Příběhy statečných

Příběhy statečných https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/392793/bmid_pribehy-statecnych-k2h-392793.jpg 4 8 4

Legendární kreslený seriál podle povídek Otakara Batličky nakreslil Petr Barč. Původně vycházel v ostravském nakladatelství PULS jako doplněk sešitů Rychlé šípy, v letech 1970-71. Později byly Barčem některé příběhy přepracovány, textově upraveny a byly dokresleny další. V tomto souboru vychází vše, co Petr Barč nakreslil. Komiks doplňují životopisné medailony. Jaroslav Čvančara napsal o Otakaru Batličkovi a Vladimír Prokop o Petru Barčovi.... celý text

Přidat komentář

Disease
06.08.2020 3 z 5

Kdybych měl hodnotit jenom komiksy, bylo by to o hvězdičku více, i když nostalgické vzpomínání poněkud narušilo to, že se jednalo o vylepšené verze.

Poněkud mě iritovaly poznámky Petra Barče, ze kterých čišela zatrpklost, nicméně vše je vysvětleno v následovném medailonku. Při pohledu na díla v obrazové příloze je totiž dost patrné, že Barč na rozdíl od svých vzorů neměl žádný osobitý rukopis a zůstal vlastně jen kopistou, i když výborným řemeslníkem.

Medailonek Otakara Batličky vyvrací některé mýty, což je dobře, protože i tak měl hodně zajímavý život.

Co se týče celkové úpravy knihy, neškodilo by trochu zapracovat na redakci textů, které místy působí poněkud slohovkově a jsou tam i faktografické chyby (např. U tučného klokana/krocana). I v případě fotografií si myslím, že by méně (ve větší velikosti) bylo více, portrét Barčovic kočičky není jediná podle mě jediná zbytečná věc.

minirock
28.12.2018 5 z 5

Batličkovy příběhy mám rád. Několik sešitů Rychlých šípů ze sedmdesátých let mám dodneška a při čtení této knížky se mi hned vybavily některé příběhy, např. o Kriščenkovi nebo Sandyho sázka, které byly sem byly jako doplněk přidané. Zpracování Barčova a Batličkova životopisu na závěr knihy ji dělá ještě zajímavější, rovněž obrazová část je velmi cenná. Skvělá kniha která má určitě co dát i mladé generaci.


encyklopedie
18.12.2018 5 z 5

...přidávám mezi své oblíbené komiksy.....Batlička je už od mládí furt čtený
100%

Guzzi
19.11.2018 5 z 5

Dnes jsem si ji koupil :), povídky od Otakara Batličky jsem měl vždycky moc rád a komiksové příběhy pamatuju ze sešitů Rychlých šípů, jako kluci jsme je v sedmdesátých letech četli a četli...