Přesný zásah

Přesný zásah https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/11920/bmid_presny-zasah-U3l-11920.jpg 4 15 2

Alexandra Cooperová série

3. díl >

Mrazivý a napínavý příběh o pátrání newyorské návladní, Alex Cooperové, po vrahovi bohaté majitelky galerie v Chelsea. Jednoho dusného srpnového večera na severní špičce Manhattanu vyplaví rozbouřená řeka Hudson mrtvolu mladé ženy, přivázané k žebříku. Vyšetřování se ujímá tajemnice okresního návladního, Alexandra Cooperová, a její dlouholetí parťáci, detektivové Mike Chapman a Mercer Wallace. Alex se specializuje na sexuálně motivované trestné činy a během své kariéry viděla už mnoho obětí, přesto jí vidina brutálního vraha, beztrestně se procházejícího po ulicích velkoměsta, nedává spát. Pátrání ji zavádí do luxusního apartmá na Páté avenue, přes věhlasné aukční síně až do avantgardních galerií v Chelsea. Před čtenářem se otevírá svět, v němž se snoubí umělecká díla nevyčíslitelné ceny a nejasného původu s obrovským bohatstvím: smrtelně nebezpečná kombinace. Podaří se tentokrát Alex a jejím kolegům „přesný zásah“? Budou vzorky DNA, nalezené na místě činu, odpovídat některému pachateli v policejní databázi? Nebo dojde k jinému „přesnému zásahu“ a Alex se sama stane obětí?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , BB art
Originální název:

Cold Hit , 1999


více info...

Přidat komentář

Jája92
25.04.2024 3 z 5

Kniha mi po celou dobu přišla spíše průměrného rázu, občas jsem měla problém pokračovat ve čtení dál, protože mě to prostě mnohdy nebavilo. Hlavně tam bylo velké množství zbytečných informací, které úplně zastínil hlavní dějovou linku okolo vraždy..
Kdyby se mi kniha nehodila do letošní výzvy, pravděpodobně bych ji jen přelouskala s otráveným otáčením, kdo je teda tím vrahem.

trudoš
26.06.2019 2 z 5

Ženská kriminálka, ve které zápletka kupodivu není příliš důležitá. Lépe řečeno, s vyšetřováním vraždy se tu operuje, ale jakoby ve vedlejší rovině, protože ty skutečně silné momenty přináší až historky z právní praxe Alex Cooperové. Jenže i když jsou jednotlivé případy sexuálního zneužívání samy o sobě mrazivé, s hlavní dějovou linkou vlastně nijak nesouvisejí.
Linda Fairsteinová věrně zachycuje newyorské prostředí, přičemž z rukávu sype jednu historickou zajímavost za druhou. Jinak ale rozehrává spíše společenský román než detektivku, což ještě podtrhne finální odhalování pachatelů. Sběr forenzních důkazů je přitom bagatelizován na nejnutnější minimum a soustředí se pouze na anotací vypíchnuté testy DNA. Práce policejních detektivů je tak v podstatě nulová, přičemž autorce jde jen o to, aby se postavy hýbaly na jevišti a povídaly si. A ačkoli nemůžu říct, že by závěrečná rekonstrukce zločinu nebyla zajímavá, jejím účelem je pouze splnit žánrovou normu a příběh uzavřít nějakou akcí.


Autorovy další knížky

Linda Fairstein
americká, 1947
2010  84%Itálie
2009  64%Mrtvý dům
2010  52%Pekelná brána
2008  74%Zlá krev
2005  85%Lovná zvěř