Příběhy modrého medvěda

Příběhy modrého medvěda https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/330464/mid_pribehy-modreho-medveda-YQ0-330464.png 5 7 2

S Modrým medvědem a jeho přáteli prožijeme různá dobrodružství, a to rovnou po celý rok, od jara až do zimy.

Přidat komentář

Snoopi
17.10.2022 5 z 5

Skvělá kniha pro děti, doplněná skvělými ilustracemi. S modrým medvědem a jeho přáteli strávíme rovnou celý rok a zažijeme spousty příhod, které se sice primárně odehrávají v lese, avšak v kulisách moderních reálií: nechybí fotografování, gramofon, auto, různé druhy sportu... dokonce ani večerníček v televizi, ba i na rybářskou vášeň dojde.
Každá stránka nabídne vždy jeden ucelený příběh, který tvoří tři obrázky s dvojverším ke každému z nich. Rýmy se dají snadno zapamatovat, i když je pravda, že občas lehce pokulhávají, sem tam zaškobrtnou a nejsou tak plynulé, ale děti jejich rytmičnost hodnotit nebudou :-) Autorce vzdávám hold za to, jak umně dokázala v rámci tak strohé formy propašovat do textu zajímavý děj s milým a vtipným zakončením. Malí čtenáři díky medvědovým zážitkům mohou poznat koloběh života v přírodě, včetně těch nejznámějších svátků, jaké slavíme.
"Přišla noc, ta černá paní
není vidět na krok ani."
"Modrý medvěd slavil svátek
a co dostal od zvířátek?
Oříšky, sklenici medu
od zajíčků neposedů.
Ovocný dort, hašlerky,
od ježka a veverky."

Syllvanium
12.06.2021 5 z 5

Modrého medvěda jsem oddaně milovala od první chvíle, co vycházel v krátkých komixových okénkách v dětských časopisech. Babička mi je všechny vystřihovala a schovávala do obálky, a nakonec, aby je zachránila před úplným rozpadnutím z opakovaného čtení, je lepila na silný papír a zakládala do složky. Dodnes je mám schované a většinu krátkých říkaček si pamatuju ještě teď.


Autorovy další knížky

2002  70%Modrý medvěd a skřítci
1998  91%Příběhy modrého medvěda
2005  80%Rok modrého medvěda
1999  0%Sluníčko, dobrý den
2000  0%Modrý medvěd a lenošení

Kniha Příběhy modrého medvěda je v

Přečtených6x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Knihotéce1x
Chystám se číst1x