Prezidenti rozdelenej Ameriky

Prezidenti rozdelenej Ameriky https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/476539/bmid_prezidenti-rozdelenej-ameriky-cg2-476539.jpg 4 16 4

Novinka v rámci novej HN edície – knižnej edicíe Hospodárskych novín. Zistite, prečo patrí John F. Kennedy k najpreceňovanejším postavám dejín? A nekrivdí naopak história Richardovi Nixonovi či Georgovi W. Bushovi? Bol Franklin D. Roosevelt gigant bažiaci po moci s tyranskými sklonmi? A čo Donald Trump? Ako ho ovplyvňovala jeho prostorekosť, politická nekorektnosť a často aj neprofesionalita? Americkí prezidenti patria k najsilnejším politikom sveta. Historik Martin Kovář glosuje ich príbehy, od Woodrowa Wilsona až po Donalda Trumpa. Ukazuje zložitý vývoj Spojených štátov amerických, ich odvekú rozdelenosť aj opakujúce sa problémy, rovnako ako tragickosť a novú nádej v dejinách 20. a momentálne už aj 21. storočia. Obzerá sa za tým, aké osobnosti v Bielom dome úradovali, ako ich vnímali súčasníci v Amerike a v zámorí a ako sa na s odstupom času pozerá veľká história. Publikácia je spracovaná pútavo nielen textovo, ale aj graficky. V pôvodnom českom vydaní vyšla v rámci edície portálu INFO.cz.... celý text

Literatura faktu Historie Politologie, mezinárodní vztahy
Vydáno: , Mafra
Originální název:

Prezidenti rozdělené Ameriky , 2020


více info...

Přidat komentář

Amole
12.04.2021 4 z 5

Kniha je to rozhodně přínosná a relativně čtivá, předpokládá ale (nejen) základní znalosti o moderních dějinách a prezidenty a jejich činy popisuje spíše povrchně. Možná je to ale spíše plus, protože většinový čtenář nepotřebuje číst tlusté pojednání aby se alespoň zorientoval a proto svůj úkol vlastně plní velmi dobře.

VítekP.
26.03.2021 5 z 5

Prezidenti rozdělené Ameriky je má vůbec první přečtená kniha pojednávající o hlavách státu USA. A musím říct, že kniha splnila všechna má očekávání. Každá kapitola daného prezidenta obsahovala jak jeho osobní život, tak i popis prezidentství a potřebný historický kontext. Díky tomu bylo pro mě čtení této publikace srozumitelné a velmi obohatilo mé znalosti z americké historie.


BarboraSalome
06.02.2021 5 z 5

Knížku jsem přečetla v době, kdy už bylo zřejmé, že 46. prezidentem USA se stal Joe Biden. Amerika zůstává stále rozdělená. Snad se v roce 2024 najde kandidát, který začne spojovat, i pro nás v ČR, by to bylo jedině dobře. P.S. Kniha mi přiblížila prezidenty Hardinga, Coolidge a Hoovera, o nichž jsem nic nevěděla. A o zbylých si rozšířila vědomosti.

Milten
07.11.2020 4 z 5

Tuto knížku jsem začal číst den před volbami v USA. Kniha je graficky pěkně zpracovaná. Obsahuje fotografie, volební mapy, osmnáct profilů prezidentů a tři kandidáty, kteří měli slibně nakročeno do Bílého domu, ale nebylo jim přáno. Oceňuji a souhlasím s autorem, že přiznaná neobjektivita je mnohdy cennější než rádoby objektivní a sterilní monografie. Amerika byla vždy rozdělená, ale příkopy nebyly dlouho takto hluboké. Třeba se v roce 2024 objeví kandidát přijatelný pro většinu Američanů, ale moc tomu nevěřím.