Přijď zabít faraóna

Přijď zabít faraóna https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/122078/prijd-zabit-faraona-122078.jpg 3 12 2

Lesk a bohatství dávné kultury, boj o moc, pletichy a vášně - to vše je obsahem mystického románu ze starého Egypta. Kenofer, mladý otrok, se po smrti svého otce ocitá ve službách nejvyššího kněze, který jej za trest záhy posílá na papyrové plantáže. Díky útěku a svému příteli, princi Petarovi, může absolvovat školu pro budoucí úředníky a vojáky faraonova dvora. Mezitím se Petara stává faraonem a Kenofer je zatažen do mnoha intrik, jež bují v celé zemi.... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: , NS Svoboda
Originální název:

Come kill the pharaoh , 1999


více info...

Přidat komentář

braunerova
06.08.2018 odpad!

Nejsem tak statečný jako denib, dočetl jsem jen ke třetímu svlékání šatů. Děj samotný je zcela průměrný. Navíc mi sice nevadí používání moderních výrazů v historických románech, ale slova jako kuše, mniši nebo farmáři mi ve starém Egyptě přijdou hodně rušivá. Knihu jsme naštěstí koupil v antikvariátu, takže poputuje do knihobudky.

denib
04.06.2017 2 z 5

Opravdu by mě zajímal autorův vztah k ženám. Jakmile se totiž v knize nějaká jen mihne před hlavním hrdinou, hned ze sebe shazuje šaty. Jinak to byla celkem ucházející kniha, nijak výjimečná, ale také ne špatná. Jen jí není možné brát moc vážně. Strašně mě ale iritovaly časté záměny slov "jsem" a "jsme" a také chybějící začátky nebo konce uvozovek. Jednou dokonce byla v uvozovkách věta, která nebyla přímou řečí. Sem tam nějaký překlep nebo chybu toleruji, to se prostě stane (i mně). Ale tady mi trpělivost došla a knihu jsem dočetla jen se zaťatými zuby. To samozřejmě není chyba autora, ale k hodnocení knihy to prostě patří.


Štítky knihy

starověký Egypt

Autorovy další knížky

William Klein
americká
2004  67%Přijď zabít faraóna
2005  68%Tutanchamón