Příběhy z hvězd

Příběhy z hvězd https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/454869/pribehy-z-hvezdwH7HsL-vz7-.jpg 4 6 2

Báje a legendy ze všech koutů světa. Po tisíce let lidé upírali zrak na noční oblohu a vyprávěli si příběhy o hvězdách a souhvězdích a snažili se přijít na to, jak se na nebe dostaly. Vymysleli si o tom množství příběhů, a vy se teď v bájích a pohádkách dočtete o mstivých i laskavých bozích a bohyních, strašlivých nestvůrách i statečných hrdinech a rozluštíte nejednu záhadu vesmíru i pozemského života. Chcete vědět, kdo byl prvním faraonem, nejmocnějším bohem Slunce či bohem podsvětí? Kdo zachránil před mořskou příšerou krásnou Andromedu nebo jak kojot rozházel hvězdy? Ponořte se do příběhů z celého světa – ze starověkého Řecka až po Severní Ameriku, Afriku, Čínu a Tichomoří. Kouzelná knížka oceňované autorky Anity Ganeriové s nádhernými ilustracemi Andyho Wilxe skrývá tolik zázraků, kolik se jich jen tak někam nevejde. A než začnete číst, podívejte se večer na oblohu. Hvězdy vám budou svítit na cestu za tajemstvími.... celý text

Literatura světová Mytologie Pro děti a mládež
Vydáno: , Slovart (ČR)
Originální název:

Star Stories , 2018


více info...

Přidat komentář

Cara.17
10.04.2024 5 z 5

Stačilo, abych si přečetla anotaci, která silně šťouchla do mojí zvědavosti a já se rozhodla, že se na knihu podívám „zblízka“. A nezklamala jsem se.
Ne nadarmo se říká, že vizuální stránka knihy vlastně knihu „prodává“ a v tomto případě splnila svůj účel na výbornou. Na krásnou obálku navázaly úžasné ilustrace Andyho Wilxe, jež podtrhovaly atmosféru každého příběhu.
Příběhy samotné nezůstávají za působivými kresbami pozadu. Autorka nám vypráví starověké báje jednoduchým stylem, kterému porozumí i děti a troufám si tvrdit, že je zaujme.
Jak už bylo zmíněno v anotaci, jedná se o příběhy ze všech koutů světa. Bylo velice zajímavé a netradiční dovídat se, jak o souhvězdích a hvězdách samotných uvažovali lidé, kteří se sice nikdy nepotkali, ale pojila je stejná vlastnost – rádi pozorovali noční oblohu a dopřávali rozlet své fantazii.
Při četbě jsem pocítila opětovnou vděčnost za písmo a knihy. Díky nim totiž můžeme poznávat a „seznamovat se“ s lidmi, které bychom za svého života nejen nikdy nepotkali, ale ani bychom o jejich existenci a smýšlení neměli tušení. Což by byla hrozná škoda, nemyslíte?

Aniday
21.10.2020 5 z 5

krásná kniha... jsou sice některé části napsané zbytečně prostě a zasloužily by mnohem barvitější pojetí, ale všechny nedostatky vyvažují úžasné ilustrace, do kterých jsem se zamilovala...