Příběhy ze země, kde kohouti nikdy nespí

Příběhy ze země, kde kohouti nikdy nespí https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/497816/bmid_pribehy-ze-zeme-kde-kohouti-nikdy-n-21j-497816.png 4 7 3

A je to tu znovu! Další nálož mých vtipných příběhů z každodenního života na ostrově Bali. Knížka je dlouhoočekávaným volným pokračováním mé první knížky Příběhy ze země, kde gekoni dávají dobrou noc a stejně jako minule, tak i nyní se budete při čtení smát srandovním historkám z mého života na mém milovaném ostrově. Čekají na vás opět příběhy s naší Wayan Kukuřicí, mrňavou balijskou holkou, kterou jsem potkala tenkrát v jejich čtyřech letech v kukuřičnym poli a od té doby je stále se mnou. Příběhy z klubovny pro děti, kterou jsem tu v pralese pro děti postavila a také srandovní až bizarní příběhy z každodenního života s balijci, protože TOHLE můžete zažít opravdu jen na Bali…... celý text

Přidat komentář

Marekh
28.10.2022 4 z 5

Od autorky jsem v minulém roce přečetl její prvotinu – PŘÍBĚHY ZE ZEMĚ, KDE GEKONI DÁVAJÍ DOBROU NOC (3*). Byl jsem zvědavý a těšil jsem se na knihu PŘÍBĚHY ZE ZEMĚ, KDE KOHOUTI NIKDY NESPÍ, která je volným pokračováním první knihy. Tato kniha je o něco rozsáhlejší než autorčina prvotina.

Tuto knihu lze přečíst samostatně bez toho, aniž byste si museli přečíst první díl. Autorka některé příběhy krátce shrnuje, takže čtenář se dostane rychle do obrazu, a může se těšit na spoustu nových příběhů.

Kniha má 4 kapitoly. Na počátku každé kapitoly se nachází Předmluva. U každé kapitoly je uvedený název kapitoly a jsou v ní zobrazeny ilustrace, které nám nastíní příběhy, o kterých se postupně dočteme. V závěru se vyskytují barevné fotografie. Fotky jsou nádherné. :)

Kniha se skládá z krátkých příběhů, které autorka prožila na ostrově Bali a nejenom na něm. Kniha se mi líbila. Jsou to příběhy ze života. Je to odpočinková a oddechová kniha. U této knihy jsem se pobavil a těšil jsem se na další a další příhody, které budou následovat. Autorka má smysl pro humor a vyjadřuje vlastní názory. Dozvěděl jsem se hodně informací o ostrově Bali, o místních lidech žijících na tomto ostrově, jejich zvycích a ceremoniích. Některé příhody byly doslova neskutečné a mnohdy jsem kroutil hlavou, jak je odlišný život na Bali od života v Česku. Autorka se ocitla také v nepříjemných situacích, o kterých se v této knize dočtete.

Autorka založila neziskovou organizaci HELP BY SARAH a pokračuje v různých projektech (Narozeninoví andělé, Školní andělé, Adopce na dálku), které pomáhají dětem a lidem na ostrově Bali. Založila také klubovnu, kde se starají o 97 dětí. Děti v této klubovně tráví volný čas a věnují se dalším aktivitám. Jedná se o projekty, které mají smysl a kterým autorka věnuje hodně času. To je určitě skvělé a záslužné.

Pokud se vám líbil první díl, nepochybně se vám bude líbit také druhý díl, a pokud jste nečetli autorčinu prvotinu, můžete si knihu přečíst. Autorčin styl psaní je stejný jako v prvním dílu. Z mého pohledu se autorka ve stylistice zlepšila a já doufám, že se časem dočkáme třetího dílu a budeme se moci těšit na další příběhy, které autorka prožije na ostrově Bali. Je vidět, že autorka má velké srdce. Časem si tuto knihu přečte mamka. První díl se mamce líbil. :)

Kniha má moc pěknou obálku. Kniha vyšla v měkké vazbě, ale vazba je kvalitní. Autorka si vydala knihu vlastním nákladem. Knihu ilustrovala autorčina dcera Lucie. Ilustrace jsou pěkné. Součástí knihy je také pěkná záložka. Kniha má kvalitní papír, pěkný font písma a řádkování. Občas jsem našel nějaké překlepy, ale to jsou drobnosti. V samotném závěru se nachází OBSAH a medailonek autorky.

Citáty:

Po těch letech vím, že nejhorší srážka je srážka s blbcem a ještě větší s blbcem „světoběžníkem.“ (naprostá pravda, souhlasím :)

Hanouur
22.06.2022 5 z 5

Po přečtení první úžasné knihy příběhy ze země, kde gekoni dávají dobrou noc jsem byla plná očekávání, zda i druhý příběh zaujme a bude tak vtipný. A Ano! Jsem nadšená autorčiným důvtipem a autentičností.
Baví mne její historky a hlavně zkušenosti vycházející z reálného žití v zemi, která je pro nás turisticky lákavá.

Doporučuji si přečíst již zmiňovaný první díl, už jen díky těm zážitkům, které Šárka zažila. A doufám, že nasbírá další příběhy ke čtení a pobavení :)


janone
22.06.2022 5 z 5

Tak jsem tuhle druhou knížku opět přečetla jedním dechem a zase byla SUPER jako ta první . Krásně se tyto krátké, humorné i nehumorné příběhy čtou a aspoň na chvíli jsem se mohla přenést daleko od naší civilizace do úplně jiné a odpočinout si.

Autorovy další knížky

Šárka Hloušková
česká, 1973
2020  85%Příběhy ze země, kde gekoni dávají dobrou noc
2022  74%Příběhy ze země, kde kohouti nikdy nespí

Kniha Příběhy ze země, kde kohouti nikdy nespí je v

Přečtených7x
Chystám se číst2x
Chci si koupit4x