Příběhy víly Březinky

Příběhy víly Březinky https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/294022/mid_pribehy-vily-brezinky-A3b-294022.jpg 5 10 6

Knížka je pohádkovým vyprávěním o lesní víle, která se stane součástí lidské rodiny. S Aničkou, Lukášem a jejich rodiči zažívá víla Březinka různé příhody a vypráví jim o životě zvířat, stromů a lesních bytostí. Občas použije i nějaké to kouzlo, ale většinou si vystačí s bystrým úsudkem a láskyplným přístupem ke všemu živému. Pomůže z nesnází nejen členům své nové rodiny, ale třeba také klisně, která přivádí na svět hříbě. Nastanou však i chvíle, kdy se do potíží dostane ona sama – a tu se ukáže charakter jejích nových přátel. Kniha je chvílemi napínavým, poučným, ale především laskavým počtením pro mladé čtenáře s otevřenou myslí.... celý text

Přidat komentář

LadidaX
21.12.2021 2 z 5

Když si čtu komentáře ostatních, trošku mi připadá, že jsem četla jinou knihu než oni. Kniha chce zřejmě poučit malé čtenáře o tom, které věci jsou v životě ty správné, jak si cenit života, jak chránit přírodu apod. Ale vyznívá to poněkud prvoplánově. Kapitoly knihy jsou místy zvláštně poslepované, spíše vážné, pro čtení s menšími dětmi (5 let) jsou navíc příliš dlouhé. Jako rodiče jsme tuto knihu protrpěli, ale děti byly spokojené. Jenže to ony jsou téměř vždycky.

Temný snílek
12.05.2021 5 z 5

Příběhy víly Březinky jsou nádhernou knihou, z které na vás dýchne kouzlo lesní přírody.
Jednotlivé příběhy jsou krátké a naplněné láskou k přírodě. Zachycují momenty ze života zvířat a různé části koloběhu v přírodě. Děti se jistě dozví mnoho zajímavostí o lese a jeho obyvatelích.
Čtení jsem si užila, děj je v mnoha ohledech poučný, někdy napínavý a psaný příjemným tempem. Krásný zážitek.

"Láska je ta nejmocnější síla na světě, a když ji v sobě objevíme a rozdáváme ji dál, dělá to svět okolo nás krásnější."


knizninadsenec
19.05.2020 5 z 5

Velmi krásná poučná pohádka pro děti. Kniha se dobře čte. :)

Zdeniczka
09.02.2019 5 z 5

Výborná kniha plná milého i poučného vyprávění. Snažíme se vést děti lásce k přírodě i všemu živému a knihy jako tato nám v tom pomáhají. Spolu s dětmi vřele doporučuji. :)

sanulllka
13.09.2017 5 z 5

Moc pěkná knížka, věřím, že víly a skřítci existují, moc se mi líbily příběhy o koních. :)

ditul
08.09.2017 5 z 5

Moc pěkný příběh víly a dětí, který učí i lásce k přírodě...

Štítky knihy

víly, rusalky

Autorovy knížky

Lenka Vydrová
česká, 1984
2016  92%Příběhy víly Březinky

Kniha Příběhy víly Březinky je v

Přečtených10x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených3x
Knihotéce8x
Chystám se číst5x
Chci si koupit1x
dalších seznamech4x