Příběhy z parní lázně

Příběhy z parní lázně https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/16758/bmid_pribehy-z-parni-lazne-H4J-16758.jpg 4 42 6

Legendární erotické příběhy, které tato kniha předkládá, nepocházejí od jednoho indiánského kmene. Většinou jsou odžibwejské, některé pocházejí od Mohawků či od kmene Naskapi z východní Kanady. Navzdory kmenové rozrůzněnosti procházejí příběhy v knize určitým logickým vývojem. Jako všechny národy, i Indiáni mají příběhy o incestu, sodomii, polygamii a kastraci a vyprávějí se kvůli mravnímu ponaučení. Některé příběhy jsou skutečné a seběhly se teprve nedávno. Indiánská parní lázeň nebývá tak velká, aby pojala takové množství postav, které v této knize vystupují. Autor ji použil jen jako vhodné jeviště. Ilustrace a grafické zpracování knihy od J. Horvátha bylo na lipském knižním veletrhu 2002 oceněno zlatou medailí Nejkrásnější kniha roku.... celý text

Literatura světová Povídky Erotika
Vydáno: , Argo
Originální název:

Tales from the Smokehouse , 1997


více info...

Přidat komentář

Apo73
25.11.2022 3 z 5

Je to dost nesourodá knížka dost nesourodých příběhů. Klíč k tomu je samozřejmě ona parmí lázeň, v jejíž páře lze vyprávět cokoliv, ale nenašel jsem žádný jiný klíč. Ano, jde o erotické příběhy, ale vlastně ani ne, protože kromě prvního příběhu jsou spíš dost drastické (sodomie apod.). Takže pokud někdo čeká lechtivou četbu, tak se spíš nenabaží. Nechtěl jsem si ten zážitek zploštit tím, že bych knihu četl najednou, nechal jsem si na každý den jeden příběh. To doporučuju. Jednotlivé příběhy jsou chytré, je to obnažená životní moudrost. Jako celek knížka moc nefunguje, nemá gradaci, nikam nevede.

Pepa9
18.08.2021 5 z 5

Rituál potní chýše s indiánem děláme, ale takové příběhy při něm nezaznívají :-)

Oslovila mě autenticita příběhů a jejich duše. Jasně, srozumitelně, přímo k jádru věci.


markyticka
08.02.2021 4 z 5

Zajímavé a lechtivé příběhy Indiánů. Dobře se čtou, není to pro děti :)

los
20.12.2020 3 z 5

pěkné příběhy, oddechové čtení

Škuch
23.04.2014 5 z 5

Příběhy kanadských Indiánů, podbarvené erotikou, vypovídají mimo jiné také o tom, jak jejich způsob života a jejich nazírání na svět "převálcoval" bílý muž... Určitě stojí za přečtení.

nokid
05.08.2013 3 z 5

Dozvíme se leccos o životě kanadských Indiánů. Jinak kniha není obsáhlá, třebaže dost ilustrovaná, já ji přečet za slabé 2 hodinky.

Štítky knihy

sex erotika Indiáni

Autorovy knížky

Herbert T. Schwarz
kanadská, 1921
2000  82%Příběhy z parní lázně