Lavina

Lavina https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/397254/bmid_prezili-jsme-lavina-Qhj-397254.png 4 4 2

Přežili jsme! série

1. díl >

Dvojčata Ashley a Ryan si spolu se svými rodiči užívají skvělou lyžovačku, když je náhle překvapí silné burácení. Zem se otřásá a z kopce se začne valit lavina. Oba sourozenci jsou během chvilky uvězněni pod masou ledového sněhu. Dokážou ovládnout paniku, použít své znalosti a dostat se ven? Kniha obsahuje rady a tipy, jak postupovat v podobné situaci a zachránit si život!... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Příběhy
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

Survivor Diares - Avalanches! , 2018


více info...

Přidat komentář

broskev28
23.11.2021 3 z 5

Spíše než kniha to byl jakžtakž čtivý návod pro přežití - co dělat a jak se chovat, když vás někde v horách zastihne lavina. Problém pro našince je asi hlavně v tom, že oba sourozenci se vydali do terénu s odpovídající výbavou, což se určitě neděje běžně. Jistě, museli vědět, co s ní a jak se zachovat, ale bez ní (svíčka, zapalovač, náhradní oblečení a především skládací lopata) by jim veškeré vědomosti nabyté na kurzu byly k ničemu.
Takže pro mě jediná podnětná a zajímavá myšlenka byly pocity, které Ash chovala vůči svému dvojčeti, resp. úvahy na téma, proč k tomu vůbec došlo. Doufám, že tátova pyšná slova v závěru nepřišla pro Ashley pozdě . . .
P.S. A nesmím zapomenout na rosomáka, ten se mi líbil moc!

KájaKoxík
29.06.2019 5 z 5

Super knížka.
Jedná se o příběh na motivy pravdivé události.
Knížka je o příběhu dvojčat, která smete lavina. Spolu s nimi si tak můžeme představit jaké to asi je. Co je třeba dělat a na co je potřeba nezapomenout. Najdeme zde praktické rady jak přímo v příběhu, tak na konci knihy, kde je pěkné shrnutí. Dozvíme se, jak se chovat v zimě na horách, jak předejít pádu laviny a co dělat, když už je lavina stržena.


Autorovy další knížky

2018  85%Lavina
2019  90%Přes palubu