Příběhy pro Bastet

Příběhy pro Bastet https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/42073/pribehy-pro-bastet-42073.jpg 4 15 3

Podivuhodné napůl jezerní, napůl horské město Kwarung s tajemným labyrintem, kam odcházejí nepokojní lidé hledat smysl života... Ruiny Ediswangu, skrývající netušeně vzácný rubínový nůž z dob, kdy bohové dávali hmotnému světu tvar. Meč, který má svůj vlastní život a prahne po jediném: po krvi. Propůjčí svému nositeli nevyčerpatelnou sílu - ale za jakou cenu? Temný kněz, sloužící ještě temnějšímu bohu zkázy a zmaru, stojí jen jediný krok od vytouženého cíle - stačí natáhnout ruku a zahubit Dítě světla, a s ním smést ze světa vše, co se zrodilo z moci bohyně Bastet... Soubor více než tuctu pečlivě vypointovaných povídek na pomezí fantasy a sci-fi z pera dlouholetého přispěvatele a redaktora herních magazínů Michala Rybky. Na rozdíl od většiny fantasy příběhů, vycházejících ze západní (resp. severské) mytologie zde ale budete procházet světy daleko barvitější, kombinující v sobě prvky africké, egyptské i asijské provenience. Čistá fantasy se zde prolíná s bizarními bájnými i pohádkovými prvky neevropských národů a vytváří pestrou mozaiku jakoby z třpytivých korálků. ( zdroj: wales.cz )... celý text

Přidat komentář

cr8g
16.04.2018 4 z 5

Povídky jsou velice nápadité a až na pár drobností ve stylu vyprávení, se mi kniha celkově moc líbila. Labyrint bys super!!

ifone
29.06.2013 2 z 5

Povídky mě nijak nenadchly. Nápady by určitě byly dobré, ale celkový styl vyprávění mě spíše nudil. Až na jeden příběh. Zkažený večírek. Ten jediný mi uvízl v paměti a ráda si ho čas od času znovu přečtu.


LordSnape
29.01.2012 2 z 5

Veskrze průměrná povídková sbírka, která nemá větší ambice, než jen pobavit hrstku převážně mladších čtenářů a autorových známých. Také jsem se na tuto knihu velmi těšil a tím, že znám Rybkův psaný projev z časopisů, musím taktéž poznamenat, aby se k publicistice vrátil a krásnou literaturu nechal jiným autorům. Je to škoda, jelikož si myslím, že potenciál zde byl. Kwarungský labyrint má dobrý rozjezd a Nejmocnější zbraň zas překvapivý konec. Toť asi vše.