Příběhy starých cest Šumavy

Příběhy starých cest Šumavy https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/145683/pribehy-starych-cest-145683.png 5 4 2

Svými povídkami nás Kavale opět zve na výlet do minulosti. Opět připomene významné fenomény Šumavy a Pošumaví, přibližuje důležité a zajímavé momenty regionální historie. Díky jeho knize se ocitneme mezi pašeráky železa, budeme svědky nebezpečného života na Zlaté stezce a dokonce k nám dolehne i řinčení zbraní při přepadení kupecké karavany. Čtenáři se prostřednictvím různých příběhů vydají na cesty s místními formany, budou svědky loupežných přepadení či dokonce úkladných vražd. S příběhem pošťáka Vaňka se dostaneme na Železnorudsko mezi drsné a nemilosrdné pytláky. Seznámíme se také s výjimečnou osobností dobrotivého knížete Gustava Lamberka na jeho panství se zámky v Žichovicích a Žihobcích, ale třeba i s chovem perlorodek na Otavě,“ představuje knihu Vladimír Horpeniak z Muzea Šumavy v Kašperských Horách Zdroj: http://klatovsky.denik.cz/kultura_region/nova-knizka-o-sumave20091120.html... celý text

Přidat komentář

DuncanIdaho
06.01.2019 5 z 5

Krátká, ale zajímavá kniha. Je to opět jedna z knih, která zvýšila můj zájem o Šumavu. Jsou tam krátké příběhy lidí. Tyto příběhy ukazují, jak se žilo v různých obdobích na Šumavě. Rozhodně si ji přečtěte.

Wamann
30.01.2017 5 z 5

Krásná kniha s příběhy o starých cestách a osudech lidí na Šumavě, kteří cesty používali a na cestách se pohybovali. Některé příběhy končí smutně a jiné naopak šťastně.