Prvních dvanáct příběhů Čtyřlístku: 1969-1970

Prvních dvanáct příběhů Čtyřlístku: 1969-1970 https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/10167/bmid_prvnich-dvanact-pribehu-ctyrlistku-9Yz-10167.jpeg 5 124 19

Příběhy Čtyřlístku série

1. díl >

Souborné vydání historicky prvních dvanácti příběhů Čtyřlístku. Obsah: Vynálezy profesora Myšpulína Čtyřlístek mezi piráty Čtyřlístek v tajemném hradě Čtyřlístek dobývá vesmír Čtyřlístek na divokém západě Čtyřlístek v polárních krajích Velké dobrodružství Čtyřlístku Létající koberec Ke třem planetám Jeden den v Bubákově Letem kulatým světem Prázdniny na sněhu... celý text

Přidat komentář

marketa3815
03.10.2023 5 z 5

Naše osmiletá dcera teď Čtyřlístky hltá.

ZuzanaK.
10.05.2023

Tyto příběhy pro mne byly zajímavé nejen co do grafické stránky. Skvělé.


Criosphinxx
26.02.2023 3 z 5

Pro plno čtenářů zde je to nostalgie, návrat do dětství a hromada vzpomínek. I já (jakožto mladší ročník) jsem nebyl oškubán a hrál jsem minimálně hry se Čtyřlístkem a i pár příběhu jsem znal. Teď v dospělosti si chci přečíst minimálně první stovku, pač chci vědět a vidět co stálo za úspěchem tak dlouhotrvajícího díla a taky protože je prostě fajn si občas přečíst i něco nenáročného. A tak jsem si tedy přečetl první dvanáctku a moje hodnocení je průměrné. Chápu, že plno z Vás je ovlivněno silou nostalgie, ale já to jdu hodnotit svým současným pohledem.

Jde vidět, že je to pro děti a i zub času je zde znát. Ta přímočarost a občasná naivita je úsměvná, ale občas mi přišlo, že to bez vysvětlení přeskočilo určitou situaci a naprosto to ignorovalo panel vedle. K postavám výtky nemám. Bobík je prostě jedlík a mlátička, Myšpulín je kápo a vynálezce, Pinďa je strašpytel a Fifinka je ženská, která si umí zařídit pořádek.

Příběhy jsou dobrodružné a dost bych to přirovnal k českému Skrblíkovi a to je nejspíše důvodem úspěchu. Odkazy na různé české či československé výrobky jsou skvělé! A samozřejmě i kolikrát pohled na naší krásnou krajinu. Nejvíc ale mě baví příběhy, kde je zakomponován vesmír a jiné planety.

K malbě řeknu, že mi přišlo, že se to díl od dílu lepšilo a občas jsem se i pobavil nad hravostí autorů. (Letající talíř jako opravdický zvětšený porcelánový talíř) Co mi trochu vadilo je nelogičnost bublin a občas se to fakt špatně četlo.

Chápu, že to vždy bylo pro děcka, ale nějakej temnej hororovej dospěláckej Čtyřlístek - to by byla pecka:D!

bukiet
19.01.2023 5 z 5

Můj pětiletý prasynovec má narozeniny a já jako hodný prastrýc musím dbát o jeho kulturní výchovu. A tak jsem zavzpomínal, co jsem to „četl“ v tom nenávratně ztraceném, úžasně krásném věku pěti let a vzpomněl jsem si na Čtyřlístek, který mi maminka od prvního čísla pravidelně kupovala. Takže někde u šestého čísla jsem si ho už četl sám. A teď po 54 letech listuji znovu touhle bichlí obrázků, abych „zkontroloval nezávadnost“ a zjišťuji, že se neskutečně bavím. Při pohledu na některé panely se mi vrací dětské vzpomínky, nálady, chutě a vůně. Tak doufám, že prasynovec bude taky takovým čtenářem a věčným dítětem, jako jsem já.

wooloong
24.08.2022 5 z 5

Celé mé dětství. Vzpomínám, s jakým nadšením jsem si kdysi kupovala v trafice Knihovničku Čtyřlístek za závratných 7,- Kčs. Na to už člověk musel našetřit z peněz na svačinu a takové ABC i s vystřihovánkami například stálo "pouhé" 3,- Kčs. Taky se stalo, že jsem měla našetřeno, Čtyřlístek vyšel, ale než jsem stačila dojít do trafiky, byl vyprodán. Několik prvních dílů (V tajemném hradě, Na divokém západě, Létající koberec a Prázdniny na sněhu) jsem dostala od tety po starším bratranci a byl to doslova poklad. Četli jsme je pořád dokola a většinu replik dokázali přeříkat nazpaměť. Když jsem si v písecké knihovně v dětském oddělení půjčila toto souborné vydání, bylo to jako vrátit se o půlstoletí nazpět. Díky za to.

Booky84
12.08.2022 5 z 5

Konečně jsem si v knihovně půjčila úplně první příběhy Čtyřlístku a jsem z toho nadšená. Je moc dobře, že tahle souborná vydání vznikla a čtenáři si díky nim mohou všechny příběhy přečíst a zavzpomínat si na dětství.

Nermal
11.07.2022 4 z 5

Měl jsem to štěstí, že jsem ještě zažil, když vycházel Čtyřlístek nepravidelně jako paperback, ani nebyl ještě celobarevný, ale dvoubarevný. Ty nejstarší příběhy se nám zdály nejlepší, s krásnou obálkou. Když pak začala vycházet Knihovnička Čtyřlístku, už to bylo takové unifikované a doplněné i dalšími příběhy, např. profesora Semtamťuka.
Každopádně určitě spousta čtenářů ocenila, že se po letech dostali prostřednictvím tohoto souborného vydání i k příběhům, které v mládí nestihli přečíst.

KubaCZ
02.11.2021 5 z 5

Bilo to dobré a mě se to líbilo.

Antibabiš
01.06.2021 5 z 5

Krásné mám tuto knihu ráda.

Turlogh
19.03.2021 5 z 5

Komiksová legenda a pro mě pecka mých dětských let! Co jsme se jich s kamarády nasháněli i a vzájemně půjčovali, abychom je četli a pokud možno i měli všechny... Mým největším oblíbencem byl ovšem vždy Pinďa neboť to byl takový Rychlonožka, popleta a komik. Howgh.

Lucissia
12.02.2021 5 z 5

Samo, že lepší by byly originály, ale k nim už se asi jen tak někdo nedostane. Ale i tak za mne i moje děti velká spokojenost. :-)

jirka9453
14.11.2019 5 z 5

Kdo by tuhle čtveřici neznal. Vyrostl jsem s nimi, i když už na novějších příbězích, ale rozhodl jsem se, že využiji této příležitosti a vrátím se s pomocí těchto souborných knih až ke kořenům českého fenomenálního komiksu. :-)

ZUZA20118
24.08.2019 5 z 5

Knížka se mi moc líbila,protože jsou to první příběhy Čtyřlístku.

jenda88
09.08.2019 5 z 5

super knížka

Sumeček
28.11.2018 5 z 5

Strašně se mi líbila.

ondrej.b
04.08.2017 5 z 5

Začátky Čtyřlístku vůbec neznám, takže až teď, ve svých 41 letech:-O, si je postupně načítám a je to moc pěkné čtení.

Kate.S
02.02.2013 5 z 5

Knížky o Čtyřlístku jsou moje oblíbené. Vždycky jsem byla celá natěšená, když jsem nějakou sehnala. Doteď mě nimi baví listovat.

Mat2003
13.10.2012 5 z 5

kdyz jeste byli mali tak to bylo lepsi vic se mi to libilo proste bylo to lepsi nez ted

valda
15.09.2012 5 z 5

Jak už jsem psal u Kouzelné lampy, tak Čtyřlístek je pro mě srdcovka. Třeba si vzpomínám, jak někdo donesl na tábor tlustý sešit Pokladu kapitána Kida. Pročítat stále dokola ošoupané stránky napínavého příběhu téhle party byla skvělá zábava. Taky si vzpomínám, že jsem jednu dobu stepoval před trafikama na vydání Čtyřlístku Speciál :-)
K příběhům, kterými to začalo jsem se samozřejmě nedostal, protože myslím, že už tehdy se vyvažovaly zlatem, tak jsem rád, že už vyšly v souborném vydání, aby se k nim dostal obyčejný smrtelník. Jak je jasné z názvu, tak se jedná o prvních 12 příběhů z let 1969-70. Zatím se jedná spíše o krátké jednoduché skeče, než o příběhy, ale už tehdy musel Čtyřlístek působit jako zjevení. Každopádně oproti třeba Asterixovi je určený spíše pro menší, a na starší působí přece jenom trochu jednoduše. I tak ale musím hodnotit pěti hvězdičkama už jenom za tu šanci se dozvědět jak to s tím Myšpulínem, Fifi, Pinďou a prasátkem Bobíkem vlastně začalo. Díky Jardo a Ljubo.