Příchod vlka

Příchod vlka https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/479910/bmid_prichod-vlka-myP-479910.jpg 4 33 8

Bitva u Hastingsu, po níž usedl na anglický trůn normanský vévoda Vilém Dobyvatel, přinesla do Anglie mnohaletý rozvrat, plný rebelií odbojných Anglosasů. Poté, co hrad Ashdyke na velšském pomezí lehl popelem, se anglická šlechtična Christen stala svědkem manželovy vraždy a zajetí bratra. Aby zachránila svůj lid a zajistila bratrovo propuštění, souhlasí s kvapným sňatkem s jedním z králových mužů, Milesem le Gallois. Napětí v zemi se stupňuje a Christen s Milesem, obklopeni nepřáteli ze všech stran, společně zápasí nejen o rodinné štěstí, ale zejména o holý život.... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

The Coming of the Wolf , 2020


více info...

Přidat komentář

orinka3
30.07.2023 4 z 5

Osvěžující historická četba. Dramatický středověký příběh, ve kterém hrají ústřední role Christen a Miles. Jejich manželství je účelově uzavřené za nepředstavitelných podmínek, kdy Christen jeden den ovdoví a další se provdává za muže z nepřátelského tábora. Ale čas ukáže, jestli to byla její prohra nebo je to naopak. Jedenácté století je tu na stránkách knihy zobrazeno se vší jeho krutostí. Mně je stará anglická historie neznámá a popisy bitev se mi proto nečetly příliš dobře, jména panovníků se mi bohužel pletla. Zdálo se mi, že tu bojuje každý s každým. Válčilo se tu v podstatě od začátku až do konce, ale proč to vytýkat autorce, jestliže ta doba opravdu taková byla? Já o tom jen čtu, ale ti lidé to museli prožívat a snášet na vlastní kůži.
Takže hodnotím román jako dobrou četbu určenou spíš ženám - ale rozhodně to není laciné a podbízivé.

Ronnie68
22.04.2023 5 z 5

Knihu jsem přečetla vcelku rychle ... Historický román, který se odehrává pár let po bitvě u Hantingsu ... Děj se mi líbil.... Hlavně že bratr hlavní hrdinky se během vcelku krátkého děje docela slušně změnil .... Aspoň z mého pohledu ...


ikul
26.03.2023 3 z 5

Nenáročné čtení. Příběh Christen a Milese z doby Viléma Dobyvatele mě maličko nudil.

Aniday
19.03.2023 4 z 5

takové třívečerové milé...

vojteska70
29.01.2023

Tak to se nepovedlo.Historii mám ráda, ale tohle nezaujalo ani trochu.

Lutzinka
04.01.2023 2 z 5

Těšila jsem se, a to byla chyba. Nelíbil se mi styl psaní a děj mě nebavil.
Nechytlo mě to, bohužel, přitom historii miluju, ale s touto autorkou se loučím..

zuzana2599
23.12.2022 4 z 5

Tento nepříliš rozsáhlý historický román nás zavede do doby kroužkovaných košilí, do doby lítých bojů mezi Angličany a Normany. Zavede nás do doby Viléma Dobyvatele, do roku 1069, kde paní autorka barvitě líčí život na hradech Herefordu, Oxley, Ashdyke.
Mně se román líbil, nechyběl příběh lásky, když si normanský lord Miles Gallois vezme za ženu ovdovělou Angličanku Christen. Jejich vzájemná náklonnost a láska přichází až s časem... Moc ráda si od Elizabeth Chadwick přečtu i další román !

kolacky
22.11.2022 3 z 5

Lepší průměr. Krvavé boje, zbytečné smrti, příjemná dáma, padouši a hrdinové. Co taky čekat od rozhádaného Pomezí, kde si není nikdo jistý sousedem. A král, no, taky žádná sláva. Počtení na jedno dvě odpoledne.