Příběhy statečných koní pro statečné děti

Příběhy statečných koní pro statečné děti https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/503750/mid_pribehy-statecnych-koni-pro-statecn-0Xn-503750.jpg 5 1 1

Příběhy statečných koní pro statečné děti vznikly kromě ambice pobavit a zpříjemnit volný čas též s cílem pomoci dětem lépe se vyrovnat jak s banálními dětskými onemocněními a každodenními drobnými úrazy, tak třeba i s nepříjemnými životními situacemi danými například zdravotním handicapem, nutným pobytem v nemocnici či procesem rekonvalescence a rehabilitace. Jde o knihu povídek a pohádkových vyprávění obsahující osm skutečných příběhů, jejichž hlavními hrdiny jsou koně. Jedná se o zvířata trpící jak chronickými onemocněními (např. alergie, nádory), tak poúrazovými problémy (poranění oka, tržné rány apod.). Všem koníkům je ovšem společné, že statečně zvládají nelehký průběh léčby i následný návrat k běžnému režimu, který někdy může být spojen s doživotním zdravotním omezením. Všichni koňští hrdinové se ale odvážně perou se svým údělem a užívají si život takový, jaký je, a jejich příběhy tak vyznívají více než optimisticky. Jednotlivé koňské osudy jsou navíc rámovány fiktivním pohádkově laděným příběhem dvou dětí, jejichž starosti či občasné zdravotní neduhy víceméně korespondují právě s těmi zvířecími. Kniha určená dětským čtenářům je plná fotografií krásných reálných koní a jejich „bolístek“.... celý text

Přidat komentář

jajajenja
13.10.2022 5 z 5

Kniha Příběhy statečných koní pro statečné děti je takové malé pohlazení (nejen) po dětské duši. Každý z nás se chvílemi najde v prožitcích malého Dády a Žofinky.
Příběhy v knížce navíc nejsou pouze o nemocech a bolístkách, ale také o různých aspektech všedního života. Nastíní trable stěhování, zklamání, nejistoty a strachu z neznámého, ale také přináší naději, dobrodružství a překonávání překážek k lepším zítřkům. A samozřejmě jsou také o přírodě, která se mění dle ročního období přinášejíc v cyklech staronové zkušenosti.
Narození hříbátka a poslové jara (vlaštovky) jsou celkem běžné události, ale také navíc malými zázraky. Během každodenního shonu však tyto zázraky příliš často nevnímáme, a tak také naše děti přejdou takové ,,maličkosti“ bez většího povšimnutí.
Kniha doplněná nádhernými fotografiemi a ilustracemi na tyto maličkosti upozorní a nechá nás na chvíli zase pocítit kouzlo šťastného dětství.
Bolest, nemoc i zranění zkrátka k životu patří. K dětskému i tomu koňskému. Ale vždy existuje naděje, východisko a síla. Osm kapitol příběhů stojí za přečtení. Já je přečetla, a to jedním dechem. Společně s knižními hrdiny Žofinkou, Dádou a statečnými koníky jsem se ocitla v krásném a láskyplném světě. Ve světě, který může uzdravovat nejen tělo, ale i duši. Jednou budu z knihy předčítat svým vnoučatům, ale než se tak stane, budu ji při různých příležitostech coby dárek rozdávat statečným dětem v rodině a nejbližším okolí.

Štítky knihy

koně příběhy o koních

Autorovy další knížky

Tereza Bělinová
česká, 1983
2015  48%Nervy v čokoládě
2016  64%Všechny neřesti nejsou stejné
2009  0%Všechny robertky nejsou stejné
2019  70%Horké brambory
2022  100%Příběhy statečných koní pro statečné děti