Příběh náboženství

Příběh náboženství https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/378621/bmid_pribeh-nabozenstvi-f0O-378621.png 5 13 4

Kompletní historie nejdůležitějších náboženských směrů. Publikace sleduje historii nejdůležitějších náboženství světa, od jejich založení až po současnost. Unikátní vývoj dokreslují historické mapy, životopisy slavných náboženských vůdců, statistiky, přehledy svátků i časové osy. Dočítáme se primárně o buddhismu, křesťanství, hinduismu, islámu, judaismu a sikhismu. Výklad je doplněn příběhy prostých věřících z dávné historie a popisem tradicionalismu. Publikace obsahuje více než 100 barevných fotografií.... celý text

Žánr:
Duchovní literatura , Náboženství

Vydáno: , Omega
Originální název:

The Story of Religion


více info...

vendy246
vendy246
21.11.2023 4 z 5

Moc pěkná kniha. Souhrnné informace o nějvětších světových náboženství. Křesťanství, islám, judaismus, hinduismus, budhismus a sikhismus. Od začátku věků po současnost. Fotky, mapky, osobnosti, časová osa jako bonus. Bavilo moc.

iveta3689
iveta3689
27.10.2022 4 z 5

Základní přehled, šikovně zpracované, bavilo mě to.


ddkk
ddkk
21.04.2021 5 z 5

Je zajímavé přečíst si uceleně a přitom přehledně a srozumitelně něco smysluplného o současných náboženstvích (v tomto případě o šesti z nich - judaismu, křesťanství, islámu, hinduismu, buddhismu a sikhismu) i o jejich vzájemných vztazích. O historii jejich vzniku i o tom, jak racionální mohou být jejich kořeny...

Moc zajímavá je historie židovství, nejen jako náboženství, ale také jako historie národa. Překvapivé mohou být i původní myšlenky islámu, kniha srozumitelně vysvětluje i rozdíly mezi sunnity a šíity a důvod jejich rozkolu, zaujal mě i důvod kastovního systému v Indii. Málokdo ví, že Židé žili už od 8. století i v Číně a že Mohamed pocházel z velmi bohaté rodiny a kázal respekt všech lidí včetně žen a otroků...A takových zajímavých informací je v nepříliš obsáhlé knize spousta.

Navíc je publikace vybavena fotografiemi, nákresy, mapkami a doplňujícími informacemi "v rámečku". Líbí se mi a považuji ji za hodně užitečnou.

Dávám za pět a doporučuji.

Darksorrow
Darksorrow
07.05.2020 5 z 5

Skvělá kniha pro získání základních informací o dnes největších náboženstvích. Velmi zajímavé je sledovat, jak se jednotlivá náboženství setkávala, ovlivňovala a podílela se na dějinách, což kniha skvěle představuje. Určitě jsem se hlavně o východních náboženstvích dozvěděl věci, které mě překvapily.

Autorovy knížky

John Hawkins
anglická
2018  91%Příběh náboženství

Kniha Příběh náboženství je v

Právě čtených1x
Přečtených18x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených2x
Knihotéce38x
Chystám se číst17x
Chci si koupit1x