Příliš mnoho vítězů

Příliš mnoho vítězů https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/299227/bmid_prilis-mnoho-vitezu-TQ8-299227.jpg 3 24 14

Polyxena Berková série

1. díl >

Polyxena Berková by ráda žila obyčejný život šťastně vdané a dětmi obklopené mladé ženy. V osobním životě se jí však nedaří, po dětech touží marně a obyčejný život jí zřejmě není souzen už proto, že pochází ze starého a bohatého šlechtického rodu Berků z Ronova. A co teprve, když na zámku Ronov je při soutěži automobilových veteránů nalezena mrtvola muže, který tři hodiny před smrtí vyhrál první cenu... Nový detektivní román autorky bestsellerové krimisérie z Kanárských ostrovů.... celý text

Přidat komentář

čef
23.04.2022 3 z 5

Nazývat tuto knihu detektivkou je opravdu velmi odvážné. Spíše se zde řeší rodokmen Ronovců, zámek v Ronově a přehlídka veteránů. Také se zde dobře jí a pije. Zavražděný se mihne skoro na konci knihy a velká záhada to také není. Možná někoho zaujme psychologie postav a těm přeji hodně zdraví.

Aghatte
30.05.2021 4 z 5

Líbí se mi celá ta zelená řada českých detektivek. Mají hezké obaly a líbí se mi, že to ladí.
Ne každá česká detektivka je dobrá a ne každá je vůbec detektivkou jako takovou.
Zde se právě o žádnou detektivku nejedná, je to prostě takový příjemný holčičí příběh. Po všech těch Jamesech mi to výborně sedlo, četlo se to samo. Taková novodobá pohádka s trochou historie, světa veteránů, života na zámku a "starostech" milionářů, kteří přehazují majetky vidlemi. Mrtvola tam byla vložena, jen aby splnila zadání "detektivka". Šlo o pochopitelnou a nešťastnou smrt, která se rychle vyřešila sama. Hlavní postava mi byla sympatická ve své naivitě a diblíkovstvím, ač většinou takové ženy nesnáším, zde mi nevadila. Líbil se mi jejich vzájemný vztah s tatínkem. Bylo to laskavé a příjemné počtení.
A člověk nemusí číst pořád nějakou hlubokou literaturu.
Půjčím si i další díly.


ek2
26.03.2021 5 z 5

Četla jsem jen knihy ze serie Polyxena Berková. Všechny se mi líbily klidným způsobem. Dobře se to čte. Zajímavé je, že první Ronovec Smil Světlík z Tuháně a jeho syn Častolov (Čeněk, Vincenc) zmiňovaní v "Příliš mnoho vítězů" jsou historické postavy.

Dany58
15.06.2019 2 z 5

Ze začátku sáhodlouhé vyprávění o hlavní hrdince a až na 221 stránce dojde k nálezu mrtvoly. Takže celá detektivka se odehraje na šedesáti stránkách a to hodně rychle. Kniha není nejhorší, ale její zařazení do původní české detektivky není nejšťastnější.

rafan65
05.06.2019 2 z 5

Čtení pohodové ale jako detektivka hodně slabé.

jprst
10.05.2019 2 z 5

Po nějaké době jsem zkusil současnou českou detektivku a zrovna to nebyla dobrá trefa. Rozvláčné, zdlouhavé se spoustou zbytečné vaty.

marlowe
16.10.2018 2 z 5

Při četbě jsem si připadal jako člověk, kterého přátelé pozvou na večeři, ale místo slibovaných tří chodů do něj celý večer cpou polystyrénový chleba a až těsně před koncem návštěvy mu na malém talířku předloží plátek masa, ne větší (a ne chutnější), než bývaly ty skrojky hovězího ve školní jídelně. Nepochutnal jsem si a kamarády mažu ze svého mobilu.

alnahu
09.04.2018 3 z 5

Přesně jak píše Tvefisto- že jde spíše o vyprávění ze života Polyxeny Berkové( chvilkama mi připomínala knihu aristokratka).Příběh Polyxeny Eusebie Frebonie Kristiny Berkové z Ronova se mi četl dobře . Polyxena žije ve Vídni a myslí si že je šťastně provdána ,až do té doby než svého muže náhodně potká s jinou ženou a jejich dětmi. Okamžitě se vrací domů na jejich šlechtické sídlo Ronov ke svému otci. Ráda by se co nejrychleji rozvedla a nic ji nebrání má uzavřenu předmanželskou smlouvu ,aby její muž z bohatého majetku rodu Berků nic nedostal. Jinak by to ovšem bylo ,kdyby zemřela,stal by se dědicem, což samozřejmě nemůže její otec dovolit. Kniha mi také docela pobavila.

Marla
19.03.2018 5 z 5

Ježíšku, to byla blbina! Ale taková roztomilá, plná tatínků, Eminek, pejsků, Honzíčků, Míšů......no, s detektivkou to nemělo pranic společného, ale zase je pravda, že už dlouho jsem při čtení krimi neměla pusu od ucha k uchu.....

Tvefisto
14.12.2017 3 z 5

Četlo se to hezky, ale s detektivkou to mělo málo společného - spíš takové vyprávění o životu na zámku s detektivní zápletkou...

bagel
01.06.2017 1 z 5

Kniha mě vůbec nenadchla. Mrtvoly se dočkáte až v poslední třetině, jinak je to takové povídání o životě na zámku.

bábuška
26.03.2017 2 z 5

Bylo to takové nenáročné počtení, ale s detektivkou to nemělo pranic společného.

ReziEngli
18.01.2017 2 z 5

Před touhle jsem četla ze stejné série Vejce podle Stroganova. Ta mě bavila neuvěřitelně moc. Bohužel Příliš mnoho vítězů je pro mě spíše zklamáním. Víc než detektivního je tam popisů, pořád se tam jen mluví o rodině, mrtvého najdou až někdy za polovinou, vyšetřování taky nic moc ... Kdybych to měla srovnat s jinými detektivkami, které jsem četla, tak tahle zatím byla nejslabší.

kristyna2349
29.12.2016 2 z 5

Předchozí řada z Kanárských ostrovů se mi líbila. U této knihy si ani nejsem jistá, že se jedná o detektivku. Mrtvola se objeví až někde za polovinou a autorka se spíš věnuje rodové historii hlavní hrdinky a popisu zámku a všeho možného.