Příběhy z amazonského pralesa

Příběhy z amazonského pralesa https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/407150/bmid_pribehy-z-amazonskeho-pralesa-zMN-407150.png 4 5 6

V amazonském pralese je živo. Ať už je to volba krále pralesa, holý boj o život nebo hledání pokladů, pořád se něco děje. Vydejte se za dobrodružstvím, poznáním i legrací! Provázet vás bude moudrý lenochod, chytrý makak, líný tapír, pestrobarevný papoušek, spravedlivý jaguár a mnoho dalších zvířecích obyvatel pralesa. Že je všude dobře, ale doma nejlíp, že chamtivost se nevyplácí, že moudrost a důvtip vás dovedou nejdál a pomoc příteli v nouzi je dar nejcennější, vědí i vaši noví kamarádi. Pojďte se s nimi seznámit!... celý text

Příroda, zvířata Pro děti a mládež
Vydáno: , Portál
Originální název:

Conte D'Amazonie , 2013


více info...

Přidat komentář

kotatkoz
14.10.2022 3 z 5

Ilustrace krásné, ovšem příběhy nám nesedly...

Kubamarš
20.04.2020

U této knížky je ilustrátor známější než autor, alespoň v našich končinách. Moravák Jan Dungel z Vracova, oceněn titulem "Nejkrásnější kniha roku" za knížku Chováme se jako zvířata a nominován na Magnesii Literu. A ilustrace k příběhům jsou skutečně nádherné! Příběhy samotné ovšem..., a zde bych položil otazník. Vezměme si třeba Jaguárovu proměnu, cituji: Jaguár obdržel zjevení božské Prozřetelnosti... Zařekl se, že se přestane oddávat smyslným požitkům... Trávil dny půstem a modlitbami... Nebuď tak překvapený, řekl Lenochod, neboť příroda a společenská pravidla jsou ve vzájemném protikladu... Tolik citáty a z mé strany dva dotazy: Komu jsou vlastně příběhy určeny? A neměla být kniha Portálem zařazena do ediční řady Spiritualita?? ;-)


Ladasom
09.04.2020 4 z 5

Krátké příběhy (bajky, pověsti), které jsou vždy zakončeny ponaučením. Celá kniha je doplněna kouzelnými ilustracemi, díky nimž je text více autentický a Vy máte pocit, že každou chvíli na Vás některé ze zvířat v knize promluví.

introvertka2020
04.04.2020 5 z 5

Nádherné ilustrace vás upoutají okamžitě. Bajky o lenochodovi, makakovi, tapírovi a dalších zvířátkách z amazonského pralesa přináší dětem poselství, že přátelství a obětavost jsou v životě to nejdůležitější a že chamtivost a lakota nic dobrého nepřinesou..

Hanisek
30.03.2020 4 z 5

Příběhy z amazonského pralesa, jsou za mě spíše určeny starším dětem. Už kvůli poselstvím, které v sobě jednotlivé příběhy ukrývají. Knížka má krásné ilustrace, které hezky dokreslují jednotlivé příběhy.

Sunny02
28.03.2020 5 z 5

Krátké poučné příběhy děti zavedou do amazonského pralesa. Zvířata zde mluví a mají také své vlastnosti. V každém příběhu na děti čeká poučení. Kniha má krásné ilustrace, takže si budete připadat, jako byste se opravdu v Amazonii objevili.

Autorovy knížky

Patrick Agot
francouzská
2019  84%Příběhy z amazonského pralesa