musivila
10.07.2022 4 z 5

„ On je jako ta největší, nejdivočejší a nejnebezpečnější vlna. Žije si svůj život, osamocená v oceánu. A nikdy nikomu nedovolí, aby ji zkrotil. Všichni po ní touží. Spousta lidí se na ní zraní. Ostatní se jí bojí. Ale někdy se najde jeden surfař, co ji pokoří. Myslím, že ty jsi ten jeden člověk …. „

S příchodem teplého počasí jsem dostala chuť si přečíst knihu plnou rozpáleného slunce, moře, přátelství a lásky, což kniha Příliv splňuje. Navíc s bonusem v podobě prostředí surfování, které je skvěle zakomponováno do celého děje, že máte chuť si sjet svoji první vlnu. A vše je okořeněno temnou erotikou.

… Seznámení Daniela a Nicol mi přišlo dost rychlé, čekala jsem, že budou delší dobu okolo sebe kroužit, než je vzájemná přitažlivost přemůže.... Daniel byl na jednu stranu snový a na druhou se to ve mně pralo jako v Nicol …

….. „Seděl tu za Ruby's, zcela normální chlap. Na první pohled. Kde se to v něm sakra vzalo? Všechno to svinstvo? …...

„Už nemůže být přece hůř. Jen líp a líp. Šťastná a věčně naivní. Tohle by mělo stát za mým jménem, místo příjmení.“

Jj, ale zamilovanost je někdy slepá, hluchá ...

„Věř mi, přijde doba, kdy štěně vyroste ve zlého vlka.“

A protože mám po dočtení v hlavě několik ??? jdu hned na druhý díl a snad se dozvím víc o Danielově „ temných hlubinách“ ….

„S tebou, i když padám ke dnu, tak padám ke hvězdám.“

Pozn.: zpočátku jsem se musela trochu sžít s autorky stylem psaní, ale nakonec se mi kniha četla dobře.
Nad něčím jsem občas protáčela oči a něco mi přišlo nelogické např. jak už zde zmiňuje v komentáři Kukicka

ŽanetH.
02.05.2022 4 z 5

Nicol se s matkou přestěhuje z Aljašky do Kalifornie a její osudové seznámení se surfařem Danielem na sebe nenechá dlouho čekat .
Moc se mi líbilo, že se nechodilo kolem horké kaše a šlo se hned na věc  - doslova . Bavilo mě to a i když byli chvíle kdy jsem si říkala " notak Nicol a dost " .. chápala jsem jí - zamilovanost poplete hlavu. A Daniel je kus, ale stojí to za to(?).
Musím říct, že mi trochu vadilo drobné písmo. Ale moc se mi líbilo prostředí a autorka si dala opravdu práci s podrobným popisem a vysvětlením surfování a všeho s tím spojené . Nádherná obálka! A přirování k názvu knihy "Příliv" objevíte v příběhu .
Těším se až si přečtu druhý díl !

• ... snažila jsem se zahnat své temné myšlenky zpět do kouta mé mysli. Na místo, kde jsem je schovávala před světem i před sebou.

TerryDee
30.01.2022 5 z 5

Už od prvních stránek na mě dýchla slunná atmosféra Kalifornie a hned jsem měla chuť se tam podívat a zasurfovat si, i když to vůbec neumím. Ale i tak mě to láká.
Nicole mi jako hlavní hrdinka přišla v pohodě, i když si myslím, že byla v některých situacích občas naivní a já bych něco řešila zcela jinak. Ale to je můj úhel pohledu. A Daniel!? Klasický bad boy, z kterého se vám podlomí kolena. I zbytek party jsem si oblíbila, teda až na jednu postavu, která mi vůbec nesedla a považuji ji za falešnou. James je zlatíčko. Doufám, že se v další knize bude vyskytovat častěji.
Musím říct, že kniha na mě velmi zapůsobila. Bylo super sledovat tento příběh.

Denny94
16.01.2022 5 z 5

Knihu jsem měla možnost přečíst v rámci štafety přímo od autorky. Příběh nás zavede na kalifornské pláže za sluníčkem a sexy surfaři. Nicole a Daniel - od začátku to mezi nimi jiskří a od prvních stránek je to s nimi jízda. Jak dobře víme, protiklady se přitahují a tak postupně mezi Nicole a Danielem začne jít o víc než jen úžasný sex. Více než Nicole jsem si oblíbila Daniela a jeho " 50 odstínů" sexy surfař se zálibou v trvdším sexu a takový " bad boy" - nejde ho nemilovat️.Během čtení jsem si pouštěla playlist, který se k příběhu dokonale hodí. Líbilo se mi vykreslení života surfařů, ať už se jednalo o soutěže,životy či odborné názvy a slangy. Brzy se pustím do dalšího dílu abych pokračovala na další vlně tohoto úžasného příběhu.

lucie3944
06.01.2022 2 z 5

No nevím. Za prvé - na prvotinu to docela jde, ovšem kdo dělal korekci textu? Spisovná čeština, jakou dneska nikdo nemluví, a přijde na sex a sprostota z nich jen padá. Za druhé - pokud správně chápu, bylo tu popsáno jen pár dní. Netuším, jestli je možné se do někoho tak rychle tak moc zamilovat, že člověk nevidí, neslyší. To neposoudím. Ale abych klukovi dovolila takové věci, co nechci a nelíbí se mi...? To mu tolik věří? Slečna v sobě má pěkný zmatek. Za třetí - přišlo mi to nedomyšlené, vztahy v jedné i druhé rodině nedovysvětlené, všichni se tváří, jako kdyby on někoho pomalu znásilnil nebo zabil. Pořád nechápu, co je na Danielovi vlastně tak hrozného. Že má rád tvrdý sex? Že se k holkám choval hnusně? No a? Kdyby to byl namyšlený blbec, byl na ni zlý, zabíjel zvířátka, tak prosím.. Ale takhle? Jsem z toho rozpačitá.
Do dalšího dílu jdu hned, uvidíme, jestli se dozvím, co chci vědět.

lihate
07.11.2021 5 z 5

Nikdy se mi nestalo, že bych o knize chtěla říct, že na mě působí intenzivně. Ale tahle ano. Ten příběh je super, vlastně se není čas nudit a stále se něco děje, ale pořád se nemůžu rozhodnout, jestli na mě Daniel dělá svým chováním dojem a nebo mě vyloženě frustruje a deptá. Nejde o sexuální stránku jejich vztahu, tu beru, vlastně mě baví i vzrušuje, ale nedokázala bych se smířit s tím, jak se občas Daniele chová v normálních situacích. I přesto všechno ho mám ráda a jeho gesta jsou k sežrání.
Ale stále si myslím, že dominance v posteli by se neměla ztotožnit s dominancí ve vztahu. Což u něho není něco, co by bylo snadno rozlišitelné.
Jeho povaha je pro mě tak proměnlivá, že si nejsem jistá, jestli bych s ním vydržela v jedné místnosti delší dobu. Stále v sobě ukrývá tolik emocí a pocitů, které snad nikdy nahlas neřekne, až je to únavné. Zatímco Nicole jsem rozuměla častěji, v některých ohledech mi přišla dost volnomyšlenkářská a neopatrná. Asi bych hned někomu nedůvěřiovala tolik, jako ona.
Ve výsledku se mi kniha ale moc líbila. Vydržela bych jí číst ještě dalších sto stran. Musím uznat, že jsem to nečekala a jsem moc ráda, že jsem si jí nakonec koupila.

"K čemu všechna velká gesta, pokud jsou bez lásky?"

"Ženské vždy doufají, že chlapa dokážou změnit. Ale když ho nezmění, odsoudí jeho, že se nechová, jak by ony chtěly."

"Strach způsobuje váhání. A nerozhodnost způsobí, že vaše nejhorší obavy se stanou skutečností.".

Damonka12
23.07.2021 2 z 5

I když byl příběh sám o sobě hezký, tak pro mě bylo úplným zabijákem malé písmo. Kniha se mi tak hrozně špatně četla a k tomu mi přišel příběh hodně nereálný a hlavní hrdinka značně nesympatická. Naopak se mi ale líbily surfařské poznámky a uvedení do surfařského světa.

tynka65
05.06.2021 4 z 5

Nejdříve musím pochválit obálku, protože ta je úžasná! A hlavně díky ní mě knížka zaujala. .. No a samotný příběh?! Já byla nadšená mezi Danielem a NIcole je neskutečná chemie. Daniel je ten "správný" bad boy, do kterého se nejde nezamilovat a NIcole je prostě dobrá, že ho ustojí. Trošku mi tam chyběla nějaká větší akce, nebo zvrat a být NIcole tak dám Danielovi trošku do těla ať si sype popel na hlavu..... Strašně se těším na další díl, upřímně doufám, že se nám v něm Daniel více otevře a přestane být tak tajuplný.
PROSÍM!! Víc takových českých počinů ! A je škoda, že knížka nemá takový hype jaký by si podle mě zasloužila.

ivusiacik
20.04.2021 2 z 5

Citala som, citala, az som sa dostala na koniec a zistila som, ze mi chyba nejaka vacsia drama :D Cely cas som cakala, ze sa dozviem viac o Danielovej minulosti, ze dojde k nejakemu dramatickemu prevratu okolo Daniela a Katie a ono nic.. skoncilo to tak potichucky ako to aj zacalo.
Prepadak to nebol, ale cakala som od toho viac.

Lucyk01
18.04.2021 5 z 5

Na knihu Příliv jsem čekala půl roku než jsem si jí mohla v nakladatelství vyzvednout. Jsem vděčná za to, že jsem si jí mohla koupit v předprodeji a podpořit její dílo a jsem ráda, že to nebylo zbytečný, protože stála za to️ Hlavní postava Nicole se mi líbila, i když v některých situacích bych se zachovala jinak. A Daniel?? Roste krásný, jinak si ho nedokážu představit ️Někdy mě štval, hlavně to, jak muselo být vždycky po něm. To nenávidím na chlapech. V pár recenzí jsem se dočetla, že to není pro slabé povahy. Za mě, mě to moc nepřišlo tak hrozný, aby to nemohli číst i ti slabší. Ale bylo to trošku podobný jako trilogie Padesát odstínů šedi. Nemyslete si, že stejné. Mělo tam nějaké prvky toho, ale bylo to úplně jiné. Jo, zni to trošku psycho, ale tak mi to přijde. Čtenáři nebo čtenářky, kteří na tento styl a žánr nejsou zvyklý, tohle není pro ně. Ale pro ostatní, jen doporučuju. ️️Kniha vychází už zítra 19.11.2020️️ Tak se máte na co těšit ️️ Díky knize jsem se zamilovala do surfování a do kalifornského prostředí A zamilujete si to i vy

2688
17.04.2021 4 z 5

Knížku jsem si přečetla na doporučení od mé knihomolky Petry .... tím děkuji :-*

Daniel kluk co má ,,temnou" stránku života a záhadnou minulostí nebo bych mohla říct že si život užívá naplno :-) a to velice ..... Bohémský život plný adrenalinu, zábavy, sexu je pro něj priorita a city s pojený s láskou jsou mu cizí .......

Klasika - Drsný, Tajemný, Přitažliví, Sexy kluk VS. Hodná, Milá, skoro nepolíbená dívka....

Oddechovka s lehkými prvky BDSM v surfařském prostředí.

Každý má pod pojmem SEX hold jinou představu :-P

Onceuponthetime
23.03.2021 3 z 5

Začátek knihy mě navnadil, roztočil moji představivost a opravdu jsem se těšila co všechno příběh přinese. Jenomže jsem prostě nedokázala přijít na chuť hlavní hrdince. Daniel... tak tomu jsem přišla na chuť okamžitě, ale Nicol mi prostě nesedla. A kvůli tomu jsem se tak půlku knížky celkem nudila, což je škoda, protože příběh je napsaný hezky, někdy jsou v něm trošku rušivé elementy (použila bych jiné formulace a tak) ale to už je spíš vlivem mého zmlsaného očka od Elle Kennedy, než čímkoliv jiným. Autorka má před sebou, podle mě, zářné zítřky... ale příště toužím po trochu větším... něčem. Prostě potřebuju příběh prožívat, ne jen číst a tady jsem až na prvních pár desítek stránek jen četla.
Ale pokud si chcete přečíst něco lehkého z krásného prostředí, rozhodně doporučuji.